تولید سالیانه ۵۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک

|

فهرست مطالب

 به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، بهنام عزیز زاده در نشست خبری برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کاشی و سرامیک، گفت:  صنعت کاشی و سرامیک صنعت پیشران در حوزه صنایع معدنی است که با ظرفیت قابل توجهی در حوزه سرمایه گذاری اکنون برای 450 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از 145 واحد تولیدی در حوزه کاشی و سرامیک در کشور فعال است، افزود: ظرفیت تولید واحدها حدود 750 میلیون متر مربع است و اکنون 500 میلیون متر مربع تولید داریم که از این رقم 200 میلیون متر مربع در سال گذشته صادر شد. این صنعت به لحاظ تولید، نیازهای داخلی را برطرف کرده و ارزآوری قابل توجهی در راستای منافع ملی داشته است.

عزیز زاده با تاکید بر اینکه محصولات کاشی و سرامیک ایران با تنوع بالا قابل رقابت است گفت: محصولات را با قیمت و کیفیت مناسب به 50 کشور صادرات می‌کنیم هر چند سهم صادرات به این کشورها به خاطر شرایط تحریمی و مبادلات بانکی بسیار ناچیز است.

وی ابراز داشت: 40 درصد از تولید را صادر می کنیم که 73 درصد به میزان 140 میلیون متر مربع به عراق صادر می شود، این در حالی است که بحث امکانات نقل و انتقال پول، لجستیک و رایزن ایرانی در کشورهای مختلف نیاز به تسهیل دارد. همچنین قابلیت صادرات به کشورهای اروپایی و آفریقایی وجود دارد.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران، خاطرنشان‌کرد: در صورتی که شرایط صادرات تسهیل نشود امکان از دست دادن بازارهای جهانی وجود دارد و برای صادرات به عراق نیز به خاطر نرخ تبدیل ارز 20 درصد به ضرر صادرکنندگان است.

وی بر بازارهای جدید صادراتی تاکید کرد و گفت: روسیه با وجود اینکه نیاز بالا به تولیدات کاشی و سرامیک کشور ما دارد، اما سهمی از صادرات به این کشور نداریم. پیش از این صادرات به روسیه ممنوع بود که اکنون با امضای تفاهم‌نامه ترجیحی صادرات آزاد شده است.

عزیز زاده بیان‌داشت: تفاهم‌نامه ترجیحی از سوی دولت و مجلس روسیه مورد قبول واقع شده است و نیازمند تسهیل شرایط از سوی کشور ماست تا از این بازار بزرگ استفاده کنیم.

وی با اشاره به معضل ناترازی انرژی، گفت: عمده ترین مشکل در کنار تحریم ها مساله ناترازی انرژی است، به دلیل قطعی برق و گاز مشکلات عدیده ای برای تولیدکنندگان ایجاد می شود که نمی توانند پاسخگوی مناسب نیازها باشند، واحدهای تولیدی در 6 ماه ابتدای امسال نزدیک به 2 ماه متوقف بوده اند که این امر منجر به کاهش تولید، افزایش هزینه ها و افزایش قیمت تمام شده محصولات شده است.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران گفت: جلسات متعددی را با مسئولان در دولت های گذشته داشته ایم تا این بحران حل شود تا اشتغالزایی در این صنعت تحت تاثیر قرار نگیرد.

وی اظهار داشت: سال گذشته قبوض معوقه به خاطر افزایش قیمت نرخ انرژی برای واحدهای تولیدی صادر شد، هر چند که از سوی وزارت نیرو اعلام شد خسارت های وارده به واحدهای تولیدی در قالب بخشنامه ها پرداخت می‌شود اما این صنعت نیازمند حمایت بیشتر است.

وی با بیان اینکه تاکنون 28 دوره نمایشگاه تخصصی بین المللی کاشی، سرامیک و چینی برگزار شده است، گفت: امسال دوره 2بیست و نهم این نمایشگاه از اول تا چهارم آبان ماه در نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب برگزار می‌شود. این نمایشگاه به رقابت کیفی بین تولیدکنندگان منجر می شود و فرصتی برای ارائه آخرین دستاوردهاست.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *