سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها برای تولید گاز

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، احمد مهدوی، دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: در سه‌ماهه نخست سال جاری 20 میلیون و 410 هزار تن محصول پتروشیمی در ایرانتولید شد که 2 میلیون و 980 هزار تن آن به بازار داخلی عرضه و 7 میلیون و 740 هزار تن آن صادر شد.

وی افزود: درآمدزایی صادرات محصولات پتروشیمی در 3 ماهه نخست سال بالغ بر 3 میلیارد و 390 میلیون دلار بود که اگر وضعیت صادرات به‌همین صورت ادامه یابد، در سال جاری ارزش صادرات پتروشیمی نسبت به سال 1402 افزایشی خواهد بود.

مهدوی از کمک بانک مرکزی به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با درصد بالای پیشرفت فیزیکی خبر داد و گفت: بانک مرکزی اعلام کرد که پروژه‌هایی که برای تکمیل تا پایان سال جاری یا دو ماهه ابتدایی سال آینده، کمتر از 50 میلیون دلار نیاز دارند را اعلام کنیم تا با تأمین مالی، تکمیل شوند؛ در این زمینه 11 پروژه به بانک مرکزی معرفی شده‌اند.

دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به مصوبه مجلس در قانون بودجه 1402 برای رسیدن نرخ خوراک و سوخت پتروشیمی‌ها به 7 هزار تومان و 4 هزار تومان گفت: بعد از طرح در مجلس و از دستور کار خارج شدن آن، این موضوع به تصویب و ابلاغ دولت رسید که پس از آن، با طرح موضوع در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، این قانون ملغی شد؛ منتها “غطف به‌ماسبق” نشد و اعلام کردند که 5 ماه نخست سال 1402 باید نرخ خوراک و سوخت پتروشیمی‌ها با نرخ اعلامی پرداخت شود که پس از آن، با طرح شکایت در دیوان، حکم دولت لغو و مصوب شد تا نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در 5 ماه نخست سال 1402 نیز با نرخ قبل محاسبه شود.

وی ادامه داد: اوره را از آبان 98 تاکنون هر کیسه 40 هزار تومان به جهاد کشاورزی می‌فروختیم که بر اساس مصوبه جدید، این قیمت به 240 هزار تومان در هر کیسه و به 4800 تومان در هر کیلو افزایش یافت و مصوب شد مابه‌التفاوت آن از محل دارایی‌‌های دولت پرداخت شود.

مهدوی با تکذیب شایعاتی مبنی بر توقف این مصوبه گفت: هم‌اکنون اوره تولیدی واحدهای پتروشیمی بر اساس نرخ جدید در حال فروش است و مصوبه هیئت وزیران که در تاریخ 24 تیرماه تصویب شده،‌ لازم‌الاجرا است.

دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در خصوص سرنوشت سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی گاز گفت: در طول تمام سه‌سال دولت سیزدهم پیگیر تحقق این مسئله بودیم تا اینکه در بهمن‌ماه سال گذشته در نمایشگاه توانمندی‌ها که رد حسینه امام خمینی (ره) برگزار شد خدمت مقام معظم رهبری عرضه داشتیم و بعد از آن بود که موفق شدیم در ابتدای سال جاری، توافق‌نامه‌هایی را در این زمینه به‌امضا برسانیم.

وی افزود: الان پتروشیمی‌ها آماده 8 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش بالادستی تولید گاز هستند که این مسئله مشروط به رفع موانع است؛ با این سرمایه گذاری روزانه 200 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده می شود.

مهدوی خاطرنشان کرد: پتروشیمی ها اولا باید مطمئن شوند که گازی که به تولید می رسد به خود آنها تعلق خواهد داشت، ثانیا باید IRI پروژه ها به گونه ای دیده شود که این سرمایه گذاری جذاب باشد، پیشنهاد ما حداقل 20درصد است.

دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت تولید بنزین از متانول گفت: برای تولید بنزین از متانول با چین صحبت‌هایی شده اما اجرایی شدن این طرح نیازمند تصویب آیین نامه ای برای تخفیف در نرخ خوراک گاز است.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما اعمال تخفیف 30درصدی است و اگر این تخفیف اعمال نشود، توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

مهدوی با بیان اینکه اغلب واحدهای پتروشیمی مجبور به امضای قرارداد 8 ماهه تأمین خوراک شده اند، گفت: این کار در راستای این صورت گرفته که وزارت نفت ملزم به پرداخت خسارت نشود.

وی ادامه داد: بخشی از کمبود تولید واحدهای پتروشیمی ناشی از کمبود خوراک است و منطقی نیست که انتظار داشته باشیم، واحدی 4 ماه از سال خوراک دریافت نکند.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *