دوره گذار «ال نینو» به «لانینا» در پیش است

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، پرویز رضا زاده، مشاور رئیس سازمان هواشناسی کشور در جلسه کارگروه پیش بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: پایین بودن پیش‌بینی‌پذیری دور پیوندها نه فقط برای ایران، بلکه چالش کشورهای پیشرو در حوزه هواشناسی است.

وی با بیان اینکه با نزدیک شدن به پاییز می‌توان با اعتماد بیشتری رفتار دور پیوندها را پیش بینی کرد، افزود: اکنون نمی‌توان گفت که لانینا خواهیم داشت؛ ولی آنچه مشخص است دوره گذار از ال نینو به لانینا در پیش است و احتمالاً در پاییز «انسو- ENSO» در فاز خنثی قرار می‌گیرد.

مشاور رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: «انسو» یا نوسان جنوبی اقیانوس آرام یک دور پیوند جوی-اقبانوسی است که تغییرات دمای سطح آب در محدوده استوای این اقیانوس عامل پیدایش آن است و اثر جهانی بر آب‌وهوای زمین دارد.

رضازاده با بیان اینکه وضع هوای تغییرات انسو بر وضع هوای ایران نیز اثرگذار است، خاطرنشان کرد: «انسو-ENSO» در فازهای مختلف می‌تواند سبب افزایش یا کاهش دما و همچنین منجر به افزایش بارش در برخی مناطق و سبب خشکسالی یا کاهش بارش در مناطق دیگر شود.

وی عنوان کرد: بررسی نقشه‌های بی هنجاری فشار هوا در تراز 500 هکتوپاسکالی جو در محدوده‌های مؤثر بر آب‌وهوای ایران نشان از عادی شدن شرایط جو و وجود امواج «راسبی» منظم‌تری نسبت به سال گذشته است که به معنی شرایط به نسبت خوب برای ایران است.

مشاور رئیس سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: این شرایط ما را نسبت به وضعیت بارشی در فصل‌های پیش رو خوش‌بین می‌کند؛ اما همان‌طور که گفته شد در تابستان نمی‌توان شرایط ماه‌ها و فصل‌های آتی را به خوبی ارزیابی کرد.

رضازاده در بخش دیگری به تغییرات مانسون هند اشاره کرد و گفت: شرایط مانسون امسال به گونه‌ای است که شاید حتی به دیرپا بودن مانسون هم شک کنیم و امسال از بارش‌های آن برای جنوب کشور بهره کافی را نبریم.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *