کمبود کدام مواد مغذی مغز را سریع‌تر پیر می‌کند؟

فهرست مطالب

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، نحوه پیر شدن مغز با دیگر قسمت‌های بدن متفاوت است، سفید شدن مو و پدیدار شدن چین‌وچروک روی پوست به راحتی قابل مشاهده است، اما تغییرات درون مغز یا پیری مغز به سختی قابل تشخیص است و علائم مربوط به آن با گذشت زمان پدیدار می‏‌شود. پیری مغز خطر بروز زوال شناختی را افزایش می‌دهد و در نهایت بر کیفیت کلی زندگی تأثیر می‌گذارد. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که تغذیه نامناسب و کمبود بعضی از مواد مغذی در بدن می‌تواند روند پیری مغز را تسریع کند، در ادامه به بررسی تعدادی از این مواد مغذی می‌پردازیم:

ویتامین B۱۲

نتایج پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد که کمبود ویتامین B۱۲ با آلزایمر، پارکینسون و دیگر اختلالات مغزی مرتبط است، زیرا این ویتامین مسئول تشکیل میلین است که یک غشای محافظ اطراف اعصاب است. می‌توانید با مصرف تخم‌مرغ و ماهی ویتامین B۱۲ مورد نیاز بدن را تأمین کنید، گیاهخواران نیز می‌توانند مکمل این ویتامین را مصرف کنند.

امگا -۳

کمبود امگا -۳ باعث بروز مشکلاتی در عملکرد شناختی می‌‏شود، حافظه را دچار اختلال می‌کند و پیری مغز را تسریع می‌کند، زیرا امگا -۳ نقش مهمی در حفظ غشای سلول‌های مغز دارد. مصرف کافی این ماده مغذی را می‌توان با مصرف ماهی چرب به مدت دو تا سه بار در هفته تضمین کرد. میوه‌ها، گردو، تخم کتان و دانه چیا نیز منابع گیاهی این ماده مغذی شناخته شده‌اند.

منیزیم

منیزیم به عنوان آرام‌بخش سیستم عصبی در نظر گرفته شده است که سیگنال‌های عصبی را تنظیم می‌کند و باعث بهبود حافظه می‏‌شود، ‬ بنابراین کمبود آن باعث تسریع پیری مغز می‌شود. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف منیزیم احتمال بروز زوال عقل و اختلال در عملکرد شناختی را کاهش می‌دهد. به منظور دریافت منیزیم کافی می‌توانید از سبزیجات برگ‌دار، دانه‌ها، غلات کامل، آجیل و حتی شکلات تلخ استفاده کنید.

ویتامین D

ویتامین D از نورون‌ها پشتیبانی می‌کند و التهاب را کاهش می‌دهد، کمبود این نوع ویتامین تجمع آمیلوئید بتا را افزایش می‌دهد و باعث بروز زوال عقل می‏‌شود. بهترین روش برای دریافت ویتامین D این است که روزانه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید. قارچ، ماهی چرب، تخم‌مرغ و شیر غنی شده نیز سرشار از ویتامین دی هستند.‬

ویتامین E

ویتامین E به عنوان آنتی‌اکسیدان مغز عمل می‌کند، این ویتامین از نورون‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کند و خطر بروز زوال شناختی را کاهش می‌دهد. کمبود این نوع ویتامین احتمال بروز آلزایمر و پیری سریع‌تر مغز را افزایش می‌دهد. اسفناج، آووکادو، تخمه آفتابگردان و بادام حاوی ویتامین E هستند.

آنتوسیانین

آنتوسیانین‌ها به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عملکرد شناختی را بهبود می‌‏بخشند، جریان خون به مغز را افزایش می‌دهند و استرس اکسیداتیو را نیز کاهش می‌دهند. آنتوسیانین‌ها در انواع توت‌ها و سبزیجات بنفش یافت می‌شود. زغال اخته، شاه توت، گیلاس، بادمجان و کلم بنفش سرشار از این ماده مغذی مفید هستند.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *