منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو، با بیان اینکه پیامدهای تغییرات اقلیمی شهر و استان اصفهان را طی سالهای اخیر درگیر کرده است، اظهار کرد: شدت موجهای گرمایی و سرمایی، افزایش وقوع پدیدههای حدی جوی از جمله سیل، توفان و خشکسالی از اثرات تغییر اقلیم است که به علت انتشار گازهای گلخانهای در جو ایجاد شده است.
وی افزود: با افزایش دما، اقلیم مناطق مختلف و بر هم کنش بین جو و اقیانوس تغییر میکند و اثرات آن وقوع مخاطرات جوی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: طی مرداد سال جاری در مناطق مختلف استان به ویژه شمال، شرق و مرکز، شهر اصفهان بالاترین دما طی ۵۰ سال گذشته با افزایش چهار تا پنج درجه نسبت به نرمال به ثبت رسید.
شیشهفروش ادامه داد: از این رو، کارگروه تخصصی تغییرات اقلیمی در اصفهان برای بررسی پیامدها و تغییرات پارمترهای جوی دما تشکیل و در بخشهای انرژی، مخاطرات جوی، کشاورزی، محیط زیست، سلامت و بخش اقتصادی در این زمینه برنامهریزی میشود.
وی اضافه کرد: اتخاذ تدابیر لازم در جهت سازگاری با اثرات تغییرات اقلیم و کاهش اثرات این پدیده، کاهش انتشار آلایندهها و بررسی آسیب پذیری جامعه در برابر تغییرات اقلیمی ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: باید توجه داشت که شهر اصفهان در ۶ ماه نخست امسال بیش از ۱۰۰ روز هوای ناسالم داشته که این تعداد روز با محاسبه شاخص ازن و فعالیت کانونهای بحرانی فرسایش بادی به ثبت رسیده است.
به گفته شیشهفروش، مساحت کانونهای بحرانی فرسایش بادی در استان به میزان یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار شناسایی شده است که ۱۵۰ هزار هکتار آن در اولویت اجرای طرحهای بیابانزدایی، نهال کاری، اجرای طرحهای آبخیزداری و سایر روشهای کنترلی در ۱۴ کانون مطالعه شده در شهرستانهای خور و بیابانک نائین، کاشان، آران و بیدگل، اردستان، اصفهان، برخوار، نطنز، هرند، ورزنه، کوهپایه، گلپایگان، شهرضا، جرقویه و سجزی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: این استان علاوه بر متأثر بودن از کانونهای فرسایش بادی شناسایی شده داخلی، از سمت شمال و شرق در مناطق هم مرز با استانهای یزد، قم، خراسان جنوبی و سمنان تحت تأثیر کانونهای گردوغبار است.
شیشه فروش اضافه کرد: اصفهان بر اثر خشکی رودخانه زاینده رود و اراضی رها شده و کشت نشده به دلیل کمبود منابع آبهای سطحی و زیر زمینی نیز تحت تأثیر کانونهای داخلی و نقطهای ایجاد شده است به طوری که با وزش باد با سرعت ۱۰ و ۱۵ متر بر ثانیه هم گرد و خاک برمی خیزد.
وی خاطرنشان کرد: لازم است وزارت نیرو و سازمانهای حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و هواشناسی نسبت به انجام تکالیف ملی در تأمین حقابه های قانونی و زیست محیطی کشاورزی و فضای سبز در حوضه زاینده رود و جلوگیری ازبارگذاریها و مصارف غیرمجاز آب در بالادست رودخانه زایندهرود و سایر مناطق و اجرای برنامه جامع مقابله با گرد و غبار با ایجاد سیستمهای پیشبینی، تأمین اعتبار برای کنترل کانونهای بحرانی فرسایش بادی، اجرای طرحهای مقابله با بیابانزایی، نهالکاری و آبخیزداری اقدام کنند.