به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، روزنامه نیویورک تایمز امروز (یکشنبه) در گزارشی نوشت: شرکت تایوانی تیاسامسی TSMC، که تولیدکننده بسیاری از تراشههای پیشرفته جهان است، ماه گذشته میلادی متوجه شد که یکی از تراشههایش دقیقاً به جایی رسیده که سیاستگذاران آمریکایی نمیخواستند یعنی در یک پردازنده ساخته شده توسط شرکت هوآوی.
در ادامه این گزارش آمده است: مشخص نیست دقیقاً چگونه این تراشه به هوآوی، یک شرکت مخابراتی چین که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد، رسیده است، اما یک مشتری چینی تیاسامسی سفارش پردازندهای با همان طراحی و مشخصات را داده بود.
به گفته دو منبع آگاه که مجاز به اظهارنظر عمومی نبودهاند، اکنون این شرکت تایوانی تا زمانی که سفارشات را برای اطمینان از تطابق با قوانین آمریکا بازبینی کند، ارسال پیشرفتهترین تراشههای خود به چین را متوقف خواهد کرد.
بزرگترین شرکتهای فناوری جهان با شرکت تیاسامسی قرارداد دارند تا تراشههایی را تولید کند که قطعات کوچکی از سیلیکون با میلیاردها مدار روی سطح خود هستند و به همه چیز از آیفونها گرفته تا خودروهای برقی قدرت میدهند.
این شرکت طبق مشخصات طراحی شده توسط مشتریان خود کار میکند، که سپس محصولات نهایی خود را به مشتریانشان میفروشند.
دولت آمریکا سالها تلاش کرده است تا تراشههای پیشرفته را که برای سیستمهای هوش مصنوعی ضروری هستند، از دسترس شرکتهای چینی دور نگه دارد، زیرا نگران است که این تراشهها برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار گیرند.
آمریکا مانع از فروش تراشههای قدرتمند هوش مصنوعی توسط شرکتهای آمریکایی مثل انویدیا Nvidia به چین شده و از شرکتهای ژاپنی و هلندی خواسته تا فروش دستگاههای خاصی که برای ساخت این تراشهها استفاده میشوند را به چین متوقف کنند.
اما قوانین ایالات متحده ممنوعیت کاملی برای فروش تراشههای تیاسامسی به چین اعمال نمیکنند. بلکه این مقررات میگویند که این تولیدکننده تایوانی باید تأیید کند که مشتریان چینیاش هیچ تراشهای با قابلیتهای قدرتمند درخواست نکردهاند.
دولت ایالات متحده در اکتبر 2023 محدودیتهایی را برای تیاسامسی اعمال کرد که بر اساس آن این شرکت باید تأیید کند که طراحی تراشههای سفارش داده شده از چین از پارامترهای خاصی فراتر نرود و یا مجوز ویژهای از دولت آمریکا برای ساخت آنها دریافت کند.
انتهای پیام/