علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش به مناسبت روز جهانی سوادآموزی پیامی صادر کرد که بخشی از این متن به شرح زیر است:
«روز جهانی سوادآموزی، نماد اراده کشورهای جهان در مقابله و مبارزه با جهل، نادانی و آگاهسازی مردم نسبت به راههای رشد، بالندگی، حفظ و حراست از کرامت انسانی است. بدیهی است مبارزه با بیسوادی نهتنها در مقوله استقلال فرهنگی از گامهای مهم قلمداد میشود، بلکه در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز حائز اهمیت ویژهای است.
جمهوری اسلامی ایران با تأسی از آموزههای دینی و به استناد حدیث شریف “طَلبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلی کلِّ مُسلمٍ و مُسلِمةٍ – آموختن علم بر هر مرد و زن مسلمان واجب است” با فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی (ره) به طور گسترده و فراگیر اقدام به سوادآموزی کرد تا جایی که، آمار باسوادی شش ساله و بالاتر کشور از ۴۷.۵ درصد سال ۱۳۵۵ به حدود ۹۰.۴ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش داد که این عدد گواه شتاب ۲.۵ برابری سوادآموزی در ایران نسبت به جهان است.
این جریان بالنده در ایران اسلامی همچنان ادامه دارد و با توجه به اقتضائات زمان بهروزآوری میشود تا جایی که در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی مأموریت جدیدی برای نهضت سوادآموزی علاوه بر ریشه کنی کامل بیسوادی مطلق دیده شده است و قرار است اساسنامه نهضت علاوه بر مورد مذکور، آموزشهای همگانی را بر اساس مفاهیم جدید دنبال کند. با این حرکت ایران اسلامی جزو معدود کشورهای جهان خواهد بود که صاحب سازمانی برای آموزشهای دائمی و همگانی خواهد بود؛ حال سازمان نهضت سوادآموزی با کوله باری از تجربه میتواند الگویی الهامبخش برای کشورهای مختلف باشد و تجربه خود را برای داشتن دنیایی بهتر، با درک متقابل و صلح پایدار در اختیار جامعه جهانی قرار دهد.»