به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، بادام زمینی طعم و ارزش غذایی مانند گردو و بادام دارد و بسیار مغذی است، بادام زمینی شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری و منبع عالی از منگنز، نیاسین و غیره است و منبع خوبی از ویتامین E، اسید فولیک، فیبر و فسفر به شمار میرود.
ارزش غذایی بادام زمینی برای هر ۱۰۰ گرم
- ۵۶۷ کالری
- ۴۹ گرم چربی کامل
- ۱۸ میلی گرم سدیم
- ۷۰۵ میلی گرم پتاسیم
- ۱۶ گرم کربوهیدرات کل
- ۲۶ گرم پروتئین
بادام زمینی به طور طبیعی سرشار از پروتئین گیاهی است که آن را به یک میان وعده عالی برای گیاهخواران یا هر کسی که سعی در کاهش وزن یا افزایش مصرف پروتئین دارد، تبدیل میکند، در واقع یک مشت بادام زمینی که برابر با حدود ۲۸ گرم است میتواند حدود هفت گرم پروتئین را فراهم کند که به ترمیم عضلات و عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند.
فواید بادام زمینی برای قلب
بادام زمینی سرشار از چربیهای سالم، به ویژه چربیهای تک غیراشباع است که به تقویت سلامت قلب کمک میکند، این چربیها میتوانند به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی در صورت مصرف متعادل کمک کنند، بادام زمینی حاوی رسوراترول، آنتی اکسیدانی است که میتواند با کاهش التهاب بیشتر برای سلامت قلب مفید باشد.
تقویت عملکرد مغز با بادام زمینی
بادام زمینی سرشار از نیاسین (ویتامین B۳) است که در عملکرد مغز نقش دارد و ممکن است به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کند، این آجیل خوشمزه و خوش خوراک، فولات و سایر ویتامینهای B را که برای سلامت مغز و سیستم عصبی ضروری است، فراهم میکند.
فواید بادام زمینی برای کاهش وزن و لاغری
بادام زمینی سرشار از مواد مغذی و کالری است، تحقیقات نشان داده است که مصرف متعادل آن میتواند به مدیریت وزن کمک کند، ترکیبی از پروتئین، فیبر و چربیهای سالم میتواند احساس سیری را تقویت کند، گرسنگی را کاهش دهد و به طور بالقوه مصرف کالری را در طول روز کم کند؛ با این حال کنترل در خوردن این آجیل مهم است، زیرا خوردن بیش از حد بادام زمینی میتواند منجر به دریافت کالری اضافی شود.
بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدان است
بادام زمینی حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند رسوراترول، اسید پی کوماریک و ویتامین E است که به مبارزه با استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن کمک میکند، تصور میشود که این آنتیاکسیدانها با خنثی کردن رادیکالهای آزاد مضر، خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن مانند سرطان و بیماریهای مرتبط با افزایش سن را کاهش میدهند.
کنترل قند خون با بادام زمینی
بادام زمینی دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است و باعث افزایش سریع سطح قند خون نمیشود، این خاصیت باعث میشود که میان وعده خوبی برای افراد مبتلا به دیابت یا هر کسی که سعی در تنظیم سطح قند خون دارد، در نظر گرفته شود و فیبر و چربیهای سالم موجود در بادام زمینی میتواند به کاهش سرعت هضم کربوهیدراتها کمک و سطح قند خون را پایدار کند.
بادام زمینی سرشار از ویتامینهای گروه B (ب-کمپلکس) است
بادام زمینی مملو از ویتامینهای گروه B از قبیل ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B6 و فولاتها است، ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۸۵ درصد نیاز روزانه به نیاسین را تأمین میکند که در حفظ سلامتی و تقویت جریان خون به مغز ضروری است.
بادام زمینی یک آلرژن رایج محسوب میشود
در حالی که بادام زمینی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، یک آلرژن رایج نیز محسوب میشود و برای برخی افراد، مصرف روزانه بادام زمینی به دلیل حساسیت به بادام زمینی میتواند خطرناک باشد، علائم یک واکنش آلرژیک میتواند از خارش خفیف، کهیر تا آنافیلاکسی شدید متغیر باشد؛ اگر آلرژی یا حساسیت به بادام زمینی دارید، از مصرف آن اجتناب کنید و از منابع دیگر پروتئین و چربیهای سالم استفاده کنید.
فواید بادام زمینی برای زنان
یکی از فواید بادام زمینی برای زنان غنی بودن از پروتئینی به نام تریپتوفان است، این اسید آمینه در تولید و ترشح هورمون سروتونین در بدن مؤثر است و موجب کاهش اضطراب، تنظیم خلق و خو، افزایش تمرکز و تنظیم اشتها میشود و منیزیم و ویتامینهای گروه B در این آجیل به ایجاد آرامش در بدن کمک میکنند.
خواص کره بادام زمینی برای مردان
- تقویت سیستم ایمنی
- پیشگیری از ابتلاء به سرطان پروستات
- کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی
- تأثیر مثبت مصرف بادام زمینی بر عضلهسازی
- کمک به کاهش درد در عضلات
- افزایش سطح انرژی
- مدیریت و کاهش وزن
- کنترل اشتها
- از بین بردن طاسی در مردان
- از بین برنده بعضی مشکلات ریوی
- بهبود کیفیت خواب
- افزایش تقویت حافظه