به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، علیرضا منیری ابیانه، مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران، در پانزدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت: بیش از 60 سال از آغاز صنعت پتروشیمی در ایران میگذرد و 2 هاب بزرگ پتروشیمی ماهشهر و عسلویه در این مدت در ایران شکل گرفته و توسعه یافته اند.
وی افزود: وقتی مردم عادی در سراسر کشور نام عسلویه را میشنوند به یاد پتروشیمی، مشعلهلی روشن و آلودگی هوا و محیط زیست میافتند.
منیری ابیانه با بیان اینکه برای ایجاد و گسترش مناطق توسعه پتروشیمی باید مسائل اجتماعی دیده شود، گفت باید توجه کنیم که میخواهیم آن منطقه ایستگاه، کارگاه و یا زیستگاه باشد.
وی ادامه داد: در ایجاد هاب سوم پتروشیمی در منطقه مکران، 8 پیوست فنی دیده شده و برنامههای گستردهای را از ابتدای شکلگیری پروژهها پیادهسازی کردهایم.
مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران تصریح کرد: در بخش توسعه زیرساخت در راستای مسئولیتهای اجتماعی به همان میزان که به شیرینسازی آب دریا برای صنعت توجه شده، به شیرینسازی آب دریا برای شرب منطقه هم توجه شده است.
وی افزود: همینطور به تأمین انرژی مازاد برای تزریق به شبکه و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر توجه شده است.
منیری ابیانه خاطرنشان کرد: اگر برای توسعه و خدمت به منطقهای میرویم که فرهنگ اجتماعی خاصی دارد، 13 مشکل را با خود میبریم که بابد برای آنها برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در توجه به تکنولوژی، تلاش کردهایم که اقدامات ما در راستا و منطبق با محیط زیست باشد و تمامی ابعاد هاب سوم پتروشیمی ایران مجوز زیست محیطی سازمان محیط زیست را دارد، یعنی از ابتدای ایجاد و توسعه این هاب، به مسائل محیط زیست توجه شده است.
منیری ابیانه خاطرنشان کرد: 20 پروژه در این زمینه داریم که از مدیریت کربن تا برداشت آب برای اولین بار از میکرو تونلینگ به صورت تونل زیردریا انجام میشود.
وی افزود: بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر، برگشت آب مصرفی و پیادهسازی ZLD از پروژهایی در جهت همسویی با طبیعت است.
منیری ابیانه با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش در مجموعه پتروشیمی مکران بهصورت کامل دیده شده، گفت: 6 پروژه ابر پتروشیمی و 22 پتروشیمی کوچک تر تا سطح کاربردی در این منطقه احداث خواهند شد.
وی افزود: توجه به بحث آمایش در احداث هاب سوم پتروشیمی به صورت ویژه صورت گرفته و به مسئله اقتصاد دریامحور با توجه به موقعیت این هاب، توجه شده است.
منیری ابیانه اذعان داشت: تزدیکترین بندر به منطقه مکران، 1200 کیلومتر مسیر بیشتری برای انتقال کالا دارد و از این حیث منطقه مکران، بسیار میتواند در تجارت، مزیت داشته باشد و به بازارهای هدف نزدیکتر است
وی ادامه داد: امروز حدود 8 تا 9 میلیارد دلار سرمایهگذاری در منطقه مکران در جریان است و پیشبینی میکنیم این رقم به 25 میلیارد دلار افزایش یابد.
منیری ابیانه خاطرنشان کرد: برنامه این است که امسال زیرساختهای پتروشیمی به بهرهبرداری برسد و سال آینده دو واحد متانول به مدار بیایند و به موازات زنجیره ارزش آن کامل شود.
وی افزود: هماکنون 5 هزار نفر در منطقه مکران مشغول بهکار هستند که توسعه این هاب به اشتغال مستقیم 20 هزار نفر منجر میشود.
منیری ابیانه از راهاندازی مرکز مهارت افزایی در منطقه مکران خبر داد و گفت: با آموزش مهارت به افراد بومی، در تلاشیم تا هرچه بیشتر از نیروهای بومی در منطقه مکران به کار مشغول شوند و اکنون نیز قریب به 50درصد افراد شاغل در هاب سوم پتروشیمی ایران، بومی منطقه مکران هستند.
انتهای پیام/