ازدواج رابطه‌ای پویا و نیازمند تلاش دوجانبه است/ تاثیر انتظار افراد از ازدواج بر موفقیت آن

|

فهرست مطالب

حسین روزبهانی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه عوامل مختلفی در ظرفیت ایجاد روابط صمیمانه نقش دارد و یکی از این متغیرها انتظار افراد از ازدواج است، اظهار کرد: منظور از انتظار افراد از ازدواج، میزان خشنودی، ناخشنودی، رضایت، نارضایتی و احتمال طلاق است که افراد برای ازدواج خود پیش‌بینی می‌کنند.

وی افزود: در واقع انتظارات افراد از ازدواج، یکی از پدیده‌های شناختی مؤثر بر نحوه تفکر، احساس و رفتار انسان در روابط به شمار می‌رود که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله روابط فرد با والدین خود و فرهنگ یک جامعه قرار می‌گیرد و این انتظارات است که به عنوان تصویری ذهنی، برداشت زوجین از قوانین و کارکردهای ازدواج را تعریف می‌کند.

دکترای روانشناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور تصریح کرد: انتظارات افراد از زندگی مشترک را می‌توان همچنین به عنوان استانداردها و فرضیه‌های ذهنی، چهارچوب‌های از پیش تعیین شده و بایدها و نبایدهایی که زوجین در ارتباط با همسر و زندگی مشترک خود دارند که ممکن است مبتنی بر واقعیت باشد یا نباشد، تعریف کرد.

روزبهانی ادامه داد: نگرش‌های مطلوب مهم‌ترین سرمایه در ازدواج و زندگی مشترک محسوب می‌شود که می‌تواند زندگی رضایت‌بخشی را برای زوجین به همراه داشته باشد؛ نگرش‌ها بر آنچه که افراد می‌گویند و می‌شنوند منعکس می‌شود و بر ادراک او از دنیای پیرامون تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه انتظارات افراد از ازدواج و همسر، تحت تأثیر توقعات و ارزش‌های مورد قبول یک جامعه در طول زمان شکل می‌گیرد و بر همین اساس ممکن است افراد در این راستا اختلاف نظر داشته باشند، گفت: بعضی از افراد انتظاراتی غیرواقع‌بینانه از ازدواج و شریک زندگی خود دارند و این در حالی است که ازدواج رابطه‌ای رو به رشد و پویا و نیازمند حرکت و تلاش دوجانبه است.

عضو سازمان روان‌شناسی کشور با بیان اینکه زوجین هردو باید برای ساختن یک رابطه تلاش کنند و از طرفی می‌توان با تغییر انتظارات افراد از رابطه، دیدگاه راکد نسبت به ازدواج و رابطه را اصلاح کرد و با افزایش احساس مسئولیت پذیری و کسب مهارت‌های ارتباطی و حل مسئله، مشکلات را رفع کرد، اضافه کرد: انتظارات یک فرد در خصوص خانواده، شغل، نقش همسر و آینده خود، پیش‌بینی‌کننده خوبی برای رفتار فردی و زوجی در ازدواج است.

روزبهانی خاطرنشان کرد: از آنجا که انتظارات افراد از ازدواج مطابق با اهداف آنها از این امر است، تغییر در اهداف ازدواج مستلزم تغییر انتظارات، وظایف، نقش‌ها و افزایش مهارت همسران برای تحقق این اهداف و نیازها است، به طور کلی می‌توان گفت ازدواج برای هر فرد همراه با باورها و انتظاراتی است که زوجین پیش از ازدواج توقع دارند و انتظارات افراد از ازدواج، نقش کلیدی در موفقیت این اقدام خواهند داشت.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *