بدن روزانه چه میزان پروتئین نیاز دارد؟

|

فهرست مطالب

سیدموید علویان در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با بیان اینکه یکی از مهمترین اجزای خون، پروتئین است و حدود دو سوم از پروتئین خون را آلبومین تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: غلظت آلبومین در خون به طور متوسط حدود چهار گرم در دسی‌لیتر است.

وی با بیان اینکه پروتئین توسط کبد ساخته می‌شود، افزود: روزانه حدود ۱۰ یا ۱۲ گرم از پروتئین موجود در خون به مصرف سلول‌های بدن می‌رسد و معادل همین میزان توسط کبد ساخته می‌شود؛ در واقع میان میزان تولید و مصرف آلبومین در بدن تعادل وجود دارد.

رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران و فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه چنانچه فردی به بیماری کبدی شدید مانند هپاتیت شدید یا سیروز مبتلا شود، میزان پروتئین سرم وی کاهش می‌یابد، تصریح کرد: وجود مقادیر طبیعی آلبومین در خون برای حفظ سلامتی و گردش خون مناسب در بدن ضروری است.

وی با بیان اینکه چنانچه میزان آلبومین در خون کاهش یابد قسمت‌های مختلف بدن مانند دست‌ها، پاها و صورت متورم خواهد شد، ادامه داد: انواع دیگری از پروتئین‌ها نیز در کبد ساخته می‌شود که در جریان انعقاد خون دخالت دارند و به آنها فاکتورهای انعقادی می‌گویند.

علویان گفت: تعداد فاکتورهایی که در عمل انعقاد خون دخالت دارند، ۳۱ عدد است که شش مورد آنها در کبد ساخته می‌شود؛ تولید این فاکتورها با حضور ویتامین K انجام می‌شود، از همین رو در موارد بیماری شدید کبدی یا کاهش ویتامین K، بدن بیمار به راحتی دچار خونریزی‌های زیر جلدی یا داخلی می‌شود.

وی اضافه کرد: صفرا نیز مایعی به رنگ زرد مایل به سبز با طعمی بسیار تلخ است که به طور مداوم توسط سلول‌های کبدی ساخته و در بدن یک شخص سالم و بالغ، روزانه به طور طبیعی حدود ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی لیتر صفرا تولید و ترشح می‌شود که به هضم و جذب چربی‌ها در روده کمک می‌کند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *