تب دنگی به تهران رسید؟

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، امروز _شنبه سی‌ام تیر_ اخباری مبنی بر آلوده شدن استان‌های هرمزگان، فارس، خوزستان، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، سیستان بلوچستان، اصفهان و گیلان به تب دنگی در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های بسیاری داشت، اما مسئولان ذی‌ربط در وزارت بهداشت ماجرای ابتلای فردی به تب دنگی در تهران را اینگونه نقل کردند که تاکنون موردی از ابتلاء به تب دنگی در تهران گزارش نشده و تنها مورد شناسایی شده فردی بوده که از یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به تهران آمده است.

بر همین اساس، بابک عشرتی، معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: تاکنون موردی از ابتلاء به تب دنگی در تهران گزارش نشده و تنها مورد شناسایی شده فردی بوده که از یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به تهران آمده است.

وی با بیان اینکه شناسایی این فرد نیز به‌تازگی رخ نداده و زمان زیادی از آن می‌گذرد، افزود: به‌طور کلی تاکنون در تهران مورد ابتلای انتقال محلی نداشتیم.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر حدود ۱۵۰ مورد شناسایی شده مبتلا به تب دنگی در کشور داشتیم که فقط ۱۱ نفر سابقه سفر نداشته‌اند که در استان هرمزگان شناسایی شده‌اند.

عشرتی ادامه داد: دیگر این افراد سابقه سفر به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به خصوص امارات را داشته‌اند در ۴۰ شهر کشور پشه آئدس شناسایی شده است و بیشترین گزارش موارد نیز در استان فارس گزارش شده است که این افراد نیز در کشورهای دیگر مبتلا شده بودند.

شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز درباره خبری مبنی بر ورود بیماری تب دنگی به تهران اظهار کرد: خبر ورود تب دنگی به تهران واقعیت ندارد و بعضی اخبار وارونه منعکس شده‌اند.

وی افزود: حدود یک ماه قبل، یک فرد که در امارات مبتلا به تب دنگی شده بود در تهران تشخیص داده شده است که این به معنای ورود تب دنگی به تهران نیست.

پشه آئدس به استان تهران نرسیده و فقط یک بیمار شناسایی شده است

حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این خصوص اظهار کرد: از بیست‌وششم اردیبهشت تاکنون ۱۵۱ مورد بیماری قطعی تب دنگی در کشور شناسایی شده است که بیماران کشورهای دیگر بوده‌اند که وارد ایران شده‌اند.

وی افزود: از این ۱۵۱ بیمار فقط ۱۲ بیمار سابقه سفر نداشته‌اند و با اقدامات بالینی و آزمایشگاهی شناسایی و مابقی از طریق سفر به کشورهای خارجی به‌ویژه امارات وارد کشور شده‌اند، از این ۱۲ بیمار نیز ۱۱ بیمار در استان هرمزگان و یک بیمار در استان سیستان و بلوچستان شناسایی شده و یک بیمار از این ۱۲ نفر نیز آفریقایی‌تبار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر فقط در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان این ۱۲ بیمار شناسایی شده، اما پشه در شش استان کشور مشاهده شده است، گفت: لازم است همچنان توصیه‌ها و احتیاطات لازم را مد نظر داشته باشیم.

فرشیدی بیان داشت: در دو ماه اخیر اقدامات خیلی خوبی برای مهار پشه آئدس و بیمارهای آن صورت گرفته است، صید پشه آئدس در روز که فعالیت خود را آغاز می‌کند باید صورت گیرد و همکاران بهداشتی گاهی در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان در دمای ۴۵ تا ۵۰ درجه در حال تلاش برای شناسایی و مهار نقاط دارای پشه آئدس هستند و خشکی نقاط مختلف که بر اثر گرما به وجود آمده و محدودیت زیستی برای پشه به وجود آورده نباید ما را غافل کند،

وی با بیان اینکه با یک بارندگی دوباره طی کمتر از دو هفته شاهد زاد و ولد پشه‌ها در این مناطق خواهیم بود، خاطرنشان کرد: اگر در استان یا شهرستانی که پشه وجود دارد گزشی صورت گرفت فرد باید در اسرع وقت به مراکز جامع سلامت و نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه کند.

علائم ابتلاء به تب دنگی

تب دنگی از طریق پشه‌ای تحت عنوان آئدس به انسان منتقل می‌شود که علائم آن سردرد، کمردرد، تب شدید و در بعضی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است؛ تب دنگی بیماری دردناک و ناتوان‌کننده‌ای است که از طریق پشه آئدس به انسان‌ها منتقل می‌شود و موجب عفونت نیل غربی و تب زرد می‌شود، تب دنگی به عنوان تب استخوان‌شکن نیز شناخته می‌شود، زیرا دردی که بیمار تحمل می‌کند به اندازه شکستن استخوان‌ها شدت دارد، بعضی از نشانه‌های تب دنگی شامل تب، سردرد، حساسیت‌های پوستی مشابه سرخک و درد در ماهیچه‌ها و مفاصل است، دیگر علائم تب دنگی عبارت است از:

  • تب ناگهانی شدید
  • سردردهای مکرر و شدید
  • درد در پشت چشم‌ها
  • درد شدید در مفاصل و ماهیچه‌ها
  • خارش پوست
  • خون‌ریزی بینی یا لثه
  • کبود شدن بدن به راحتی

شرایط تزریق واکسن تب دنگی

محمدرضا ناظر، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به راه‌های درمان تب دنگی اظهار کرد: لازم است بدانیم بیماری تب دنگی روش درمان اختصاصی ندارد و برای درمان این بیماری روش‌هایی پیشنهاد شده است، اما ثابت شده نیست، با این حال مهم‌ترین درمان بیماری تب دنگی اصلاح اختلالات آب و الکترولیت و کنترل خون‌ریزی‌هایی است که ممکن است برای فرد مبتلا به این بیماری رخ دهد.

وی درباره راهکارهای پیشگیری از بیماری تب دنگی افزود: یکی از روش‌های پیشگیری از تب دنگی تزریق واکسن است و برای افرادی تجویز می‌شود که یک‌بار به این بیماری مبتلا شدند، اما افرادی که سابقه ابتلاء به بیماری نداشته باشند و تزریق انجام دهند، به نوع کشنده بیماری مبتلا خواهند شد.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره راهکارهای پیشگیری از بیماری تب دنگی گفت: از روش‌های مقابله با پشه آئدس می‌توان به اسپری کشنده حشرات، استفاده از توری و لباس‌های بلند اشاره کرد، البته باکتری به نام BTI برای نابودی پشه ساخته شده است، اما روی این پشه اثرگذاری زیادی ندارد، زیرا در مکان‌های کوچک که آب راکد وجود داشته باشد، نوع پشه آئدس اجیپتی تخم‌ریزی دارد که قابل دسترسی برای پخش این باکتری نیست.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *