آیا مصرف چای و قهوه باعث بروز کم‌خونی می‏‌شود؟

|

فهرست مطالب

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، آهن یک ماده معدنی مهم است که به تشکیل هموگلوبین کمک می‌کند، هموگلوبین پروتئینی است که در گلبول‌های قرمز خون یافت می‌‏شود و اکسیژن را به سراسر بدن منتقل می‌کند؛ کمبود آهن یکی از شایع‌ترین مشکلات به ویژه در میان زنان و کودکان است، کمبود آهن در بدن با گذشت زمان باعث بروز مشکلات جدی سلامتی مانند کم‌خونی می‏‌شود، در ادامه به اشتباهاتی می‌پردازیم که باعث بروز کمبود آهن در بدن می‌شود:

حذف صبحانه

صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی در روز است که مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین می‏‌کند، بسیاری از غذاهای سرشار از آهن مانند غلات غنی شده، تخم‌مرغ، گوشت بدون چربی و سبزیجات در وعده صبحانه مصرف می‏‌شود، حذف مداوم این وعده غذایی می‌تواند منجر به کاهش مصرف کلی آهن شود و زمینه را برای کم‌خونی فراهم کند، نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که به طور منظم صبحانه مصرف نمی‌کنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر کمبود مواد مغذی از جمله آهن قرار دارند.

مصرف قهوه یا چای بلافاصله پس از غذا خوردن

چای و قهوه در سراسر جهان به عنوان نوشیدنی‌های محبوب شناخته شده‌اند، اما مصرف آن‌ها بلافاصله پس از غذا می‌تواند در جذب آهن اختلال ایجاد کند، چای و قهوه حاوی ترکیباتی به نام تانن و پلی‌فنول است که به آهن متصل می‏‌شود و جذب آن در روده‌ها را مهار می‌کند، نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف چای یا قهوه تا یک ساعت بعد از غذا خوردن می‌تواند میزان جذب آهن را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.

مصرف بیش از حد غذاهای سرشار از کلسیم

کلسیم برای بهبود سلامت استخوان‌ها ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن، به ویژه به همراه غذاهای سرشار از آهن، می‌تواند مانع جذب آهن شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم در یک زمان می‌تواند جذب آهن را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد، بنابراین سعی کنید غذاهای سرشار از کلسیم را همراه با غذاهای حاوی آهن مصرف نکنید.

پیروی از رژیم گیاه‌خواری بدون برنامه‌ریزی مناسب

در حالی که رژیم‌های گیاه‌خواری فواید سلامتی متعددی ارائه می‌دهند، اما اگر به درستی برنامه‌ریزی نشده باشد، می‌تواند خطر کمبود آهن را افزایش دهد، آهن موجود در منابع گیاهی کمتر از آهن موجود در محصولات حیوانی جذب بدن می‌ شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که گیاه‌خواران بیشتر از دیگران در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند.

مصرف نکردن غذاهای حاوی آهن به میزان کافی

مصرف نکردن غذاهای غنی از آهن به اندازه کافی احتمال بروز کم‌خونی را افزایش می‌دهد، غذاهای سرشار از آهن شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، عدس، لوبیا و اسفناج می‏‌شود، بسیاری از افراد به دلیل محدود بودن میزان مصرف غذاهای سرشار از آهن دچار کم‌خونی می‏‌شوند.

نادیده گرفتن مسائل مربوط به سلامت روده

روده نقش مهمی در جذب مواد مغذی از جمله آهن دارد، شرایطی مانند بیماری سلیاک، بیماری کرون یا حتی التهاب مزمن می‌تواند توانایی روده برای جذب مؤثر مواد مغذی را مختل کند و منجر به کمبود آن شود، حتی اگر فردی به میزان کافی آهن مصرف کند، سلامت ضعیف روده می‌تواند مانع جذب آن در بدن شود، نتایج بررسی‌های انجام شده بر ارتباط بین سلامت دستگاه گوارش و جذب مواد مغذی تاکید دارد، افرادی که درگیر مشکلات روده هستند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به کم‌خونی یا فقر آهن قرار دارند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *