به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، میوهها و سبزیجات دارای فیبر و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف هستند که برای حفظ سلامتی بدن باید از آن در برنامه غذایی روزانه استفاده کرد، زیرا میتواند از بدن در برابر بعضی بیماریها محافظت کند.
میوهها دارای ویتامینها و مواد معدنی مختلفی بوده و برای سلامت بدن بسیار مفید هستند؛ فسفر، روی، اسید فولیک، منیزیم، ویتامین E، A و C از مواد معدنی و ویتامینهای موجود در میوهها است و به همین سبب انتخاب مناسبی برای صبحانه یا میان وعده هستند.
یک رژیم غذایی که مصرف میوهها به اندازه کافی در آن گنجانده شده باشد، میتواند به کاهش فشار خون کمک کند، همچنین احتمال خطر بیماریهای قلبی-عروقی و سکته مغزی را کاهش میدهد و از ابتلاء به سرطان پیشگیری میکند، یکی دیگر از تأثیرات میوه در رژیم غذایی این است که خطر ایجاد مشکلات گوارشی را کاهش میدهد و با تأثیر مثبتی که در قند خون دارد به حفظ اشتها نیز کمک میکند.
از جمله خاصیتهای دیگر در میوهها این است که به دلیل آب فراوانی که دارا هستند، میتواند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کند و در کنار نوشیدن آب، منبعی برای تأمین آب از دست رفته بدن باشد که موجب شادابی پوست میشود و در شفافیت آن تأثیر میگذارد؛ علاوه بر آن در تقویت عملکرد مغز و جلوگیری از کاهش حافظه تأثیر بسزایی دارد.
در این بین سیب، میوهای که در وصف سودمندی آن برای سلامت بدن این گونه اذعان میکنند که خوردن یک سیب در روز موجب جلوگیری از مراجعه به پزشک میشود، زیرا سیب هیچ گونه چربی، سدیم و کلسترولی ندارد و منبع خوبی از فیبر است.
تأثیر مصرف سیب بر دفع سموم از بدن / در دنیا بیش از ۷۰۰۰ گونه سیب وجود دارد
منصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره فواید مصرف سیب و گنجاندن این میوه در برنامه غذایی به خبرنگار مجله آرونو میگوید: از دهههای گذشته صحبت رایجی وجود داشت که میگفت با مصرف یک عدد سیب در روز، نیاز مراجعه به پزشک به حداقل میرسد، بنابراین آشنایی افراد با اهمیت مصرف سیب در بهبود و تقویت سطح سلامت عموم مردم بسیار مهم است، ترویج این باور که مصرف سیب بسیار برای بدن سودمند است و منبعی غنی از مایعات، فیبر، ویتامین، املاح و مواد آنتیاکسیدان است که هر پنج مورد لازم برای دفع سموم محیطی از بدن را دارد.
وی میافزاید: مصرف مواد غذایی مفید همچون میوهها که دارای ویتامین، آنتیاکسیدان، مایعات، فیبر و املاح است، حجم ادرار و مدفوع را افزایش میدهد و از این طریق میزان تجمع مواد سمی در بدن به حداقل خود کاهش پیدا میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بزرگترین تولیدکننده سیب در جهان ادامه میدهد: کشورهای چین، آمریکا و هند از بزرگترین تولیدکنندگان سیب هستند، جالب توجه است که در دنیا بیش از ۷ هزار گونه سیب وجود دارد و اگر هر گونه آن در یک روز مصرف شود، حدود ۲۰ سال طول خواهد کشید تا تمام انواع سیبها را مصرف کنیم.
رضایی با بیان اینکه سیبها با رنگهای مختلف، خواص مختلفی را دارا هستند، عنوان میکند: در واقع رنگ سیبها با خاصیت آنتیاکسیدانی که دارند، رادیکالهای آزاد بدن را خنثی میکنند و موجب پیشگیری از بیماریهای مزمنی همچون فشار خون، کبد چرب، و افزایش چربی خون میشود و سموم بدن را کاهش دهد.
مصرف آب سیب یا کمپوت آن نهتنها مفید نیست، بلکه برای برخی افراد مضر است
وی اضافه میکند: مصرف سیب موجب کاهش کالری بدن میشود و جویدن آن خواص مذکور را با خود به همراه دارد، اما مصرف آب سیب یا کمپوت آن به طور قطع از میزان کالری بالایی برخوردار است و برای افراد چاق، مبتلا به دیابت و افرادی که کبد چرب دارند، بسیار مضر است و توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه توصیه میشود افراد پیش از خواب و پس از آن سیب مصرف کنند، چراکه تأثیرات مثبتی بر بهداشت و سلامت دهان و دندان دارد، خاطرنشان میکند: مصرف سیب در قالب مصرف میوه آن توصیه میشود و جویدن آن برای دندانها بسیار مفید است و اگر سیب به لواشک تبدیل شود، به علت چسبندگی آن به دندانها موجب آسیب به بافتهای دندان میشود.
رضایی میافزاید: سیب وقتی به صورت پوره درآید یا پخته شود و به لواشک تبدیل شود، چندان ارزش غذایی ندارد و ارزش آن نسبت به اصل میوه سیب کاهش پیدا میکند، بر این اساس میوه سیب به شکل کامل مصرف شود و علاوه بر آن بهتر است برای مصرف این میوه از رنگهای مختلف آن استفاده کنیم تا مواد آنتیاکسیدان مختلف را دریافت کنیم.
وی تاکید میکند: یکی دیگر از ویژگیهای میوه سیب این است که اگر در کنار میوههای نرسیده قرار گیرد، موجب رسیدن آن میشود و میزان فساد و تولید ضایعات میوههایی همچون گلابی، کیوی و موز را به شدت کاهش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه افراط در مصرف مواد غذایی میتواند مضر واقع شود، میگوید: سعی کنید در طول روز از انواع میوهها از جمله سیب استفاده کنید، چراکه ماندگاری بیشتری نسبت به سایر میوهها دارد و متعلق به تمام فصول است، همچنین افزایش مصرف میوهها و سبزیجات، سلامت بدن را تأمین میکند و تأثیر بسزایی در تنظیم وزن، فشار خون و حتی پیشگیری از بیماریهای مزمن دارد.
بر این اساس، نقش میوه در رژیم غذایی و تأثیر آن در حفظ سلامت بدن انکارناپذیر است و مصرف آن برای حفظ سلامت بدن الزامی است، با این وجود باید توجه داشت که مصرف بیش از حد هر مواد غذایی میتواند برای سلامتی بدن خطرناک باشد، بر این اساس مصرف مواد غذایی مفید و مؤثر بر سلامت انسان نیز باید به اندازه نیاز مصرف شود تا موجب آسیب رساندن به سلامتی افراد نشود.