به گزارش خبرگزاری مجله آرونو،سامانه ها در دنیای امروز از اهمیت بالایی در سیاستگذاریها برخوردار هستند. بدون در اختیار داشتن این سامانه ها، حکمرانی به سختی صورت میگیرد و روندهای حاکمیتی با مشکل مواجه میشوند. اطلاعات خوراک اصلی سامانه ها است. بدون در اختیار داشتن اطلاعات، سامانه ها بلااستفاده باقی خواهند ماند.
تکمیل سامانه ها نیازمند همکاری تمامی سازمانها و نهادهای دولتی است. به نحوی که زمینه برای دسترسی سامانه به اطلاعات مورد نیاز فراهم شود. در همین راستا، سازمان ثبت احوال باید بر اساس قانون به سامانه املاک و اسکان متصل شود. بانک مرکزی نیز موظف شده است از متقاضیان دسته چک، کدپستی اخذ شده از سامانه را بخواهد. به نحوی که زمینه برای دسترسی به اطلاعات اسکان افراد از طریق خوداظهاری فراهم شود. این اقدام را وزارت آموزش و پرورش در زمان ثبت نام دانش آموزان انجام داد و کمک بزرگی به تکمیل بخشی از اطلاعات در سامانه مورد بحث کرد.
به زعم بسیاری، کم کاری سازمانها و دستگاهها در زمینه کمک به تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان قابل قبول نیست. زیرا منتفع نهایی تکمیل و راه اندازی این سامانه مردم هستند. بدون در اختیار داشتن یک سامانه کارآمد و قوی در خصوص املاک و اسکان نمیتوانیم سیاستهایی را به منظور سامان دادن به حوزه مسکن در کشور به اجرا بگذاریم.
بسیاری معتقدند، در زمان اعطای رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم برای وزارتخانه راه و شهرسازی، باید به دقت اهتمام جدی وی برای حل و فصل مشکلات حوزه مسکن که در گروی تکمیل و راهاندازی سامانه املاک و اسکان است، مدنظر باشد.
نظرات احمد آریایی نژاد، عضو مجلس شورای اسلامی را در این خصوص در ادامه میخوانید.
آریایی نژاد در خصوص لزوم تکمیل و راه اندازی سامانه املاک و اسکان در کشور تصریح کرد: هر نوع سیاستگذاری در راستای افزایش عدالت اجتماعی بدون شفافیت امکانپذیر نیست. هر سامانه ای که ما را به شفافیت بیشتر در جامعه برساند، مفید است و برای کشور نفع دارد.
وی ادامه داد: در غیاب سامانه های شفافیتزا مانند سامانه املاک و اسکان، ایجاد عدالت اجتماعی در کشور و اعمال سیاستهای درست در این زمینه شدنی نیست. وقتی همه چیز شفاف است و اطلاعات در یک سامانه در دسترس است، همه چیز نظم پیدا میکند و به درستی پیش میرود. اما در غیاب شفافیت که از طریق سامانه ها به دست می آید، ممکن است بسیاری از خطاها پوشیده بماند و نقدی صورت نگیرد.
عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همکاری سازمانها و دستگاههای مختلف در راستای تکمیل و راه اندازی سامانه املاک و اسکان یک ضرورت است. باید در سطوح بالا مقامات با یکدیگر جلسه بگذارند و به توجیه این موضوع بپردازند که پیوستن به سامانه املاک و اسکان و همکاری با آن یک الزام است. توجیه کردن امر مهمی است که باید مدنظر باشد. گاهی اوقات مشکلاتی وجود دارد که اگر دستگاهها با یکدیگر همکاری داشته باشند، راحتتر میتوانند آن مشکلات را حل کنند.
آریایی نژاد گفت: قطعاً تکمیل و راهاندازی سامانه املاک و اسکان نفعش در نهایت به مردم میرسد. زیرا سامانه ها و دسترسی به اطلاعات، شفافیت ایجاد میکند. حالا باید ببینیم چه کسانی از عدم شفافیت نفع میبرند و جلوی اجرای این سامانه را میگیرند. از این طریق میتوانیم به موانع پیش رو بیشتر پی ببریم و چاره اندیشی داشته باشیم.
وی ادامه داد: حتی نمایندگان مجلس هم باید مسئله برایشان روشن شود. کاری که الان در این مصاحبه صورت میگیرد، اقدام مناسبی در راستای پرداختن به اهمیت سامانه املاک و اسکان است. همه نمایندگان در جریان تمامی قوانین و طرحها نیستند. به طور مثال، بنده در کمیسیون بهداشت و درمان هستم و اطلاع دقیقی از طرحهای حوزه مسکن ندارم. باید رسانه ها موضوع را تبیین کنند تا تبدیل به یک مطالبه عمومی در مجلس شود.
عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی موضوع سامانه املاک و اسکان در رسانه ها مطرح میشود، بنده به عنوان یک نماینده که در کمیسیون تخصصی عمران نیستم، بهتر میتوانم وزیر پیشنهادی را به چالش بکشم و طرح و برنامه اش را برای اجرای سامانه مورد بحث بررسی کنم.
آریایی نژاد گفت: قطعاً در زمان دادن رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، نمایندگان باید به بررسی برنامه وی در ارتباط با سامانه املاک و اسکان بپردازند. به ویژه کمیسیون عمران در این ارتباط نقش موثرتری دارد و باید برنامه مدون وزیر را در این خصوص جویا شود. لازم است بررسی صلاحیت وزرا به صورت یک کار کاملاً تخصصی و کارشناسی و نه یک کار حزبی و جناحی پیش برود و بحث تکمیل سامانه املاک و اسکان به طور ویژه در برنامه وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بررسی خواهد شد
انتهای پیام/