به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، افراد مبتلا به دیابت یا پیشدیابت به مدیریت و کنترل سطح قند خون نیاز دارند، رژیم غذایی سالم و داشتن فعالیت بدنی میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد، مصرف بعضی از نوشیدنیهای گیاهی نیز به کنترل سطح قند خون کمک میکند، در ادامه به معرفی و بررسی چند نوشیدنی گیاهی مفید در این زمینه میپردازیم:
چای شنبلیله
شنبلیله به دلیل فوایل سلامتی متعدد از جمله تنظیم قند خون شناخته شده است، دانههای شنبلیله حاوی فیبر محلول هستند که میتوانند با کاهش سرعت هضم و جذب کربوهیدرات به مدیریت سطح قند خون کمک کنند؛ به منظور تهیه چای شنبلیله یک قاشق چایخوری دانه شنبلیله را چند دقیقه در آب داغ خیس کنید و پیش از نوشیدن آن را صاف کنید، این نوشیدنی حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و سطح قند خون ناشتا را کاهش میدهد.
چای دارچین
دارچین یک ادویه محبوب است که به داشتن طعم شیرین و گرم معروف است، البته خواص دارویی زیادی دارد، نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که دارچین میتواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و سطح قند خون را نیز کاهش دهد؛ برای تهیه چای دارچین یک چوب دارچین را به آب داغ اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد، دارچین به کاهش سرعت تجزیه کربوهیدراتها در دستگاه گوارش کمک میکند، حساسیت به انسولین را افزایش میدهد و موجب میشود گلوکز به طور موثرتری توسط سلولهای بدن استفاده شود.
چای زنجبیل
زنجبیل یکی دیگر از گیاهان قدرتمند با خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است، نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که زنجبیل میتواند سطح قند خون ناشتا را بهبود ببخشد؛ برای تهیه چای زنجبیل، یک تکه کوچک از ریشه زنجبیل تازه را رنده کنید و به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه در آب قرار دهید، سپس آن را صاف کنید و بنوشید، زنجبیل حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد، استرس اکسیداتیو و التهاب را کاهش میدهد که هر دو با دیابت مرتبط است.
چای سبز
چای سبز فواید متعددی برای سلامتی دارد، بهطوری که به تنظیم قند خون کمک قابلتوجهی میکند، نتایج پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که چای سبز حاوی پلیفنولها است که میتواند به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح قند خون کمک کند؛ بهمنظور تهیه چای سبز مقداری از برگهای آن را در آب داغ قرار دهید و اجازه دهید به مدت دو تا سه دقیقه دم بکشد، این نوشیدنی به تنظیم سطح گلوکز کمک میکند و فعالیت انسولین را بهبود میبخشد.
چای ترش
چای ترش یا چای هیبیسکوس که به دلیل طعم و رنگ آن معروف است، سرشار از آنتیاکسیدان است که قادر است سطح قند خون را کاهش دهد، نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه نشان میدهد که چای ترش میتواند سطح قند خون ناشتا را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد؛ به منظور تهیه چای ترش، گلهای خشکشده هیبیسکوس را حدود پنج تا ۱۰ دقیقه در آب داغ قرار دهید، آنتیاکسیدانهای موجود در این نوشیدنی میتواند با استرس اکسیداتیو مبارزه کند که برای سلامت عمومی مفید است.