راهکارهای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا در طب ایرانی

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از وبدا، مهشید چایچی با اشاره به افزایش ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصول سرد سال و با بیان اینکه شرط پیشگیری و درمان، اصلاح سبک زندگی متناسب با مزاج فرد و تقویت سیستم دفاعی بدن است، اظهار کرد: اگر فردی دچار کم خونی و ضعف بدنی است، باید از غذاهای مقوی و مولد خون مانند آبگوشت، تخم مرغ عسلی، کباب چنجه، شیره انگور، آب سیب، آب هویج، حریره بادام و شیربادام، رب سیب و به، نخودآب، آب عسل با آبلیمو یا مغزیجات استفاده کند تا طبیعت و قوای عمومی بدن تقویت شود و از مصرف غذاهای دیرهضم، شور، تند، پرادویه و فست‌فودها خودداری کند.

وی افزود: تنظیم ساعات غذا خوردن و پرهیز از پرخوری و خوردن سریع غذا خوردن نیز از آداب مهم تغذیه هستند که در تقویت طبیعت مدبره بدن و پیشگیری از بیماری‌ها نقش مهمی دارد؛ دفع ادرار، مدفوع یا تعریق، راه‌های دفع مواد زائد در بدن هستند و برهم خوردن تعادل در هر کدام فرد را مستعد ابتلاء به بیماری می‌کند، مبتلایان به یبوست نسبت به سایر افراد بیشتر مستعد ابتلاء به سرماخوردگی، آنفلوانزا و بیماری‌های عفونی هستند و باید با اصلاح تغذیه و پیاده روی منظم این مشکل برطرف شود.

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تصریح کرد: مصرف میوه‌های ملین مانند گلابی، انجیر و سوپ سبزیجات همراه با روغن بادام خوراکی یا روغن زیتون و شربت خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک می‌کند، همچنین اگر فردی دچار استرس یا بی خوابی است، باید اصلاح شود، چراکه برهم خوردن تعادل خواب و بیداری می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف و فرد را مستعد ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوانزا کند، ورزش ملایم و پیاده روی تند در فصل پاییز بین صبح تا ظهر حدود ۱۰ تا ۱۲ ظهر که هوا متعادل‌تر است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

چایچی با اشاره به نتایج مطالعات و مقالات راجع به عسل که حاکی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی آن است، گفت: مصرف شربت عسل با آبلیمو به همراه آب گرم در صبح ناشتا مقوی سیستم ایمنی بدن است و اگر فردی دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شده باشد، به بهبودی علائم بیماری کمک می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه گیاهان دارویی نباید خودسرانه مصرف شوند، تصریح کرد: به عنوان مثال، آویشن به تنهایی برای درمان سرماخوردگی با هر علائمی مناسب نیست و ممکن است در مواردی باعث تشدید بیماری شود، همچنین افرادی که دارای مزاج گرم هستند، باید در خوردن گیاهان با طبع گرم احتیاط کنند، به خصوص در روزهای اول و زمانی که دچار تب هستند.

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: سرفه‌ها اگر خشک باشند، چرب کردن بینی با روغن بنفشه، مصرف دمنوش ختمی پنیرک، عناب، نشاسته، فرنی، حریره بادام در کنار مواد لعاب‌دار مانند تخم شربتی، تخم بالنگو، تخم بارهنگ، به دانه، به بهبود این سرفه‌ها کمک می‌کند و اگر سرفه‌ها خلط‌دار باشند، استفاده از آویشن یا شربت‌هایی با ترکیبات رازیانه، آویشن و بابونه، چرب کردن بینی با روغن سیاه دانه، ماساژ قفسه سینه، ماساژ و بادکش پشت ریه‌ها و استفاده از حمام و بخور گرم به بهبود سرفه‌ها کمک می‌کند.

چایچی با اشاره به اینکه گاهی دستگاه گوارش نیز با سرماخوردگی درگیر می‌شود، گفت: استفاده از دمنوش نعناع یا عرق زنیان به بهبود علائم گوارشی مانند اسهال و دل پیچه کمک می‌کند؛ زنان باردار باید بیش از دیگران در مصرف گیاهان دارویی احتیاط کنند، گیاهانی مانند آویشن، گل گاوزبان، ختمی و پنیرک برای زنان باردار در سه ماه اول بارداری بهتر است مصرف نشود و توصیه ما استراحت کافی در زمان بیماری، شست و شوی حلق و بینی با آب و نمک ولرم رقیق، حداقل سه بار در روز، استفاده از بخور آب گرم، مصرف سوپ جو با سبزیجات، خوردن آب سیب و لیموشیرین و در صورت نیاز چرب کردن گلو و قفسه سینه با روغن بابونه است.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *