پرتوی فرابنفش دومین عامل سرطان مردان است / تاثیر کمبود فیبر و کلسیم در ابتلا به سرطان روده

|

فهرست مطالب

پوریا عادلی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به اینکه بر اساس پژوهش‌های انجام شده تخمین زده می‌شود که علت ۴۰ درصد از سرطان‌ها در بزرگسالی به دلیل عوامل قابل تغییری مانند رژیم غذایی و سبک زندگی است، اظهار کرد: پرهیز و دوری کردن از انواع سرطان با تصحیح سبک زندگی به صورت کامل ممکن نیست، چراکه در بسیاری از موارد خطر ابتلاء به بیماری سرطان را نمی‌توان تنها با تغییر سبک زندگی به صفر رساند، اما به طور کلی رعایت بعضی موارد می‌تواند خطر ابتلاء به این بیماری را کاهش دهد.

وی با اشاره به لزوم استفاده از کرم‌های ضدآفتاب به منظور پیشگیری از سرطان پوست افزود: پرتوی فرابنفش، دومین عامل به وجود آمدن سرطان در مردان و پنجمین عامل سرطان در زنان است و بیشتر تشخیص‌های سرطان پوست به اشعه ماورای بنفش نسبت داده می‌شود، همچنین خطر ابتلاء به سرطان پوست با افزایش سن و برای افرادی که پوست روشنی دارند، افزایش می‌یابد.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با اشاره به اینکه خطر ابتلاء به بیماری سرطان در افرادی که رنگ پوست تیره‌تر دارند، کمتر است، تصریح کرد: مصرف الکل چهارمین عامل اصلی سرطان در مردان و سومین عامل سرطان برای زنان است و بیشتر تشخیص‌های سرطانی که به مصرف الکل نسبت داده می‌شود، مربوط به سرطان سینه است.

عادلی با اشاره به اینکه استعمال سیگار بزرگترین عامل تشخیص سرطان در بزرگسالان ۳۰ ساله و بالاتر محسوب می‌شود، ادامه داد: سیگار کشیدن دلیل حدود ۸۶ درصد از تشخیص‌های سرطان ریه، حدود ۵۴ درصد از سرطان‌های مری و حدود ۵۱ درصد از سرطان‌های مثانه است.

وی با تاکید بر لزوم داشتن ورزش روزانه گفت: بر اساس پژوهش‌های انجام شده افرادی که در هفته دو ساعت یا بیشتر ورزش می‌کنند، ۲۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان سر و گردن ،۲۰ درصد کمتر در معرض سرطان ریه و ۱۱ درصد کمتر در معرض ابتلاء به سرطان سینه قرار دارند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با اشاره به ارتباط میان ابتلاء به سرطان روده بزرگ و مصرف گوشت‌های قرمز و فراوری شده اضافه کرد: کمبود فیبر و کلسیم در رژیم غذایی نیز می‌تواند منجر به بروز سرطان روده شود، همچنین مصرف کم میوه و سبزیجات با سرطان‌های دهان، حلق، مری و حنجره مرتبط است و به منظور پیشگیری از ابتلاء به سرطان، پرهیز از نوشیدنی‌های شیرین گازدار، فست‌فودها و گوشت‌های فراوری شده باید مد نظر قرار گیرد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *