به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، دانه چیا سرشار از فیبر، آنتیاکسیدان و اسیدهای چرب است که فواید زیادی برای سلامت بدن دارد، به طوری که سلامت گوارش را تقویت میکند، انرژی بدن را افزایش میدهد و به کنترل وزن نیز کمک میکند؛ علاوه بر این، دانه چیا به دلیل پروتئین فراوان و اسیدهای چرب امگا -۳ و مواد معدنی تقویتکننده استخوان شناخته میشود، متخصصان نیز معتقد هستند که فیبر موجود در این ماده غذایی نقش حیاتی در کنترل سطح قند خون دارد و برای افرادی که دچار دیابت هستند مفید است.
دانه چیا با وجود اندازه کوچکی که دارد، سرشار از پروتئین است و حاوی همه اسیدهای آمینه ضروری است که بدن به آن نیاز دارد و نمیتواند آن را به تنهایی تولید کند، بنابراین دانه چیا به عنوان یک منبع پروتئین کامل و ایدهآل برای گیاهخواران در نظر گرفته میشود، پروتئین برای ترمیم عضلات، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست، مو و ناخن ضروری است.
علاوه بر این، دانه چیا یکی از بهترین منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا -۳ است، این چربیهای سالم به کاهش سطح کلسترول مضر، کاهش فشار خون و همچنین کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی و سکته کمک میکند؛ این ماده غذایی سرشار از کلسیم، منیزیم و فسفر است که به بهبود سلامت استخوانها و دندانها کمک میکند، همچنین حاوی آنتیاکسیدان است که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
ترکیب فیبر، پروتئین و چربیهای سالم موجود در دانه چیا به تثبیت قند خون کمک میکند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم بسیار مناسب است، همچنین اسیدهای چرب این ماده غذایی از سلامت چشمها حمایت میکند، التهاب را کاهش میدهد و احتمال بروز سندرم خشکی چشم را نیز کاهش میدهد؛ علاوه بر این، آنتیاکسیدانهای موجود در دانه چیا مانند ویتامین E با استرس اکسیداتیو مقابله میکند.