به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، مرکز حمایت از خبرنگاران فلسطینی در بیانیهای کشتار دو خبرنگار، بلال محمد رجب و براء علی دغیش، توسط نیروهای رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: «هدف قراردادن و کشتن خبرنگاران در غزه توسط ارتش اشغالگر به سطحی بیسابقه از زمان جنگ جهانی دوم رسیده است و نقض آشکار قوانین بشردوستانه بینالمللی و حقوق بشر محسوب میشود.»
این مرکز افزود: «ادامه این جنایات و نقض قوانین و مجازات نشدن عاملان آن نشان میدهد که دولت اشغالگر از حمایت خارجی برخوردار است که به آن اجازه میدهد به این شیوه وحشتناک و غیرانسانی عمل کند.»
مرکز حمایت از خبرنگاران فلسطینی همچنین تأکید کرد: «کشتار به سلاح اصلی برای ساکتکردن خبرنگاران در غزه تبدیل شده است.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در سخنانی تأکید کرد که باید از «صدای خبرنگاران در غزه محافظت شود و آزادی مطبوعات تضمین شود.»
وی با «غیرقابل قبول» خواندن گسترگی کشتار در میان خبرنگاران فلسطینی گفت: «ممنوعیت مداوم که مانع از ورود خبرنگاران بینالمللی به غزه میشود، حقیقت را بیش از پیش خفه میکند.»
با گذشت بیش از یک سال از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به باریکه تحت محاصره غزه، این رژیم رکوردهای جنایتکارانه در جهان را در دست گرفته است؛ بر اساس اعلام کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ)، خبرنگاران در این جنگ، بیش از هر درگیری دیگری در سه دهه اخیر کشته شدهاند.
همچنین این سازمان حقوق بشری گزارش داده است که اسرائیل در رده دوم فهرستی قرار دارد که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کردهاند.
جوودی گینزبرگ مدیر اجرایی CPJ در مصاحبهای گفت: نیروهای اسرائیلی «بهطور هدفمند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار میدهند و این رژیم تمایلی به مجازات کسانی که خبرنگاران را کشتهاند، ندارد.»
این کمیته پیشتر اعلام کرده بود که مستندسازی وقایع نشان میدهد جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، خونینترین دوره برای روزنامهنگاران را رقم زده است و این خبرنگاران در شرایط انسانی وخیمی، مشابه دیگر غیرنظامیان در غزه، کار کردهاند.
اسرائیل هماکنون در دادگاه بینالمللی کیفری با اتهام نقض کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ روبهرو است. به قتل رساندن روزنامهنگاران فلسطینی بهعنوان بخشی از شواهد موجود برای این اتهام است.