به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو؛ مطابقه نتایج طرح آمارگیری نیرویکار تابستان 1403 ، بررسی نرخ بیکاری افراد 15 ساله و بیشتر نشان میدهد که 7.5 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل ( تابستان 1402) ، 0.4 درصد کاهش یافته است.
در تابستان 1403، به میزان 41.7 درصد جمعیت 15 ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان 1402) 0.1 افزایش یافته است.
جمعیت شاغلین 15 ساله و بیشتر در این فصل 25 میلیون و 129 هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا 444 هزار نفر افزایش داشته است.
همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانهدار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و …) 38 میلیون و 66 هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا 411 هزار نفر افزایش داشته است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در تابستان 1403، بخش خدمات با 52.1 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با 33.3 درصد و کشاورزی با 14.5 درصد قرار دارند.
اما گزارش های یکی از سایت های کاریابی مورد تأیید مراکز رسمی بیانگر این است که موقعیتهای شغلی فصل تابستان نسبت به تابستان 1402، 8٪ کاهش یافته است.
همچنین میانگین حقوق تابستان نسبت به تابستان 1402، 33٪ افزایش یافته است.رقابت کارجویان برای موقعیتهای شغلی نسبت به تابستان 1402، 38٪ افزایش داشته است.علوم داده و هوش مصنوعی پررونقترین گروه شغلی فصل تابستان بوده است.
خلاصه گزارش این کاریابی درباره تحلیل بازارکار بیان می کند: تعداد فرصتهای شغلی تابستان 1403، 8% کمتر از تابستان گذشته و 11% کمتر از فصل گذشته بوده است.میانگین حقوق آگهیشده برای مشاغل در تابستان 1403، 33٪ بیشتر از حقوقهای تابستان گذشته و 6٪ بیشتر از فصل گذشته بوده است. شدت رقابت کارجویان برای فرصتهای شغلی در تابستان 1403، 38٪ بیشتر از تابستان گذشته و 1٪ بیشتر از فصل گذشته بوده است. گروه شغلی علوم داده و هوش مصنوعی با بیشترین رشد در هر سه شاخص: تعداد فرصتهای شغلی، حقوق و رقابت کارجویان، در این فصل گرمترین بازار کار را در میان مشاغل داشته است. گروه شغلی لجستیک، حملونقل و انبارداری، بیشترین کاهش فصلی تعداد فرصتهای شغلی را داشته است.
مطابق این گزارش , گروه شغلی ترجمه، تولید محتوا، نویسندگی و ویراستاری، کمترین رشد حقوق را داشته است. گروه شغلی مدیر محصول، مالک محصول بیشترین کاهش رقابت میان کارجویان را داشته است. همچنین استان البرز بیشترین کاهش تعداد فرصتهای شغلی در فصل تابستان را داشته و استان قم بیشترین رشد فصلی تعداد فرصتهای شغلی را داشته است. استــان تهــران بیشــترین رشـد فصــلی حقـوق و استان آذربایجان شـرقی کـمتـرین رشـد حـقوق را در میـان استانها داشته است. از سوی دیگر بیشترین رشد رقابت میان کارجویان برای ورود به بازار کار را استان خراسان رضوی داشته و بیشترین کاهش رقابت برای ورود به بازار کار را استان البرز داشته است.
انتهای پیام/