به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد: تا ۵۰ درصد از کودکان سومالی بیشتر در معرض سوءتغذیه شدید هستند.
در بیانیه یونیسف آمده است که در میان کودکان ۶ تا ۲۳ ماهه، تنها ۱ نفر از هر ۵ نفر با تخم مرغ، ماهی، مرغ یا گوشت تغذیه میشود و از هر ۳ نفر ۲ نفر سبزیجات یا میوه مصرف نمیکنند.
وفا سعید، نماینده یونیسف گفت: «فقر غذایی کودکان مسالهای جدی در سومالی است که با چرخه بحرانها و درگیریهای ناشی از آب و هوا تشدید شده است. این امر کودکان را در برابر سوء تغذیه مزمن آسیب پذیر میکند. ما باید برای بهبود سیستم غذایی برای کودکان خردسال تلاش بیشتری انجام دهیم و خانوادهها را قادر به دسترسی به طیف گستردهای از غذاهای محلی در دسترس، به ویژه ماهی، گوشت، میوهها و سبزیجات کنیم که در حال حاضر محدود است.»
با وجود پیشرفتها، شوکهای اقلیمی مکرر مانند خشکسالی و سیل، درگیری و ناامنی، شیوع بیماری و فقر گسترده همچنان نیازهای بشردوستانه را در شاخ آفریقا تشدید میکند.
تخمین زده میشود که ۴ میلیون نفر با بحران یا ناامنی غذایی اضطراری روبرو هستند و ۱.۷ میلیون کودک با سوء تغذیه حاد در سومالی مواجه هستند، از جمله ۴۳۰ هزار نفر که احتمالاً در سال ۲۰۲۴ به شدت دچار سوء تغذیه خواهند شد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که برای طرح واکنش بشردوستانه سال ۲۰۲۴ (HNRP) در سومالی به ۱.۶ میلیارد دلار بودجه نیاز است اما تا ۲ اوت فقط ۵۰۷ میلیون دلار دریافت شده است.
از ۱۸۱ میلیون کودکی که در سطح جهان در فقر شدید غذایی زندگی میکنند، ۶۵ درصد در ۲۰ کشور از جمله سومالی زندگی میکنند، جایی که بیش از ۸۰ درصد والدین گزارش کردهاند که کودک آنها برای یک روز کامل قادر به غذا خوردن نبوده است. بر اساس گزارش یونیسف، حدود ۶۴ میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه در جنوب آسیا و ۵۹ میلیون کودک در جنوب صحرای آفریقا هستند.
سومالی در صدر این فهرست در شرق و جنوب آفریقا قرار دارد.