به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از سازمان غذا و دارو، حسین رستگار با بیان اینکه ۸۰ مورد توسعه طرح کاربردی و تحقیقاتی در حوزه حلال طی سال گذشته انجام شده است، اظهار کرد: ارزیابی خطر آلایندههای پرخطر در محصولات آرایشی-بهداشتی، انواع نان مورد استفاده خانوار، گردو و قهوه بوداده تعیین روشهای نوین بر پایه هوش مصنوعی از قبیل پیشبینی ویژگیهای فیزیک و شیمیایی عسل، تشخیص منشأ بافتی ژلاتین، اندازهگیری SPF ضدآفتاب، اندازهگیری فرمالدئید در آرایشی و بهداشتی، منشأ شیر در انواع پنیر در این حوزه قرار گرفته است.
وی با اشاره به توسعه محصولات فناورانه و حلال افزود: از جمله محصولات تولید شده در این حوزه میتوان به کاربرد فیلم خوراکی حاوی پروتئین و اسانس در نگهداری پنیر، ارائه فرمولاسیون برای جایگزینهای گیاهی محصولات لبنی، اثر پوشش نشاسته سیبزمینی حاوی آمینواسید انتخاب شده برای جلوگیری از تشکیل ترکیبات سرطانزا در مرغ سرخشده، تولید ماست سنتی با استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک جداشده از سبزیجات تخمیرشده میتوان اشاره کرد.
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: تولید فیبرهای هیدرولیز شده بومی، تولید ناگت حاوی مایکو پروتئین به عنوان جایگزین گوشت مرغ، تولید شیر با فنیل آلانین در فرمولاسیون افراد فنیل کتونوریا و تولید برگر حاوی مایکو پروتئین با عنوان جایگزین گوشت قرمز با روش فناورانه انجام میشود.