خطر بالای هپاتیت برای مادران باردار / لزوم رعایت رژیم غذایی مناسب برای بیماران کبدی

فهرست مطالب

مهدی کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونواظهار کرد: هپاتیت‌هایی که از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌کند، هپاتیت‌های A و E است که هپاتیت A شیوع بسیار بیشتری دارد و علائم هپاتیت E نیز مانند سایر هپاتیت‌ها ، علائمی غیراختصاصی است.

وی با اشاره به علائم ابتلای افراد به هپاتیت نوع E افزود: ضعف، بی‌حالی شدید، دل درد ، استفراغ ، یبوست یا اسهال ، دردهای عضلانی و تب بالا می‌تواند از جمله علائم درگیر شدن افراد با هپاتیت نوع E باشد و احتمال تبدیل شدن این نوع هپاتیت به هپاتیت شدید که می‌تواند منجر به از کار افتادن کبد شود، بالا است.

فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه احتمال تبدیل شدن هپاتیت نوع E به هپاتیت شدید در مادران باردار بیشتر است، تصریح کرد: در واقع در صورتی که مادر بارداری درگیر هپاتیت نوع E شود، احتمال بروز نارسایی کبد در وی بالا می‌رود و این مادر باردار باید مورد پایش قرار گیرد و به صورت دوره‌ای معاینه شود تا این ویروس به صورت کامل از بین برود.

کاظمی با بیان اینکه هپاتیت E خودبه‌خود محدود شونده است و پس از مدتی بدن با آن مقابله می‌کند و ویروس را از بین می‌برد، ادامه داد: رعایت رژیم غذایی صحیح و مناسب برای بیماران درگیر با هپاتیت ضروری است و به بیماران کبدی توصیه می‌شود از موادغذایی فراوری شده و کنسروی تا حد امکان استفاده نکنند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده آبمیوه‌های صنعتی به دلیل داشتن شکر و نمک نیز باید محدود شود، گفت: مصرف سوسیس و کالباس نیز می‌تواند عوارض و مشکلات بیماران کبدی را افزایش دهد و کبد را بیشتر به سمت نارسایی و مراحل انتهایی بیماری‌های کبدی پیش ببرد.

فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه موادغذایی دارای مواد نگهدارنده نیز برای کبد مضر است، اضافه کرد: رعایت بهداشت فردی به منظور پیشگیری از ابتلاء به هپاتیت‌های نوع A و E همواره باید مد نظر افراد قرار داشته باشد و در صورتی که افراد از سلامت آب اطمینان ندارند، پیش از مصرف باید حداقل آن را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانند.

کاظمی با بیان اینکه هپاتیت A دارای واکسن است ، خاطرنشان کرد: واکسن بیماری هپاتیت A به افرادی که خطر ابتلاء آنها به این بیماری بیشتر است، تزریق می‌شود؛ افرادی که به مناطق دارای فراگیری هپاتیت A تردد دارند، بیماران کبدی مزمن، افراد درگیر با هپاتیت B و C، افراد بی‌خانمان و بیماران نقص ایمنی از جمله افرادی هستند که تزریق واکسن هپاتیت A برای آنها توصیه می‌شود.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *