روایت‌هایی از زندگی با دیابت

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، بیماری دیابت حریف سرسختی است که تا پایان عمر افراد با آن دست به گریبان هستند و این حریف می‌تواند چالش‌ها و حتی عوارضی جبران‌نشدنی برای افراد به همراه داشته باشد؛ کنترل میزان قند خون، دغدغه اصلی بیماران دیابتی است، اما در کنار این دغدغه، مدیریت فعالیت‌ها و تجربه استرس ناشی از بیماری و شرایط ویژه جسمانی، مشکلات فراوانی برای بیماران به همراه دارد.

انجام هر فعالیت با وجود بیماری دیابت فشار روانی زیادی بر بیماران تحمیل می‌کند و از آنجایی که این بیماری می‌تواند به شدت کیفیت زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد، این بیماران در بسیاری از شرایط احساسی ناخوشایند و استرسی غیرقابل وصف را تجربه می‌کنند؛ نگرانی از مصرف وعده‌های غذایی مناسب، عوارض ناشی از کنترل نشدن بیماری، کمبود مقطعی دارو، هزینه بالای درمان، لزوم مراقبت‌های پی در پی و توجه به نوع و مدت زمان فعالیت، تنها بخشی از دغدغه‌هایی است که بیماران دیابتی با آن زندگی می‌کنند.

در کنار تمام چالش و دغدغه‌ها، بیماران دیابتی داستان‌های شگفت‌انگیزی از استقامت و امید دارند و همواره در جست‌وجوی زندگی بهتر هستند و همدلی و حمایت خانواده و اطرافیان بیماران با آنها بر امید و کیفیت زندگی آنها می‌افزاید، چراکه با حمایت و همبستگی، می‌توان به بهبود کیفیت زندگی این بیماران کمک کرد و امید و اراده‌ای تازه به آن‌ها بخشید.

زندگی با بیماری دیابت ساده نیست

سارا که ۲۶ سال سن دارد و هر صبح با نگرانی از میزان قند خونش از خواب بیدار می‌شود، این گونه به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: بیماری دیابت شاید به ظاهر بیماری ساده‌ای باشد و بسیاری افراد آن را یک بیماری عادی تصور کنند، اما بیمارانی که با دیابت درگیر هستند و خانواده‌های آنها، متوجه مشکلات و نگرانی‌های ناشی از این بیماری می‌شوند.

او با بیان اینکه استرس و نگرانی به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی بیماران دیابت تبدیل شده و این در حالی است که استرس خود عامل برای تشدید بیماری به شمار می‌رود، می‌افزاید: تنها یک اشتباه کوچک در تنظیم داروها یا رژیم غذایی می‌تواند عواقب جدی برای بیماران دیابتی به همراه داشته باشد.

این بیمار دیابتی ادامه می‌دهد: تمام بیماران دیابتی تلاش می‌کنند از عوارض این بیماری در امان باشند و با کنترل میزان قند خون خود کیفیت زندگی را افرایش دهند، اما همواره این بیماران حتی در انجام فعالیت‌های روزمره خود دچار استرس هستند.

او خاطرنشان می‌کند: مصرف به موقع دارو در هر شرایط و استفاده از دز مناسب از جمله موضوعاتی است که بیماران دیابتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بیماران دیابتی که برای کنترل قند خون از انسولین استفاده می‌کنند، گاهی اوقات با استرس‌های ناشی از کمبود دارو مواجه هستند که همین موضوع منجر به برهم خوردن تعادل میزان قند خون آنها می‌شود.

روایت‌هایی از زندگی با دیابت

اطلاعاتی که هنوز کافی نیست و حمایتی که وجود ندارد

علی، بیماری که حدود ۱۰ سال است با دیابت دست و پنجه نرم می‌کند، به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: بیماران دیابتی در هر لحظه و هر مکانی که باشند باید داروهای خود را مصرف کنند و تزریق انسولین در بعضی محیط‌ها و شرایط گاهی برای این بیماران دشوار می‌شود.

او می‌افزاید: برای کنترل میزان قند خون خود از انسولین استفاده می‌کنم و تزریق انسولین در محیط کار مقداری برایم دشوار است؛ در ابتدا تزریق انسولین را از همکاران خود مخفی می‌کردم، اما با گذشت مدتی این موضوع برای آنها عادی شد.

علی می‌گوید: هنوز افراد بسیاری در جوامع از بیماری دیابت اطلاعات و آگاهی کافی ندارند و به همین دلیل حتی گاهی اوقات اصراری بیش از حد برای مصرف بعضی خوراکی‌ها دارند و زمانی که بیمار دیابتی با عذرخواهی یک خوراکی را رد می‌کند، برخی افراد از این موضوع ناراحت می‌شوند و این در صورتی است که یک خوراکی به راحتی می‌تواند سلامت بیمار را به مخاطره بیندازد.

هزینه‌های بالای بیماران دیابتی

مریم که مادر دیابتی دارد و با هزینه‌های بالای درمان دیابت دست و پنجه نرم می‌کند نیز به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: میزان قند خون مادرم بسیار بالا است و عوارض بیماری دیابت را تجربه می‌کند، به همین دلیل ماهانه باید مبلغ زیادی برای داروها، آزمایش‌ها و تجهیزات پزشکی پرداخت کنیم که این هزینه‌ها فشار زیادی به همراه دارد و این نگرانی‌ها سلامت مادرم را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

او اضافه می‌کند: بیماری دیابت شوخی‌بردار نیست و در صورتی که بیمار دیابت با سایر بیماری‌ها از جمله فشار خون و چربی خون نیز درگیر باشد، کنترل بیماری بسیار سخت می‌شود و بیمار نیازمند مراقبتی ۲۴ ساعته است.

مریم با بیان اینکه با وجود شرایط ویژه مادرم، به همراه برادرم به صورت نوبتی از او مراقبت می‌کنیم، تصریح می‌کند: رسیدگی به بیماران دیابتی بسیار دشوار است و کنترل بیماری اهمیت بالایی دارد، اگر کنترل بیماری به خوبی و به موقع صورت گیرد، عوارض بیماری دیابت نیز متوجه بیمار نخواهد شد یا حداقل‌ترین عوارض را بیمار تجربه می‌کند:.

روایت‌هایی از زندگی با دیابت

عوارضی که با تشخیص به موقع بیماری به حداقل می‌رسد

رضا که به صورت ژنتیکی به بیماری دیابت مبتلا شده است درباره اهمیت شناسایی و تشخیص به هنگام این بیماری به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: پدرم به بیماری دیابت مبتلا بوده است و این بیماری به من نیز ارث رسید، در ابتدا میزان قند خونم در مرحله پیش‌دیابت بود، اما با افزایش سن و اضافه کردن وزن، درگیر این بیماری شدم.

او می‌افزاید: با وجود داشتن زمینه ژنتیکی، همواره پزشکان توصیه می‌کردند که مراقب سبک زندگی و عادت‌های خود باشم، اما با ساده‌انگاری بیماری و رعایت نکردن توصیه‌های پزشکان، از مرحله پیش‌دیابت به دیابت سیدم.

این بیمار دیابتی تصریح می‌کند: شناسایی به موقع بیماری دیابت، در کنترل این بیماری نقش بسزایی دارد و هرچه زودتر بیماری دیابت تشخیص داده شود، کنترل بیماری در مراحل ابتدایی بسیار راحت‌تر خواهد بود و احتمال تجربه عوارض بیماری نیز به حداقل می‌رسد.

رضا به توصیه‌های پزشکان برای کنترل میزان قند خون خود اشاره و خاطرنشان می‌کند: نخستین توصیه پزشک برای کنترل میزان قند خون، دوری از تنش و استرس و سپس رعایت کردن سبک زندگی سالم و داشتن رژیم تغذیه‌ای مناسب است.

نگرانی از کمبود دارو با وجود رنج بیماری

الهام نیز یک بیمار دیابتی است که با محدودیت‌های فعالیت‌های جسمی ناشی از دیابت دست به گریبان است و به خبرنگار مجله آرونو می‌گوید: حدود ۴۵ سال سن دارم و در پی ابتلاء به بیماری دیابت، با مشکلات چشمی درگیر شدم و به مرور زمان بینایی من کاهش یافت.

او با بیان اینکه به دلیل ابتلاء به بیماری دیابت و عوارض آن، از ترک منزل به تنهایی یا حتی تنها ماندن در منزل نگرانی دارم، چراکه هر لحظه ممکن است سطح قند خونم تغییر کند، ادامه می‌دهد: حدود ۱۵ سال است که برای تنظیم قند خون خود از انسولین استفاده می‌کنم و به صورت منظم هر چند ماه یک‌بار باید به پزشک مراجعه کنم و تحت نظر باشم.

الهام با بیان اینکه با توجه به اینکه احتمال بروز آسیب‌های کلیوی نیز در پی ابتلاء به بیماری دیابت برای من وجود دارد، هر روز بر نگرانی‌هایم افزوده می‌شود، اظهار می‌کند: گاهی اوقات کمبود انسولین به جدی‌ترین دغدغه بیماران دیابتی تبدیل می‌شود و این بیماران برای یافتن این داروی حیاتی به زحمت زیادی میافتند.

او با بیان اینکه بیماران دیابتی با وجود رنج بیماری نباید نگرانی از کمبود یا نبود داروهای خود داشته باشند، خاطرنشان می‌کند: بیماران دیابتی در کنار سلامت جسم خود باید نسبت به سلامت روحی خود نیز حساسیت داشته باشند و همواره برای دوری از استرس و اضطراب تلاش کنند.

روایت‌هایی از زندگی با دیابت

زندگی با بیماری دیابت، پر از چالش‌ها و دغدغه‌هایی است که ممکن است برای برخی افراد غیرقابل تصور باشد؛ هر یک از این بیماران با مشکلات خاص خود مواجه‌اند و نیاز به حمایت و همدلی دیگر افراد دارند؛ روایت‌های زندگی این بیماران سرشار از قدرت، استقامت و امید به زندگی است و نشان می‌دهد که با اراده قوی و حمایت‌های لازم می‌توان بر این چالش‌ها غلبه کرد و به زندگی ادامه داد.

پیشگیری و تشخیص به موقع دیابت نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشرفت این بیماری و کاهش عوارض آن دارد و پیشگیری می‌تواند از طریق تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی سالم انجام شود، برای جلوگیری از دیابت، افراد باید به مصرف غذاهای سالم مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب توجه کنند و افزایش فعالیت بدنی منظم مانند ورزش‌های هوازی و تمرینات قدرتی می‌تواند خطر ابتلاء به دیابت را کاهش دهد و کاهش وزن اضافی، پرهیز از مصرف سیگار و کاهش استرس نیز عوامل مهمی در پیشگیری از دیابت است.

تشخیص به موقع دیابت می‌تواند از طریق انجام آزمایش‌های منظم قند خون و مراجعه به پزشک برای بررسی علائم زودرس انجام شود، بعضی از علائم اولیه بیماری دیابت شامل تشنگی شدید، ادرار مکرر، خستگی مزمن و کاهش وزن ناگهانی است و تشخیص به موقع دیابت امکان شروع درمان‌های مناسب و مدیریت بهتر بیماری را فراهم می‌کند و می‌تواند به کاهش عوارض بلندمدت آن کمک کند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *