به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری مجله آرونو، یک سال کامل از عملیات تاریخی طوفان الاقصی میگذرد که توسط گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس در سحرگاه 7 اکتبر 2023 انجام شد. این عملیات بزرگترین حمله به صهیونیستها در تاریخ درگیری فلسطینی- اسرائیلی از زمان آغاز اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین محسوب میشود و یک شوک بزرگ برای اسرائیل و حامیانش بود.
طوفان الاقصی ثابت کرد که اسرائیل از خانه عنکبوت سستتر است
در این عملیات، لشکر غزه ارتش اسرائیل به طور کامل فروپاشید و اسطوره ارتش شکست ناپذیر رژیم صهیونیستی هم نابود شد و بعد از آن، سناریوهای متعددی درباره فروپاشی و شکنندگی موجودیت صهیونیستی مطرح شد که مصداق عملی سخن شهید سید حسن نصرالله است، با این مضمون که «اسرائیل از خانه عنکبوت هم سستتر است».
اکنون یک سال از طولانیترین جنگ مقاومت با رژیم صهیونیستی میگذرد. در این مدت امنیت داخلی و اقتصاد صهیونیستها فلج شده و آنها متحمل خسارات جانی و مادی بیسابقهای گشتند؛ به ویژه در داخل ارتش. به همین دلیل بود که نرخ مهاجرت معکوس میان اسرائیلیها بعد از آغاز جنگ به شکل بی سابقه افزایش یافت و آنها برای فرار از آتش جنگ و زندگی در مکانی امن، به آمریکا و اروپا که قبلاً از آنجا آمده بودند، فرار میکنند.
همچنین قابل توجه است که رژیم اشغالگر با وجود جنایات ضد بشری تاریخی که علیه غیرنظامیان بیگناه در غزه و اکنون لبنان مرتکب شده و نزدیک به 50 هزار نفر را که اغلبشان زن و کودک بودند، قتل عام کرد به هیچ یک از اهداف جنگی خود که در راس آن نابودی حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست با زور نظامی است، نرسید.
ظهور پدیده جدید «آوارگی صهیونیستها» به لطف مقاومت
از طرف دیگر، در سایه عملکرد شرافتمندانه حزب الله برای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین و عملیاتهایی که این جنبش از 8 اکتبر گذشته تاکنون علیه صهیونیستها در شمال فلسطین اشغالی انجام داده، بیشتر شهرکهای شمالی تخلیه شده و صهیونیستهای ساکن این منطقه همانند ساکنان شهرکهای اطراف غزه برای اولین بار از زمان اشغالگری خود در فلسطین، طعم آوارگی را میچشند.
جدا از نتایجی که بعد از یک سال از نبرد طوفان الاقصی حاصل شده، این نبرد قواعد درگیری مقاومت با رژیم صهیونیستی را به شکل قابل توجهی تغییر داد و معادلات جدیدی توسط مقاومت ترسیم شد.
در این میان حزب الله که بزرگترین جبهه حامی نظامی غزه طی یک سال گذشته محسوب میشود، فداکاریهای زیادی برای حمایت از مظلومان فلسطین انجام داد و گرانبهاترین چیزی که در اختیار داشت، یعنی جناب سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله را به عنوان یکی از شهدای راه قدس تقدیم کرد. اما هیچ یک از این داغها که بسیار هم سنگین بود، نتوانست حزبالله را وادار به عقب نشینی از موضع شریف خود کند.
به این ترتیب مقاومت لبنان توانست در جریان تقابل مستمر با دشمن صهیونیستی و با وجود حمایتهای نامحدود نظامی غرب و آمریکا از این رژیم، یک توازن برقرار کرده و صهیونیستها را یک سال در جنگ فرسایشی نگه دارد و به این ترتیب بار بزرگی از دوش مقاومت در فلسطین برداشت.
بزرگترین صحنههایی که مردم جهان از نبرد طوفان الاقصی طی این یک سال دیدهاند، صحنههای قهرمانی، قدرت، شجاعت و اراده محکم و بینظیر مردم فلسطین و مقاومت بوده است؛ جایی که آنها با وجود تحمل مصیبتهای بزرگ ناشی از تجاوزات وحشیانه دشمن صهیونیستی، هرگز تسلیم نشدند و همچنان به مقاومت ادامه میدهند. عملکرد مقاومت در طوفان الاقصی، ناتوانی و شکست امنیتی رژیم صهیونیستی و ناکامی این رژیم در محافظت از نظامیان و جبهه داخلی خود را آشکار ساخت و همچنین عنصر غافلگیری را از صهیونیستها گرفت.
چند دستاورد برجسته طوفان الاقصی برای جبهه مقاومت
طوفان الاقصی، نقطه عطف تاریخی در مرحله جدید از درگیری فلسطینی- صهیونیستی به شمار میرود و بنابراین بعد از گذشت یک سال پر از رویدادهای مختلف و فداکاریهای فراوان جبهه مقاومت، شایسته است که به برخی نتایج این عملیات و واقعیت جدیدی که در منطقه ایجاد کرد بپردازیم
– مشارکت گروههای مختلف محور مقاومت در نبرد طوفان الاقصی و پشتیبانی آنها از مردم و مقاومت فلسطین، برای اولین بار ترجمه عملی مفهوم «وحدت میادین» را به نمایش گذاشت و رژیم صهیونیستی را در معرض خطر بزرگ جنگ چند جبههای قرار داد. طوفان الاقصی از غزه آغاز شد اما خیلی زود به جبهههای لبنان و سپس یمن و عراق و حمایت راهبردی جمهوری اسلامی ایران گسترش یافت.
-رژیم صهیونیستی که ابتدا اهداف جاه طلبانه برای خود در این جنگ تعیین کرده بود، با تشدید سرعت رویارویی و احتمال گسترش جنگ در کل منطقه اکنون برای حفظ موجودیت خود دست و پا میزند و به اعتراف بسیاری از سران سیاسی و امنیتی رژیم اشغالگر، اسرائیل سختترین روزهای خود را میگذراند و در طول تاریخ هرگز شاهد چنین حوادث وحشتناکی نبوده است.
محافل صهیونیستی اعتراف میکنند که شهرک نشینان با مشاهده وضعیت آشفته کنونی درباره ادامه ماندن در اسرائیل (فلسطین اشغالی) تجدید نظر کردهاند و بسیاری یا مهاجرت کردهاند یا در فکر مهاجرت به آمریکا و اروپا هستند. شبکه کان رژ یم صهیونیستی اعلام کرد که تاکنون 14 درصد از اسرائیلیها بعد از جنگ غزه مهاجرت کردند و هرگز قصد بازگشت ندارند.
– در شرایطی که جبهه داخلی رژیم صهیونیستی پیش از این نیز از شکاف و اختلافات متعددی رنج میبرد، نبرد طوفان الاقصی به از هم پاشیدگی بیشتر جامعه صهیونیستی کمک کرد. موشک باران هر روزه شهرهای مختلف فلسطین اشغالی توسط مقاومت سوالات زیادی را درباره ناتوانی کابینه و ارتش صهیونیستی برای محافظت از جبهه داخلی اسرائیل در میان شهرک نشینان ایجاد کرده است.
– یکی دیگر از نتایج بیسابقه نبرد طوفان الاقصی این بود که رژیم صهیونیستی بعد از هفت دهه فریب افکار عمومی جهان و تحمیل روایت دروغین خود به دنیا، با افشای جنایات وحشیانه و ضد انسانی آن علیه غیرنظامیان بیگناه، در انزوای بین المللی قرار گرفت و دادگاههای بینالمللی هم مجبور شدند تحت فشار افکار عمومی، مقامات اسرائیلی را تحت تعقیب قرار دهند و حکم بازداشت بسیاری از آنها از جمله نتانیاهو صادر شد.
– طوفان الاقصی موجب شد تا روحیه مقاومت بار دیگر به نسلهای جدید فلسطین و اعراب برگردد و حق مردم فلسطین برای آزادی توسط آزادگان جهان به رسمیت شناخته شد. این عملیات ثابت کرد که مقاومت مسلحانه تنها راه مقابله با توحش صهیونیستهاست و در شرایطی که بسیاری از رژیمهای عربی، در حال افتادن در دام سازش با رژیم اشغالگر هستند، طوفان الاقصی ضربه بزرگی به پروژه عادیسازی اسرائیل وارد کرد.
-عملیات طوفان الاقصی ثابت کرد که مقاومت فلسطین قادر است، در برابر رژیم اشغالگر که تحت حمایت نامحدود آمریکا و غرب قرار دارد، بایستد و بر توازن قدرت در منطقه تاثیر بگذارد. همین مسئله موجب تقویت روحیه و انگیزه مردم فلسطین برای فداکاری جهت آزادی سرزمین خود علی رغم فشارهای فراوان شد.
– نبرد طوفان الاقصی موجب شد تا قطبنمای امت اسلامی بار دیگر به سمت مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری این امت بچرخد. به همین دلیل بود که کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی تحت فشار افکار عمومی نتوانستند پروژه عادیسازی با رژیم اشغالگر را تکمیل کنند و امروز رژیمهای سازشکار عربی مورد تحقیر کل ملتهای عربی و اسلامی قرار گرفتهاند.
– نبرد طوفان الاقصی آرمان فلسطین را بار دیگر به راس اولویتهای جهانی برگرداند و موجب شد که تعدادی از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی برای اولین بار در طول تاریخ، کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسند.
دست و پا زدنهای صهیونیستها برای بقا
اکنون وارد دومین سال عملیات طوفان الاقصی شدهایم و رژیم صهیونیستی بعد از متحمل شدن یک سری خسارات بزرگ و در حالی که در باتلاق غزه دست و پا میزند، جنگ را در جبهه شمالی گسترش داده و متعاقب آن حملات وحشیانهای به لبنان آغاز کرد.
صهیونیستها که با حملات وحشیانه هوایی خود توسط بمبهای چند تنی آمریکا قادر به تسلیم کردن مقاومت لبنان نبودند، اکنون اقدام به تهاجم زمینی ضد این کشور کردهاند، اما هر بار نظامیان ارتش اشغالگر بعد از تلاش برای نفوذ به مناطق مرزی لبنان، خود را در میان آتش مقاومت دیده و تنها طی یک هفته، دهها نفر از آنها تار و مار شده و کدام که زنده ماندند، فرار کردند.
ناظران امور معتقدند اسرائیل در موقعیتی بهتر از جنگ با حزب الله در سال 2006 ظاهر نخواهد شد و خاورمیانه جدیدی که نتانیاهو درباره آن صحبت میکند، همانند خاورمیانهای که «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه وقت آمریکا در جنگ جولای 2006 مطرح کرده بود، توهمی بیش نیست و این مقاومت است که چهره خاورمیانه را تغییر خواهد داد.
چیزی که صهیونیستها اکنون یک سال بعد از نبرد طوفان الاقصی متوجه نشدند، این است که اسرائیل دیگر اسرائیل زمان بن گوریون نیست و مانند پیرمردی است که نمیتواند بعد از دریافت ضربات مهلک باز هم سرپا شود. یهودیان از سراسر جهان در سال 1948 با باور موهوم اینکه فلسطین سرزمین موعود آنهاست، این کشور عربی را اشغال کردند؛ اما امروز بعد از 75 سال متوجه شدند که هیچ تضمینی برای آینده موجودیت خود ندارند و در یک شکست ابدی زندگی میکنند.
انتهای پیام/