به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، رسول شریفی ظهر امروز _شنبه بیستوهشتم_ در نشست تخصصی بحران آب و بررسی مسئله زاینده رود اصفهان با بیان اینکه مسئله آب یکی از اساسیترین مسائل کشور است، اظهار کرد: کشور ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار گرفته و همواره با کمبود آب مواجه بوده است.
وی افزود: با این وجود گذشتگان و نیاکان ما تدابیری برای چالش موجود اندیشیدهاند و قنات را ابداع کردند که در طول هزاران سال بخش عمده تمدن ایران بر مبنای آن قرار گرفت و این صنعت حتی به کشورهای دیگر نیز صادر شد که در تاریخ کشورهای همجوار نیز این موضوع مشاهده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: در اوایل قرن جدید با ورود صنعت به کشور، حفر چاههای عمیق و دخالتهایی که در انتقال آب صورت گرفت، موجب شد سیستم عادی به هم بخورد و بسیاری از قناتها خشک شود و بسیاری از رودخانهها در اثر بارگزاریهای زیاد برای کشاورزی و صنعت دچار مشکل شدند.
شریفی با بیان اینکه همگان، اصفهان را به زایندهرود میشناسند و از زمانی که نفسهای این رودخانه به شماره افتاده و دچار خشکی شده است، این بحران را حس کردیم و به موضوع اول استان تبدیل شد، ادامه داد: راهکارهایی همچون انتقال آب دریای عمان به قسمتهای داخلی ایران که تا بخشی اجرایی شده است و به اصفهان نیز وارد میشود، تدبیر شده است.
وی با اشاره به اهمیت دانشگاه فرهنگیان بهعنوان متولیان فرهنگ در جامعه خاطرنشان کرد: از مسئولان، نمایندگان، اساتید و فعالان حوزه محیطزیست دعوت و استقبال میکنیم که با بیان راهکارهای فرهنگسازی برای پیشگیری از بحران یا کنترل بحران با فرهنگسازی گامی مؤثر در این راستا برداریم.