از بورسیه شدن ۱۳۸۰ نخبه تا روایتی از یک نذر متفاوت در اربعین حسینی

|

فهرست مطالب

سید شهیدان اهل قلم می‌گوید «آن شراب طهور که شنیده‌ای بهشتیان را می‌خورانند، میکده‌اش کربلاست و خراباتیانش این مستانند که اینچنین بی سرو دست و پا افتاده‌اند. آن شراب طهور را که شنیده‌ای تنها تشنگان راز را می‌نوشانند، ساقی‌اش حسین است؛ حسین از دست یار می‌نوشد و ما از دست حسین…» و این روزها بیش از هر زمان دیگری این جملات قابل درک است؛ مسیر کربلا مسیر عشق است و طی این مسیر، لازمه‌ای جز «جنون» ندارد، چرا که «شرط اول قدم آن است که مجنون باشی» و چه جنونی زیباتر از جنون حسین…

اکبر فتاحی، مسئول موکب یاوران مهدی (عج) نیز یکی از همین افراد است، همان دیوانگان مسیر حسین (ع) که از سال ۱۳۹۵ موکب‌داری را از کربلا آغاز و به مرور چند شعبه دیگر نیز راه‌اندازی کرده است و ماجرای شروع مسیر عاشقی را این‌طور بیان می‌کند: اولین موکبمان، موکب یاوران مهدی (عج) و فاطمه زهرا (س) در شارع میثم تمار کربلا بوده است که علاوه بر خدماتی مانند اسکان و پذیرایی، در سال جاری مهد کودک را نیز اضافه کردیم تا خانواده‌ها راحت‌تر به زیارت بپردازند.

وی ادامه می‌دهد: از سویی در این موکب‌ها خدمات موبایل را به راه انداختیم و در این راستا نمایندگی‌های ایرانسل و همراه اول با تجهیزات و خدمات نامحدود را همراه می‌بریم.

مسئول موکب یاوران مهدی (عج) با بیان اینکه یکی دیگر از موکب‌هایمان در مرز مهران در جوار مسجد امام حسین (ع) است، توضیح می‌دهد: در آنجا برای اولین بار موکب تعمیرگاه ماشین صلواتی را راه‌اندازی کردیم و بر این اساس قطعاتی را به همراه می‌بریم تا به‌صورت اورژانسی ماشین‌ها را تعمیر کنیم، در کنار این خدمت اسکان و پذیرایی نیز داریم.

فتاحی درباره علت ارائه خدمات متفاوت این موکب خاطرنشان می‌کند: از سال حدود سال ۱۳۹۰ به پیاده‌روی اربعین می‌رفتیم و همیشه در مرز با مشکلاتی از جمله خرابی ماشین و تلفن همراه مواجه شدیم و برای این موضوع هزینه‌های فراوانی داده‌اند.

وی با اشاره به ماندگارترین لحظات خدمت‌رسانی، با بیان اینکه خاطرات فراوانی داریم و هر دقیقه خدمت در این مسیر پر از خاطره است، توضیح می‌دهد: به کشورهای مختلف سفر کرده‌ام، اما همیشه می‌گویم هیچ سفری زیارت و سفر اربعین نمی‌شود و بر این اساس از سال ۱۳۸۹ هرسال برای اربعین رفته‌ام.

ما را دیوانگان می‌خوانند و چه دیوانگی زیباتر از آنکه روزها از کار و زندگی و خانواده بگذاری و سر به بیابان‌ها بگذاری، آن هم نه برای زیارت و لذت شخصی، بلکه به عشق حسین (ع) در بیابان‌ها روزها را شب کنی و در گوشه‌ای از موکب، حین خدمت‌رسانی به زوارش، به سلامی از چند قدمی حرمش بسنده کنی.

۱۳۸۰ نخبه را بورسیه کردیم

۱۳۸۰ نخبه را بورسیه کردیم

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در برنامه‌ای که شهریور سه سال پیش به نمایندگان ملت ارائه کرد تا برای سپردن سکان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به او اعتماد کنند، بیش از هر چیز به رفع نقایص و ایرادات برنامه‌های اجرا شده در این وزارتخانه توجه داشت و در برنامه پیشنهادی خود راهکارها و طرح‌هایی گنجانده بود که با برطرف کردن این نقیصه‌ها سیستم آموزش عالی کشور را به ابزاری کارآمد برای تولید علم کاربردی و تربیت دانش‌آموختگانی کاربلد تبدیل کند.

امروز که با آغاز به‌کار زودهنگام دولت چهاردهم در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که باید به راه رفته و کارهای بر زمین مانده در این وزارتخانه مؤثر و کلیدی نظری بیندازیم، وزیر علوم معتقد است برای رسیدن به اهداف تعیین شده ریل‌گذاری مناسبی انجام و بخش مهمی از انتقادات وارد بر وزارت عتف مرتفع شده است.

وی افزود: جذب و نگهداشت نخبگان از مهم‌ترین برنامه‌های تحولی دولت سیزدهم بوده که در راستای تحقق آن آئین‌نامه‌ای را طراحی و اجرا کردیم، بر اساس این آئین‌نامه چند مسیر برای جذب نخبگان به‌عنوان اعضای هیئت علمی مؤسسات آموزشی و پژوهشی طراحی شده است، تدوین و عملیاتی کردن بورس صنعت اقدام دیگری بوده که از طریق رایزنی با صنایع خصوصی و دولتی و اتاق بازرگانی انجام داده‌ایم و از طریق این بورس سال گذشته ۳۶۸ رتبه برتر کنکور بورس صنعت شدند.

وزیر علوم عنوان کرد: با توجه به اهمیت جذب نخبگان رشته‌های اولویت‌دار و پایه مانند ریاضی و فلسفه با همکاری بنیاد علمی و فناوری ریاست‌جمهوری موافقت نامه‌ای امضا کردیم که برگزیدگان المپیادی این رشته‌ها در رشته‌های تخصصی خود جذب شوند که بر اساس آن بورسیه شدن هزار و ۳۸۰ نخبه اتفاق افتاد.

ثبت‌نام ۲ میلیون نفر در سامانه سماح برای حضور در اربعین

ثبت‌نام ۲ میلیون نفر در سامانه سماح برای حضور در اربعین

حمید محمدی، معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت از نام نویسی ۲ میلیون نفر در سامانه سماح خبر داد و اظهار کرد: متقاضیان ثبت‌نام‌کننده تمامی اقدامات خود مبنی بر بیمه و واریز وجه و تکمیل پرونده خویش را به درستی به انجام رسانده‌اند.

وی افزود: بر اساس آمار موجود ۵۹ درصد درخواست‌های سفر اربعین برای عبور از مرز مهران، ۲۲ درصد شلمچه، ۹ درصد خسروی، ۵ درصد چذابه و ۴ درصد نیز مرز هوایی را انتخاب کرده‌اند.

معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در خصوص نحوه سفر زائران از شهرهای خود به نقاط مرزی که در سامانه سماح به ثبت رسیده است، بیان کرد: بر این اساس ۴۶ درصد وسیله نقلیه عمومی اتوبوس، ۳۹ درصد خودرو شخصی، ۷.۵ تاکسی و ۴ درصد نیز هوایی را عنوان کرده‌اند.

محمدی با بیان اینکه بازه سنی متقاضیان سفر به اربعین امسال را رده سنی ۴۰ تا ۵۰ سال تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: از تمامی اشخاصی که قصد سفر به عتبات عالیات را دارند تقاضا می‌کنیم برای بهره‌مندی از پوشش‌های خدمات بیمه‌ای قبل از سفر در سامانه سماح ثبت نام کنند.

وی تاکید کرد: ثبت‌نام‌کنندگان در سامانه سماح حتماً کارت شناسایی صادر شده در سامانه را به صورت چاپی به همراه داشته باشند تا در صورت نیاز اقدامات مقتضی انجام پذیرد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *