رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: میزان اقبال به تشکیل تشکلهای مردم نهاد در دوره اخیر، افزایشی ۲۰ درصدی به نسبت دورههای قبل را نشان میدهد.
به گزارش آرونو ، گروه های مرجع اجتماعی فردا یکشنبه در همایش بزرگ منتخبین تشکل های مردم نهاد شوراهای توسعه و حمایت سراسر کشور گردهم می آیند و با تشکیل جلسات مشترک به همفکری و هم افزایی در زمینه مشارکت های اجتماعی می پردازند.
محمد عباسی رئیس سازمان امور اجتماعی و معاون وزیر کشور با تأکید بر مشارکت مردم به عنوان راهبرد اساسی نظام جمهوری اسلامی در عرصههای متعدد، گفت: در وزارت کشور کار سیاسی از طریق ماده ۱۰ احزاب در وزارت کشور انجام میشود، به همین نحو، کسانی که خواسته باشند فعالیت های اجتماعی داوطلبانه ای را انجام دهند از سازمان امور اجتماعی کشور مجوز می گیرند و برای اینکه سازمان امور اجتماعی بتواند مجوز بدهد، بررسی این دسته از داوطلبان در شورای توسعه و گسترش تشکل های اجتماعی انجام می گیرد.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: اقدام برای این تشکلها هم در سطح ملی (تشکل های با گستره ملی)، هم در سطح استانی (تشکل های استانی) و هم شهرستانی (تشکل های شهرستانی) انجام می شود و بعضی از این تشکلها در سطح پهنه های منطقه ای (در پهنه بندی چند استانی مثل شمال و جنوب و…) انجام می شود. حتی برخی تشکل ها، در سطح بین المللی عمل می کنند مثل انجمن های دوستی بین کشورها که مجوز بین المللی هم دارند.
عباسی درباره همایش بزرگ منتخبین تشکل های مردم نهاد در وزارت کشور اظهار کرد: تشکل ها طبق دستورالعمل، نمایندگانی را هر دو سال یکبار انتخاب می کنند. در سال های گذشته این کار به دلیل شیوع کرونا با وقفه مواجه شد تا بالاخره امسال موفق شدیم انتخابات سراسری تشکل ها را برای انتخاب نمایندگان آنها برگزار کنیم که با حضور گسترده جمع کثیری از این تشکلها به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار شد و نمایندگان تشکل ها در سطوح ملی، استانی و شهرستانی، انتخاب شدند. برای این دسته از نمایندگان هم به دلیل رغبت خودشان و هم برای توانمند سازی آموزشی، توجیهی، همفکری و هم افزایی، جلسات مشترکی داریم که جلسه آینده هماهنگی، تشریک مساعی و هم افزایی در ۱۵ بهمن ماه سال جاری فردا (یکشنبه) در وزارت کشور با حضور وزیر کشور و مسئولان مربوطه برگزار خواهد شد.
افزایش ۲۰ درصدی میزان اقبال به تشکیل تشکلهای مردم نهاد
رئیس سازمان امور اجتماعی توضیح داد: میزان اقبال به تشکیل تشکلهای مردم نهاد در دوره اخیر، افزایشی ۲۰ درصدی به نسبت دورههای قبل را نشان میدهد.
به گفته محمد عباسی، این نشست از ۴ جهت اهمیت دارد. اول، رسمیت دادن به مشارکت مردم در قالب فعالیت های اجتماعی؛ دوم، آشنایی همه نمایندگان با هم و به شکل هم افزا در کشور برای اولین بار در این جلسه و در قالب پنل ها و میزهای بررسی نظرات و دیدگاهها که با موضوعات متعدد اجتماعی برگزار می شود و نظر همگان در این مباحث، اخذ و جمع بندی خواهد شد. چگونگی تشویق و گسترش گروه های مردمی و مشارکت آنها در مسائل مختلف اجتماعی، سومین موضوع این نشست ها خواهد بود؛ چه درباره خیریه ها و چه سایر عرصه های حمایتی اجتماعی.
وی اضافه کرد: چهارم اینکه ما در آستانه انتخابات هستیم و لازمه مشارکت حداکثری این است که تاثیرگذاران اجتماعی در آن نقش فعال داشته باشند. راهکارهای مشارکت حداکثری نیز در این جلسه با تشکلها به بحث و مشورت گذاشته خواهد شد.
بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، معاون وزیر کشور گفت: گروههای مرجع اجتماعی به عنوان حلقههای میانی و تاثیرگذاران فعال اجتماعی، میتوانند نقش قابل توجهی را در شور آفرینی اجتماعی و تقویت مشارکت داشته باشند.
انتهای پیام