علت اصلی افزایش نرخ ارز چیست؟/ نوسانات ریشه اقتصادی ندارد

|

فهرست مطالب

مرتضی افقه؛ اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو و در پاسخ به این پرسش؛ “عمده‌ترین دلایل افزایش نرخ ارز از نظر شما چیست؟” گفت: در زمان حاضر افزایش نرخ ارز فقط ناشی از تنش‌های سیاسی و بالاگرفتن منازعات منطقه‌ای است، بنابراین تا زمانی که تنش‌های سیاسی به‌قوت خود باقی است هیجانات ارز نیز تابع مسائل سیاسی باقی می‌ماند اما موقتی خواهد بود.

وی دراین‌باره یادآور شد: لازم به ذکر است بخشی از افزایش نرخ ارز ناشی از نگرانی مردم نسبت به تنش‌های منطقه‌ای و ورود کشور به درگیری با اسرائیل است.

وی  گفت: به‌هرحال طرف مقابل ما یعنی اسرائیل یک رژیم یاغی است که نشان داده است ابایی از خونریزی و ترور ندارد، این موضوع یعنی تأکید و پافشاری نتانیاهو برای گسترش جبهه‌های جنگ زمینه‌ساز افزایش نرخ ارز و بازگشت هیجانات به نرخ ارز شده است.

افقه معتقد است: بخشی از مداخلات بانک مرکزی طی ماه‌های گذشته از قبیل دنبال کردن رویکرد‌های ثبات اقتصادی و ارزی و کنترل رشد نقدینگی تا حدی در کاهش نوسانات نرخ ارز اثرگذار بوده است به این خاطر مردم انتظار دارند برای باقی نماندن انتظارات تورمی، بانک مرکزی مداخله مدیریتی درستی در دستور کار قرار دهد.

این اقتصاددان یادآور شد: مداخله بانک مرکزی در مسائل مرتبط با قیمت ارز تا حدی مانع افزایش سرعت بالا رفتن نرخ ارز می‌شود، اما در زمان حاضر اخبار مرتبط با کاهش تنش‌ها بیش از هر مداخله‌ای در بازار ارز اثرگذار است.

افقه افزود: بی‌شک رفتار وحشیانه اسرائیل بازار‌ها را نگران کرده است، اما فروکش کردن هیجانات به خودی خود روی کاهش قیمت ارز و بازگشت ثبات به نرخ ارز اثرگذار خواهد بود.

وی تأکید کرد: با اینکه مداخله مؤثر و هوشمند بانک مرکزی در بازار ارز مطلوب است، اما در زمان حاضر بیش از هر موضوع دیگری گذشت زمان مسائل مرتبط با افزایش نرخ ارز را حل خواهد کرد چراکه این نوسانات دلایل غیراقتصادی دارد.

این اقتصاددان در ادامه بحث اضافه کرد: موضوعات دیگری مثل عرضه ارز و تأمین نیاز‌های وارداتی و مهم کشور مانع بزرگی در برابر بالا رفتن مکرر و بی‌دلیل نرخ ارز خواهد بود، بنابراین انتظار می‌رود ضمن عدم تحمیل تقاضای بالای ارز به بازار مانع اثرگذاری هیجاناتی شویم که ناشی از تحمیل تقاضاست.

انتهای پیام/+

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *