به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، به یکی از میوههای پرخاصیت محسوب میشود که افراد میتوانند تحت عناوین مختلف از آن استفاده کنند و از خواص بینظیر این میوه بهرهمند شوند، در این میان تهیه چای به و مصرف آن نیز طرفداران خاص خود را دارد و سرشار از خواص درمانی است.
به سرشار از انواع ویتامینهای ضروری برای بدن است، همچنین عناصر کمیابی نظیر مس، روی، آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم که همگی برای اعمال حیاتی بدن بسیار ضروری هستند، در به یافت میشوند.
طبع به
به میوهای با طبع گرم رو به معتدل و برای همه افراد با مزاجهای مختلف قابل مصرف است و فواید چشمگیری دارد، این میوه زرد رنگ با بافتی خشک و کرکی، طعمی ترش و گس در دسته سیب و گلابی قرار میگیرد و ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و بعضی کشورهای جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا، از تولیدکنندگان عمده این میوه هستند.
مهمترین خواص چای به
مهمترین خواص چای به عبارتند از:
- کاهش وزن با چای به
- کمک به سلامت قلب
- سرشار از آنتیاکسیدانهای تقویت کننده سیستم ایمنی
- کمک به بهبود بیماریهای معده
- کاهش علائم تهوع
- بهبود عملکرد سیستم گوارش
- کاهش میزان استرس و اضطراب
- آرامبخش و ضد افسردگی
- کاهش ریسک ابتلاء به بیماریهای کلیوی
- کمک به سلامت کبد
- تسکین دردها
- سرشار از ویتامین C
- سرشار از کلسیم و مفید برای استخوانها
- منبع عالی پروتئین گیاهی
- منبع خوب فیبر
خواص چای به برای فشار خون
استفاده از این میوه و چای آن میتواند برای درمان بیماریهای قلبی مفید باشد و به سبب وجود منابع غنی از پکتین در این چای داروی مؤثر برای سیستم قلبی عروقی است، چای به میتواند از فشار خون و کلسترول خون کم و از ایجاد لختههای خونی که سبب سکته و در نتیجه بیماریها و مسائل و مشکلات بسیاری میشود، جلوگیری کند.
لاغری با چای به
از خواص چای به میتوان به کاهش وزن و لاغری اشاره کرد، این چای مانند یک مکمل رژیمی عمل میکند و مواد مغذی متعددی دارد و مصرف آن میتواند با تأمین این مواد مغذی کمک کند تا انرژی داشته باشید و بهتر رژیم لاغری خود را حفظ کنید، همچنین به شما کمک میکند تا دچار کمبود ویتامین نشوید.
همچنین چای به دارای کالری کمی است، اما منبع غنی از فیبر محسوب میشود و چربی اشباع شده، سدیم و کلسترول کمی دارد که همه این ویژگیها میتواند برای کاهش وزن و لاغری، حفظ سلامتی بدن مؤثر باشد.
مصرف چای به در بارداری ممنوع است؟
مصرف این نوشیدنی در دوران بارداری سبب تقویت رحم میشود و از سقط جنین جلوگیری میکند، چای به دارای مقدار بالایی از ویتامین B6 است و برای درمان حالت تهوع در دوران بارداری و استفراغ بسیار مؤثر است و خوردن این نوشیدنی در دوران بارداری علاوه بر کاهش تهوع ناشی از بارداری، در زیبایی جنین نیز مؤثر است.
درمان زخم معده با چای به
طبق پژوهشهای متعددی که انجام شده، یکی از خاصیتهای چای به کمک به پیشگیری و درمان زخم معده، حتی زخم معده ناشی از مصرف زیاد الکل است، در واقع باید گفت به و مشتقات آن از جمله چای به ترکیبات منحصر به فردی دارند که از تشکیل باکتریهای اچ پیلوری که اغلب منجر به این بیماری میشوند جلوگیری میکند، گنجاندن چای به و دمنوش آن در رژیم غذایی هفتگی میتواند فواید بسیاری برای سلامتی معده و دستگاه گوارش شما داشته و از ایجاد زخم معده جلوگیری کند.
تأثیرات چای به بر سلامت پوست و مو
چای به، به عنوان یک معجزه برای سلامت پوست و مو شناخته میشود، این دمنوش با داشتن ترکیبات مغذی، در درمان مشکلات پوستی مانند لکهها و آکنه مؤثر است، علاوه بر این، به دلیل وجود موادی که به تقویت ریشه مو کمک میکنند، از ریزش مو جلوگیری و به حفظ درخشندگی و شفافیت پوست کمک میکند.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در چای به
مشخص است که وجود انواع ویتامینها و مواد معدنی در میوه به باعث بهوجودآمدن خواص بینظیر در این میوه و دمنوش آن شده است و اگر بخواهیم به مواد مغذی این میوه و چای درست شده از آن اشاره کنیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روی
- آهن
- مس
- پتاسیم
- ویتامین C
- فیبر رژیمی
- آنتیاکسیدانهای چون اپی کاتچین، لیمونن و کاتچین
- ویتامین B6
طرز تهیه چای به
برای تهیه این چای بهتر است از میوههای مرغوب و با کیفیت بالا استفاده شود، ابتدا چند عدد به با کیفیت را میشوییم، سپس از وسط نصف میکنیم و هستههای میوهها را خارج میکنیم و با پوست آنها را رنده میکنیم.
با رنده درشت رنده کنید تا چای به شما ظاهر زیباتری داشته باشد، پس از اینکه کار رنده کردن میوه به، به پایان رسید، آن را داخل یک سینی بزرگ میریزیم و به مدت سه روز در فضای باز در مقابل نور خورشید قرار میدهیم تا خشک شوند.
خشک کردن میوه به را میتوانید مانند میوه خشک با دمای پایین فر هم انجام دهید که زمان کمتری نیاز دارد، پس از اینکه بههای رنده شده خشک شدند و رنگشان مایل به قهوهای روشن شد آنها را داخل یک تابه مناسب میریزیم.
روی حرارت ملایم، بههای رنده شده را تفت میدهیم تا رنگشان مایل به قهوهای تیره شود، در این مرحله باید خیلی مراقب باشید که بههای رنده شده را نسوزانید، پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دادن، مجدد بههای رنده شده را داخل سینی میریزیم.
صبر میکنیم تا بهها خنک و خشک شوند، سپس آنها را در ظرف دربدار در یخچال نگهداری میکنیم؛ برای دم کردن چای به مانند چای معمولی اقدام میکنیم و میتوان به دلخواه این چای را به همراه نبات، هل یا دارچین سرو کرد.