یک خبرنگار فلسطینی دیگر در حمله اسرائیل به غزه به شهادت رسید

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و بنابر اعلام دفتر رسانه‌ای دولت غزه، عمر الدرواوی که برای رسانه‌های مختلف کار می‌کرد، دویست‌ودومین خبرنگاری است که از آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، توسط ارتش رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیده است.

همکاران و نزدیکان الدرواوی با پوشاندن جلیقه خبرنگاری‌اش روی کفن وی، برای او و خانواده‌اش سوگواری کردند؛ این در حالی است که شبکه خبری الجزیره از شهادت عکاسی به نام حسن القیصهاوی، تنها ساعاتی پیش از کشته‌شدن الدرواوی، در حمله پهپادی اسرائیل به غزه خبر داد.

دفتر رسانه‌ای دولت غزه در بیانیه‌ای «هدف قرار دادن، قتل و ترور خبرنگاران فلسطینی توسط اشغالگران اسرائیلی را به شدیدترین لحن ممکن محکوم کرد.»

این بیانیه «خواستار محکومیت جنایات سیستماتیک علیه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در نوار غزه توسط فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، فدراسیون روزنامه‌نگاران عرب و تمام نهادهای روزنامه‌نگاری بین‌المللی شده است.»

این دفتر همچنین از جامعه جهانی خواست اسرائیل را به خاطر جنایاتش در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه کند.

سازمان‌های رسانه‌ای بارها از اسرائیل خواسته‌اند که از خبرنگارانی که جنگ غزه را پوشش می‌دهند، محافظت کند. کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) جنگ جاری اسرائیل علیه غزه را «مرگ‌بارترین دوره برای خبرنگاران» از زمان آغاز جمع‌آوری داده‌ها در سال ۱۹۹۲ توصیف کرده است.

بر اساس بیانیه اخیر این سازمان، کشتار عمدی خبرنگاران فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه که در طول ۱۴ ماه گذشته زیر حملات هوایی و زمینی اسرائیل قرار دارد، مصداق «جنایت جنگی» محسوب می‌شود.

جودی گینزبرگ، مدیر اجرایی این سازمان که بر نقض حقوق بشر علیه روزنامه‌نگاران در سراسر جهان نظارت می‌کند، اظهار داشته است که مستندات این سازمان از کشته‌شدن فعالان رسانه‌ای در غزه، حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی «تعدادی از خبرنگاران» را به‌طور عمدی مورد هدف قرار داده است.

گینزبرگ با تاکید بر اینکه این سازمان برای دریافت اطلاعات از وضعیت جاری در غزه به خبرنگاران فلسطینی متکی است، گفت: هدف قرار دادن آن‌ها از سوی نیروهای اسرائیلی بخشی از یک «تلاش سیستماتیک» برای «سانسور اطلاعات» درباره نوار محاصره‌شده غزه و کرانه باختری اشغالی است.

خبرنگاران در غزه از آغاز این جنگ با مخاطرات بسیاری روبه‌رو بوده‌اند؛ از جمله حملات هوایی ویرانگر اسرائیل، کمبود غذا، آوارگی و تخریب ساختمان‌ها، اما بر اساس رسالت شغلی و انسانی خود همچنان به پوشش این جنگ ادامه دادند تا صدای مردم مظلوم فلسطین باشند.

رژیم صهیونیستی با این جنگ نسل‌کشانه رکوردهای جنایت‌کارانه در جهان را در دست گرفته است. بر اساس اعلام (CPJ)، اسرائیل در رده دوم فهرستی قرار دارد که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده‌اند.

گینزبرگ پیش‌تر در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که «رژیم صهیونیستی تمایلی به مجازات کسانی که خبرنگاران را کشته‌اند، ندارد.» او همچنین عادی‌سازی مصونیت از مجازات در زمینه قتل خبرنگاران را «نگران‌کننده» دانست این در حالی است که برای حفاظت از جان خبرنگاران در زمان جنگ، مفاد مشخصی در پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۷۷ وجود دارد.

این پروتکل در ماده ۷۹ بیان می‌کند که خبرنگاران در حین درگیری‌های مسلحانه به‌عنوان غیرنظامی تلقی می‌شوند و باید همچون سایر غیرنظامیان مورد حمایت قرار گیرند. همچنین، تجهیزات رسانه‌ای نیز باید به‌عنوان اموال غیرنظامی محافظت شوند.

حملات خونین رژیم صهیونیستی به غزه تاکنون بیش از ۴۵ هزار و ۶۵۰ فلسطینی را که بیشتر زن و کودک هستند، به کام مرگ کشانده و بیش از ۱۰۸ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر را زخمی کرده است. هزاران نفر نیز همچنان مفقود هستند و به احتمال زیاد زیر آوار مدفون شده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، صدها هزار فلسطینی در نوار غزه دچار بحران گرسنگی هستند و از دسترسی به آب سالم آشامیدنی محروم شده‌اند.

حملات گسترده و بی‌وقفه اسرائیل مانع رسیدن کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها شده و این امر منجر به فروپاشی کامل جامعه غزه شده است. سازمان ملل در گزارشی نسبت به قحطی قریب‌الوقوع در این منطقه هشدار داده و اعلام کرده حتی ممکن است این باریکه محاصره‌شده وارد قحطی شده باشد.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *