به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، روز گذشته بود که یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اسامی اعضای این کمیسیون را اعلام کرد و بر این اساس مرتضی آقاتهرانی، محمد میرزایی، حسنعلی اخلاقیامیری، اسماعیل سیاوشی، امیرحسین بانکیپور، سیدعلی یزدیخواه، حمید رسایی، احمد راستینه، علی شیرینزاد، احد بیوته، علیاکبر علیزادهبرمی، بیژن نوباوهوطن و امیرحسین ثابتی به عنوان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم معرفی شدند.
این اعلام در حالی بود که حدود دو ماه از آغاز مجلس دوازدهم گذشته بود ولی تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی به حد نصاب نرسیده و به همین دلیل این کمیسیون تشکیل نشده بود و در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده ۳۸ آئیننامه داخلی مجلس، کمیسیونهای باقی مانده از جمله کمیسیون فرهنگی را تعیین تکلیف کردند و بر این اساس در ادامه به معرفی اعضای این کمیسیون میپردازیم:
مرتضی آقاتهرانی نماینده حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دورههای هشتم، نهم، یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی بوده است؛ او در دور یازدهم مجلس، ریاست کمیسیون فرهنگی را بر عهده داشته و همچنین رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی است.
وی علاوه بر تحصیلات حوزوی، فوق لیسانس روانشناسی، فلسفه و مطالعات اسلامی دارد و از سویی سابقه تدریس در حوزههای علمیه و امام جمعه مسجد امام علی (ع) در نیویورک را در کارنامه دارد.
محمد میرزایی که بهعنوان عضو دیگر کمیسیون فرهنگی معرفی شده، نماینده مردم شاهیندژ و تکاب است که سابقه خدمت در بخش عقیدتی سیاسی ناجا را دارد و اهل شهر کشاورز شهرستان شاهین دژ است.
حسنعلی اخلاقیامیری در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بهعنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه مشهد و کلات و به عنوان نامزد مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به مجلس شورای اسلامی راه یافته است؛ تحصیلات او دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی است و در سابقه کاری او عضویت شورای شهر مشهد نیز دیده میشود.
اسماعیل سیاوشی، نماینده مردم فریدن و فریدونشهر، چادگان و بویینمیاندشت در مجلس شورای اسلامی نیز عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است. سیاوشی پیش از این حدود ۹ سال امام جمعه شهرِ داران بود و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب در انتخابات این دوره از وی حمایت کرده بود.
امیرحسین بانکیپور عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است؛ او که به عنوان نماینده مردم اصفهان، جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند وارد مجلس دوازدهم شده است، در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی ریاست کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را بر عهده داشت؛ بانکیپور همچنین در دوره یازدهم در کمیسیون فرهنگی مجلس نیز عضو بوده و از آبان ماه سال ۱۴۰۰ نیز بهعنوان عضو حقیقی، به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
او علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی ارشد الهیات – فلسفه و دکترای فلسفه غرب است و در سابقه کاری او نیز سوابقی همچون عضویت در شورای عالی جوانان، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت کمیته علمی جایزه ملی جوانی جمعیت، عضویت در هیئت علمی دانشگاه اصفهان، تدریس در دانشگاه امیرکبیر، مشاور استاندار اصفهان در امور فرهنگی و… دیده میشود.
سیدعلی یزدیخواه نماینده مردم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی است که در دوره قبل نایبرئیس کمیسیون فرهنگی بود و این دوره هم به عضویت این کمیسیون درآمده است.
نام یزدیخواه همچنین در میان تحریمشدگان اتحادیه اروپا دیده میشود؛ او دکترای مدیریت فناوری دارد و سوابقی همچون مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، مدیرکل فرهنگ عمومی قوه قضائیه، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و عضویت در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی را دارد.
حمید رسایی در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس انتخاب شده است، او در مجلس هشتم و نهم نیز نماینده مجلس بوده است؛ رسایی تحصیلات حوزوی دارد و سابقه فعالیت تبلیغی در کشورهای آسیای جنوب شرقی و آفریقایی در کارنامه او دیده میشود.
در سوابق کاری این نماینده مجلس، سمتهایی همچون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، مدیر دفتر جریانشناسی تاریخ معاصر و عضویت در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به چشم میخورد؛ رسایی همچنین سابقه عضویت در شورای پروانه نمایش وزارت ارشاد را دارد.
احمد راستینه در مجلس یازدهم و دوازدهم بهعنوان نماینده مردم چهار محال بختیاری انتخاب شده است؛ او در دور یازدهم سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس بود.
او مدرک دکترای علوم سیاسی دارد و در سوابق او معاون بازرسی سپاه پاسداران و مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاههای استان چهارمحال بختیاری و عضویت در کمیسیون تلفیق دیده میشود.
علی شیرینزاد نیز که نام او در میان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به چشم میخورد، نماینده مردم در حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است؛ او دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت فرهنگی است.
احد بیوته عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است که به نمایندگی از مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی حضور دارد؛ بیوته کارشناسی ارشد امور فرهنگی دارد و طبق خبرهای منتشر شده، او دکترای مدیریت دارد و نویسنده ۱۰ جلد کتاب در حوزه فرهنگی و اجتماعی و از مؤلفان لغتنامه ترکی آذربایجانی بوده است و در شبکه استانی اردبیل نیز یکی از گزارشگران و برنامهسازان بوده است.
علیاکبر علیزادهبرمی نیز نماینده مردم دامغان در مجلس یازدهم و دوازدهم شورای اسلامی است که در این دوره به عضویت کمیسیون فرهنگی مجلس درآمده است.
او دکترای علوم دفاعی دارد و اکنون بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما در سوابق کاری خود فعالیتهای نظامی و عضویت در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، فراکسیون تقریب مذاهب، دفاع و اقتدار ملی و… را دارد.
بیژن نوباوهوطن عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است که پیشتر نیز نماینده مردم تهران در دوره هشتم، نهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی نیز بوده است.
در سوابق تحصیلی او قید شده است که فوق لیسانس تولید تلویزیون دارد. همچنین مدیریت دفتر سیاسی در نیویورک، انگلیس و سازمان ملل، عضویت در کمیسیون فرهنگی مجلس در ادوار مختلف را در سوابق خود دارد؛ نوباوه همچنین با حکم وزیر ارشاد دولت سیزدهم، عضو شورای پروانه نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده بود. این شورا، وظیفه اعطای مجوز نهایی برای اکران آثار سینمایی را برعهده دارد.
امیرحسین ثابتی نیز بهعنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس دوازدهم شده است؛ او در رشته علوم سیاسی تحصیل کرده است. ثابتی مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، استاد دانشگاه و در دورهای مجری برنامه «جهانآرا» در شبکه افق بود.