به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، محمود ملکوتیخواه سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها در خصوص تاثیر حساب واحد خزانه در تامین منابع تبصره 8 قانون بودجه که مربوط به منابع هدفمندسازی یارانهها است، گفت: واقعیت این است که بخش عمده حسابهای مربوط به زیر مجموعه شرکتهای حوزه نفت در زیر مجموعه حساب واحد خزانه قرار نگرفته است. در عرض این 4 ماه حدود 50 درصد منابع هدفمندسازی محقق نشده است.
اگر حساب واحد خزانه به طور کامل اجرا شده بود، ما میتوانستیم با کمک این حساب، هزینههایی که اجتناب ناپذیر است و باید در یک زمان مشخصی پرداخت شوند کمک بگیریم. مطالبات طرح دارویار، مطالبات گندم کاران و یارانه نقدی از جمله این موارد هستند. به طور مثال ما باید مطالبات گندم کاران را ظرف 5 یا 6 ماه پرداخت کنیم اما منابع یارانهها ظرف 12 ماه وصول میشود.
وی افزود: قانونگذار نیز دولت را از پرداخت تسهیلات بانکی در 6 ماهه اول سال منع کرده است. در نتیجه اگر شرکتهای زیر مجموعه وزارت نفت مانند شرکت ملی گاز، شرکت پالایش و پخش و شرکت ملی نفت، حسابهای فرعی خود را وارد حساب واحد خزانه میکردند، امروز بخش عمده مطالبات را میتوانستیم در موعد مقرر پرداخت کنیم.
به این دلیل که بخشی از هزینهها اجتناب ناپذیر بوده است ناچار به استقراض شدیم. حداقل در حوزه هدفمندسازی یارانهها اجرای کامل حساب واحد خزانه و اضافه شدن سه شرکت مورد اشاره به آن، یک الزام است.
منابع ارزی هدفمندسازی باید بلافاصله به حساب واحد خزانه منتقل شود
سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانهها در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر حساب واحد خزانه در تامین کسریهای سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: به صراحت در بند ت تبصره 8 قانون بودجه به این موضوع اشاره شده است. قانونگذار در بند ب ذکر کرده است که منابع ارزی باید بلافاصله به حسابهای مشخص شده حساب واحد خزانه بیاید به محض وصول به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها منتقل شود.
منابع ما در 4 ماهه 54 درصد تحقق داشته است و همین موضوع سبب بروز چالش در جامعه هدف و مصارف اجتناب ناپذیر شده است. سال گذشته و امسال منابع استقراضی را از بانک مرکزی و خزانه دریافت کردیم. باز پرداخت این منابع تا حدی انجام شده اما در مواردی که این اتفاق رخ نداده است شاهد اثرات تورمی و افزایش نقدینگی هستیم. در نتیجه لازم است تا سه شرکت مورد اشاره سریعتر وارد حساب واحد خزانه شوند.
انتهای پیام/