به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در دو سه دهه اخیر، هیچ عایدی برای اقتصاد کشور نداشت، بلکه فضای کسب و کار کشور را با پولپاشی با افت قابل توجهی مواجه کرد؛ اما دولت سیزدهم موفق به پرداخت تسهیلات اشتغالزایی با کمترین میزان انحراف شده است.
دادههای آماری نشان میدهد که دولت سیزدهم در راستای جلوگیری از این آسیب و سوق دادن تسهیلات به فرصتهای اشتغالزایی، الگوی اطلس ملی اشتغال و سامانه جامع رصد ملی اشتغال را راهاندازی کرده و در قالب زیستبوم ملی اشتغال توانسته در این سه سال اخیرکمترین میزان انحراف منابع داشته باشد.
در سالهای گذشته یا به عبارتی در دولتهای گذشته، انحراف منابع اشتغالزایی همیشه پاشنه آشیل دولتها بود، بهطوری که میزان بالای انحراف منابع باعث افزایش نقدینگی و رشد نرخ تورم در اقتصاد میشد، از همه مهمتر فضای کسب و کار را نیز با افزایش تقاضای مؤثر مواجه میساخت که به دلیل کاهش عرضه عملاً تعادل عرضه و تقاضا در بازار بههم میریخت. حالا دولت سیزدهم در طول سه سال فعالیت با درس گرفتن از توضیح اشاره شده، با اجرای زیستبوم ملی اشتغال، با رصد کردن نیازهای بازار کار در همه نقاط کشور، 222 الگوی اشتغال را در قالب 71 دستگاه تهیه کرد و دستگاههای مرتبط را ملزم کرد با استفاده از این 222 الگوی اشتغال، خدمات اشتغالزایی را ارائه کنند.
دبیرخانه شورای عالی اشتغال مسئولیت نظارت بر طرحهای اشتغال کشور را برعهده داشت, مرکز ملی پایش سیاستها و برنامههای اشتغال نیز ذیل دبیرخانه شورایعالی اشتغال است که وظیفه ایجاد هماهنگی میان سطوح مختلف نظارتی اعم از پیامکی، تلفنی و میدانی را دارد و متولی اصلی نظارت عملیاتی اجرای برنامه زیستبوم ملی اشتغال است.
مطابق گزارش معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار، رفاه اجتماعی گفتنی است طی دولت سیزدهم در راستای ارتقای کیفیت طرحهای اشتغالزا، حصول اطمینان از صحت فعالیتهای انجام شده و ارائه مشاورههای چهره به چهره به مجریان طرحهای موصوف، به صورت گسترده اقدام به نظارتهای میدانی، پایش تلفنی و ارسال پیامکهای اطلاع رسانی برای مجریان طرحهای اشتغالزا گردیده است، چنانکه طی سال 1402 ، تعداد یکصد و پنج هزار نظارت میدانی، 420 هزار تماس تلفنی انجام و بیش از یک میلیون پیامک به وام گیرندگان و مجریان طرح های اشتغازا ارسال شده است.
انتهای پیام/