آرونو /کرمان رئیس کارگروه عملیاتی کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور گفت: مابا اصل کار و تلاش کودکان و نوجوانان مشکل نداریم، اگر بستر کار سالم تحت نظارت و اشراف خانواده باشد تا مورد استثمار یا سوءاستفاده قرار نگیرند.
حجتالاسلام مهدی ملکی شامگاه ۲۰ دی ماه در جلسه کارگروه کودکان کار در بم اظهار کرد: باید برای همافزایی و هماهنگی بیشتر بین دستگاههای فعال در حوزه کودکان کار تلاش کنیم تا ماموریتها و تکالیف ذاتی خود را با کمترین مانع انجام دهیم.
وی گفت: باید ظرفیتهای مردمی را فعال کرد تا در کنار سایر دستگاهها بتوان برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی اقدام کرد و این ظرفیتها حمایت و پشتیبانی شوند تا با دغدغههای کمتری در حوزههای اجتماعی فعالیت داشته باشند.
ملکی با اشاره به اینکه هر چقدر مسائل و دغدغه خانوادهها را حل کنیم میتوان آنها را توانمند کرد، افزود: درخصوص کودکان کاری که بازمانده از تحصیل هستند، آموزش و پرورش باید همکاری جدی درخصوص تحصیل این کودکان داشته باشد تا مسئله بازماندگی از تحصیل آنها حل شود.
رئیس کارگروه عملیاتی کودکان کار و خیابان شورای اجتماعی کشور در ادامه گفت: اگر لازم باشد والدینی که فرزند خود را با کوتاهی در فضای بزه قرار میدهند، سلب حضانت شده و بعد کودک به مراکز شبه خانواده و نگهداری کودکان سازمان بهزیستی ارجاع داده شود.
وی افزود: شهرداری بم همراهی خوبی در حوزه فعالیت اجتماعی داشته و بایستی جدیت بیشتری به خرج دهند و از فضای تبلیغاتی شهر در حوزه فرهنگ سازی برای مردم و نحوه مواجهه آنها با کودکان کار استفاده کنند.
ملکی ادامه داد: برخی از کودکان کار دارای والدین بدسرپرست با اعتیاد به مواد مخدر و یا زندان هستند، باید از ظرفیتهای مردمی، بهزیستی و هماهنگی با دادگستری نسبت به این نوع والدین مباحث قانونی پیگیری شود.
وی در خصوص کودکان کار غیرایرانی نیز گفت: در حوزه ورود اتباع ساماندهی صحیح و هماهنگی صورت نگرفته و با توجه به اینکه در چند ماه اخیر سازمان ملی مهاجرت شکل یافته و در برنامه هفتم توسعه نیز بند قانونی آن دیده شده، به صورت متمرکز جهت هدایت و ساماندهی وضعیت اتباع و هماهنگی بین دستگاهها اقدامات جهادی انجام میشود.
رئیس کارگروه عملیاتی کودکان کار شورای اجتماعی کشور گفت: با توجه به اینکه در فرهنگ ما ایرانیان کودکان و نوجوانان از قدیم کار و تلاش میکردند و امروزه هم در بسیاری روستاها کودکان و نوجوانان در کار کشاورزی و باغداری به خانوادهها کمک میکنند .
وی افزود: حتی در پیشرفتهترین کشورهای دنیا خانوادهها را تشویق میکنند که فرزندانشان در کنار تحصیل، حرفهای را آموزش ببینند.
ملکی گفت: آمار رسمی در کشور هلند که جزء کشورهای برخوردار اتحادیه اروپا است نشان میدهد بیش از ۵۰ درصد بچهها دبیرستانی در کنار تحصیل کار میکنند تا در انتخاب رشتههای تحصیلی دقیق باشند.
وی اظهار کرد: ما با اصل کار و تلاش بچهها مشکل نداریم اگر بستر کار سالمی وجود داشته باشد و تحت نظارت و اشراف خانواده باشد و بچهها مورد استثمار یا سوءاستفاده قرار نگیرند .
ملکی گفت: آنچه ما مخالف آن هستیم، بدترین اشکال کار و استثمار کودک است، مانند زبالهگردی، تکدی گری، سرچهارراهها شیشه پاک کردن، کارهای کاذب و فعالیت کودکان در کارگاههای غیرقانونی و مخفی که نظارت و اشرافی در آن کارگاه ها وجود ندارد است.
وی افزود: براساس قوانین کار جمهوری اسلامی کار بچه های ۱۵ تا ۱۸ سال به عنوان نوجوان در برخی از کارهایی که آثار سوء نداشته باشد، قانونی است و بچههای زیر ۱۵ سال نیز اگر کاری زیرنظر خانواده انجام دهند منع قانونی ندارند.
وی توضیح داد: بحث ما مقابله با بدترین اشکال کار کودک و استثمار کودک است و حرفهآموزی مورد تایید ماست .
رئیس کارگروه عملیاتی کودکان کار شورای اجتماعی کشور با اشاره به اینکه در شهرستان بم کودک کار و خیابانی نداریم، افزود: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان که از قوانین مترقی جمهوری اسلامی در این حوزه است مشخص کرده کودک کار خیابانی کسی است که از خانواده جدا شده و تمام زندگیاش در خیابان است و هیچ اتصالی با خانواده ندارد.
به گزارش آرونو ، با حضور رئیس کارگروه عملیاتی کودکان کار شورای اجتماعی کشور دفتر تخصصی حوزه کودکان کار در اورژانس اجتماعی بم افتتاح شد.
انتهای پیام