کمترین نرخ بیکاری سمنان در یک دهه گذشته، ثمره روحیه جهادی دولت

|

فهرست مطالب

به گزارش آرونو ، استان سمنان برای اولین بار طی دهه اخیر، نرخ بیکاری ۶.۱ درصد و زیر هفت درصد را تجربه کرد که بسیار ارزشمند و ناشی از رویکرد موفق  اقتصادی دولت سیزدهم است و به عبارتی دیگر پایین آمدن نرخ بیکاری نتیجه سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی محسوب می شود.

به باور متخصصان  دولت سیزدهم  طی یکسال روی کارآمدنش با وجود تنگناهایی که وجود داشت، با جسارت عنوان جراحی اقتصادی را بیان و اجرایی کرد و اکنون بعد از گذشت یکسال با رونق فضای کسب از طریق جذب و حمایت سرمایه‌گذار و احیای واحدهای راکد در تلاش برای بهبود شرایط است.

استاندار سمنان ایجاد ثبات اقتصادی در کشور را از دستاردهای مهم دولت سیزدهم دانست و گفت: مردمی کردن یارانه‌ها کاری شجاعانه از این دولت بود که در استان سمنان با همت و همراهی مردم، بازاریان، اتاق اصناف، ائمه جمعه، بسیج، نیروی انتظامی و اعضای شورای تامین با موفقیت انجام شد.

سید محمدرضا هاشمی بیان کرد: پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی استان ۲۲ دهم درصد از کل اعتبارات پرداخت شده در کشور در یک سال گذشته است و آمار نشاندهنده توجه ویژه در تقویت بنیان اقتصادی استان و حمایت از سرمایه‌گذاران است.

وی ادامه داد: ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار اقتصادی و عمرانی در سفر رئیس جمهور به استان سمنان تصویب و جذب بیش از ۹۰ درصد از آن نیز نشان از تلاش مسوولان در استان سمنان است.

ظرفیتهای سرمایه گذاری مطلوب در استان سمنان

استاندار سمنان گفت: عزت کشور در سیاست‌های خارجی با اقدامات دولت سیزدهم افزایش یافت به طوری که امروز ابَرقدرت‌های دنیا در مقابل عزت و اقتدار مردم ایران زانو می‌زنند و جمهوری اسلامی در معادلات سیاسی، امنیتی و اقتصادی منطقه موثر است.

استان سمنان با برخورداری از۲ هزار و ۱۶ کلیومتر راه  در حوزه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، برخورداری از ۲ فرودگاه در شهرستان‌های سمنان و شاهرود و برخورداری از ایستگاه راه‌آهن فعال که روزانه بیش از۲۰ قطار باری از خطوط ریلی استان عبور می کند، ظرفیتی است که با تلاش مسوولان برای رونق تولید ایجاد شده و نیازمند نگاه تیزبین سرمایه‌گذاران است.

استان سمنان دارای ظرفیت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری است که از جمله فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان مربوط به بخش معدن و صنعت است و به گفته کارشناسان این استان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است.

براساس گزارش‌ها در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آن‌ها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمین‌شناسی پیش‌بینی می‌شود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر و قابلیت سرمایه‌‎گذاری به وسیله بخش خصوصی دارد.

کمترین نرخ بیکاری سمنان در یک دهه گذشته، ثمره روحیه جهادی دولت سیزدهم

اشتغالزایی برای چهار هزار و ۳۰۹ نفر طی یکسال فعالیت دولت سیزدهم

سرپرست معاونت امور صنایع اداره کل صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان گفت: بخش صنعت و معدن این استان از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون  با سرمایه‌گذاری ۴۲ هزار میلیارد ریالی زمینه اشتغال چهار هزار و ۳۰۹  نفر را فراهم کرد.

به گزارش آرونو ، حمیدرضا قدس  گفت: از مرداد ۱۴۰۰ و از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تا کنون ۲۷۴ واحد صنعتی استان با سرمایه‌گذاری ۴۲ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال پروانه بهره‌برداری دریافت کرد و مشغول به فعالیت شد که زمینه اشتغال ۴۳۰۹  نفر را در استان فراهم آورد.

وی تصریح کرد: طی استقرار  و فعالیت دولت سیزدهم برای واحدهای صنعتی که جواز تأسیس اخذ کرده‌اند، سرمایه‌گذاری بالغ‌ بر ۲۷۲ هزار میلیارد ریال با اشتغال حدود ۴۱ هزار و ۶۰۰  نفر پیش‌بینی شد.

سرپرست معاونت امور صنایع سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه در یکسال گذشته ۲۴۰۳ مجوز صنعتی در استان صادر شد، گفت: ۲۷۴ واحد صنعتی در استان پروانه بهره‌برداری و ۲۱۲۹ واحد نیز جواز تأسیس دریافت کردند.

قدس ادامه داد: طی این مدت و به منظور تسهیل و رفع موانع مشکلات واحدهای تولیدی استان سمنان بالغ بر ۳۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به ۲۲۲ واحد تولیدی و صنعتی استان در قالب سرمایه ثابت ، سرمایه در گردش و طرح نیمه تمام پرداخت شد و ۱۴ واحد صنعتی به ارزش ۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات مصوب سفر رئیس جمهور دریافت کرده اند.

شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان دارای ۱۲ شهرک و۱۰ ناحیه صنعتی مصوب و  یک منطقه ویژه اقتصادی با وسعت هفت هزار و ۵۷۱ هکتار است که واحدهای صنعتی در این مناطق مستقر هستند و بهره‌برداری از ۷۶ واحدهای صنعتی در نواحی صنعتی با اشتغال برای یکهزار و ۳۹۲ نفر و سرمایه گذاری ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دستاورد دولت سیزدهم در استان طی یکسال گذشته است.

کمترین نرخ بیکاری سمنان در یک دهه گذشته، ثمره روحیه جهادی دولت سیزدهم

کمک به تحقق ظرفیتهای اقتصادی در شهرکهای صنعتی استان سمنان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان نیز در گفت و گو با آرونو ،  ابراز داشت: افزایش ۶۸۷ هکتار اراضی در اختیار شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان، افزایش ۱۲۵ هکتار زمین صنعتی، تصویب ۲ ناحیه صنعتی جدید و واگذاری ۲۱۰ هکتار زمین طی ۲۵۹ فقره قرارداد حق انتفاع به متقاضیان سرمایه‌گذاری از جمله اقدامات شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان طی یکسال گذشته است.

محمدرضا باقری با بیان اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان دارای ۱۲ شهرک و ۱۰ ناحیه صنعتی مصوب و  یک منطقه ویژه اقتصادی با وسعت هفت هزار و ۵۷۱ هکتار است که واحدهای صنعتی در این مناطق مستقر هستند، خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از ۷۶ واحدهای صنعتی در نواحی صنعتی با اشتغال برای یکهزار و ۳۹۲ نفر و سرمایه گذاری ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دستاورد دولت سیزدهم در استان طی یکسال گذشته است.

باقری تصریح کرد: تصویب ۱۰ هکتار ناحیه صنعتی در کالپوش و ۳۰ هکتار در تویه دروار و اخذ کد گمرکی برای منطقه ویژه سمنان از دیگر اقدامات شرکت شهرک‌های صنعتی طی یکسال گذشته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان گفت: شهرک‌سازی  با هزینه‌کرد ۲ هزار  و ۴۳۵ میلیارد ریال برای تامین‌ زیرساخت‌هایی مانند آب ، برق و گاز  از دیگر تلاش‌ها طی یکسال گذشته است.

وی اضافه کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان برای رفع چالش کم آبی صنایع استان تمام تلاش خود را به کار بست تا ظرفیت تامین آب را به میزان ۵۳ لیتر بر ثانیه افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: امضای تفاهم با شرکت برق منطقه ای در مشارکت ساخت ۲ پست برق در شهرک‌های صنعتی سمنان و ایوانکی به ارزش یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال یکی از اصلی‌ترین اقدامات این شرکت برای تامین و تقویت  زیرساخت ها است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان افزود:  برگزاری نشست های رودر رو بین متقاضی و عرضه کننده فناوری ، پیگیری تا رفع نیاز واحد صنعتی، خوشه های صنعتی و رشته های صنعتی از دیگر تلاش‌ها طی یکسال گذشته است. 

باقری تصریح کرد: طی فرآیند شناسایی و مستندسازی نیازهای فناورانه  تا ۸۰ درصد  هزینه پایش و شناسایی مشکلات و مستندسازی آن از مشاور توسعه فناوری حمایت می شود.

 وی یادآور شد: بابت جبران هزینه های مشاور در همراهی واحد صنعتی در نشست های رودر رو داخلی شامل رفت و آمد و اسکان ۷۰ درصد هزینه ها حمایت می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان بیان کرد: ۵۹  مشاور از استان سمنان در سامانه eservice.isipo.ir عضو هستند و تعداد ۲ مشاور دارای رتبه توسعه فناوری هستند.

وی یادآور شد: یکی از سیاست‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایجاد و توسعه مراکز مبادله فناوری و فن بازار است که از سال ۱۳۹۵ فن بازار منطقه ای استان سمنان راه اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان گفت:  پرداخت کمک بلاعوض تا میزان ۶۰ درصد ارزش قرارداد انتقال فناوری برای انتقال فناوری خارجی و داخلی از دیگر بسته‌های حمایتی این شرکت است.

به گزارش آرونو ، بر اساس اعلام نتایج آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ جمعیت استان سمنان ۷۰۲ هزار و ۳۶۰ نفر است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی مانند معادن و نگاه حمایتی مسوولان و پرداخت تسهیلات برای کمک به تولید قابلیت جذب سرمایه‌گذران را دارد و باید با کمک بیش از پیش رسانه‌ این استان ثروت آفرین در سطح ملی و بین المللی برای جذب سرمایه‌گذار معرفی شود.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *