به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس، سردار احمدعلی گودرزی در نشست خبری که در مقر مرزبانی فراجا برگزار شد، درباره اتباع غیرمجاز اظهار کرد: سیاست ما این است که اتباع غیرمجاز باید تا پایان سال ۱۴۰۳ کشور را ترک کنند.
وی افزود: ما کشور مهمان نوازی هستیم این افراد مدتهاست از همه امکانات در کشور ما استفاده کردهاند، اما دیگر باید از کشور خارج کنند.
فرمانده انتظامی مرزبانی فراجا ادامه داد: این امر، خواسته مردم ماست و در راستای ایجاد امنیت این امر باید محقق شود، خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و نهادهای دولتی هستند که من روز خبرنگار را از طرف خودم و مرزبانان به شما تبریک میگویم.
وی افزود: در آستانه اربعین حسینی هستیم که این ایام هم تسلیت عرض میکنم، این حرکت در دنیا بی نظیر است و جهانیان از این رفتارهای ما متعجب هستند و باورشان نمیشود، این حرکت مردمی هرساله با عشق انجام میشود، همکاران من در مرزبانی همیشه میخواهند در مراسم اربعین شرکت داشته باشند و در ثواب آن شریک شوند، زیرا این ایام عمر خدمتی ما محسوب نمیشود، ۹۶ درصد از مرزها در اختیار مرزبانی فراجاست و بنا به ضرورت تنها چهار درصد از مرزها در اختیار ارتش و سپاه است و ما آمادهباش کامل در ۲۴ ساعته روز هستیم.
گودرزی گفت: مرزبانی در بین مجموعه انتظامی سختترین است و طاقتفرساترین حوزه است و مردانی خاصی میخواهد که عشق به میهن دارند و در گرما و سرما به کشور خود خدمت میکنند، وقتی سربازان و همکارانم را میبینم که در دمای ۵۳ درجه مرزهای خوزستان خدمت میکنند و با عشق و صلابت مشغول انجام وظیفه هستند به خود میبالم.
فرمانده انتظامی مرزبانی فراجا ادامه داد: مشغول دیپلماسی لحظهای قوی در مرز هستیم، به عنوان مثال اگر در هر طرف از مرز مشکلی به وجود آید، همکاران من در مرزها برای هر دو طرف اقدامات لازم را انجام میدهند.
وی درباره ترددهای غیرمجاز در مرز گفت: عدهای قانون را زیرپا میگذارند، وقتی در دل شب در منطقه ممنوعه هزاران نفر عبور میکنند نمیشود از آنها دفاع کرد، به عنوان مثال یکی از این افراد میگفت میخواهد تلویزیون جابهجا کند، اما مشخص شد بیش از ۲۰۰ کلت کمری در آن وسیله جاساز شده بود.
گودرزی با بیان اینکه با پشتیانی مردم مرزنشین میتوان مرزها را حفظ کرد، ادامه داد: مردم مرزنشین که در کنار مرزهای ما هستند قوانین جاری کشور را میدانند و رسانهها باید این مسائل را بیشتر ترویج کنند تا مرزها که ناموس کشور هستند را حفظ کنیم.
وی گفت: آموزش همگانی برای ارتقای امنیت و آموزش قوانین نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که باید رسانهها در این زمینه به ما کمک کنند.
فرمانده انتظامی مرزبانی فراجا ادامه داد: میخواهیم مرزنشینان دانش و مهارتشان افزایش پیدا کند تا بتوانند از محرومیت خارج شوند و به صورت قانونی از مرزها استفاده مفید کنند، جلسات متعدد هر سه ماه یک بار با سران قبایل مختلف داریم و تعامل خوبی با آنها ایجاد کردهایم.
گودرزی با اشاره به الکترونیکی شدن بعضی اقدامات گفت: کارت پایش الکترونیک برای مالکان، ملوانان و شناورها در حال ایجاد است که ما بتوانیم بیش از ۳۰ هزار شناور در مرزهای آبی کشور را ساماندهی کنیم تا بتوانند به صورت الکترونیکی و قانونی کار خود را انجام دهند.
وی افزود: همه تلاش خود را میکنیم تا تسهیلگری در رفت و آمد داشته باشیم و مدام با عراق ارتباط داریم تا مشکل امنیتی ایجاد نشود و هدف ما تأمین امنیت همه زائران خارجی و ایرانی است.
فرمانده انتظامی مرزبانی فراجا ادامه داد: از اول سال تاکنون ۱۱۶ نشست با عراق داشتیم تا هماهنگیهای لازم انجام شود، همچنین نیروهای خدماتی و کمکرسانی را در مرزهای کشور مستقر کردیم تا مشکلی پیش نیاد، تمام مرزهای ۷ گانه آمادگیکامل دارند تا زائران را به سمت کربلا هدایت کنند و هیچ مشکلی در زمینه تردد وجود ندارد.
وی افزود: هوشمندسازی مرزها، پایش مؤثر و هوشمند مرز انواع اوپتیکی شمال غرب و تجهیزات الکترونیکی بلند برد، پایش لحظهای الکترونیک مرزها در حال انجام است.
گودرزی گفت: ۲۲ هزار میلیارد ریال کالای قاچاق از ابتدای سال جاری کشف شده است، ۱۱۲۵ قبضه سلاح توسط مرزبانان در درگیری با قاچاقیان کشف شد که دو درصد افزایش داشتیم.
وی افزود: ۱۵ تن مواد مخدر کشف شد اما شاهد افزایش کشت ۹۸ درصدی مواد صنعتی در کشورهای همسایه هستیم، در همین راستا ۲۹۸ سوداگر مرگ و ۳۸۰۰ قاچاقچی کالا را دستگیر کردیم، همچنین ۶۹ نفر از اشرار و معاندین در درگیری با مرزبانان به هلاکت رسیدند و ۱۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد و ۱۸ هزار انواع تلفن همراه کشف شده که ۱۶ درصد افزایش داشتیم، همچنین ۱۸۷ وسیله نقلیه و ماشین آلات سنگین و لوکس کشف شده است.
فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: انواع داروهای قاچاق نیز وارد و خارج میشود که ۱۳ میلیون قلم دارو که میخواستند از کشور خارج کنند را کشف کردیم که کشفیات ما هفت برابر شده است، مهندسی رزمی ما نیز پیشرفت داشته است و ۱۲۴ کیلومتر از جادههای مرزی در حال تعمیر است.