کلید خوردن همزمان ۵ فیلم سینمایی جنگی در عسلویه

|

فهرست مطالب

کلید خوردن همزمان ۵ فیلم سینمایی جنگی در عسلویه
عکس از علیرضا بهرامی

پنج فرمانده نظامی استانی طی اقدامی بی‌سابقه در عسلویه گرد هم آمدند تا تفاهم نامه ساخت پنج فیلم سینمایی جنگی را امضاء کنند؛ فیلم‌هایی که قرار است با مشارکت بنیاد فرهنگی روایت فتح تولید شود.

به گزارش آرونو ، این روزها منطقه ویژه اقتصادی عسلویه میزبان هفدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت است که در دهکده توریستی ساحلی پازارگاد برگزار می‌شود.
در شامگاه سه‌شنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۱ و شب میلاد حضرت امام زمان (عج)، پس از پخش فیلم سینمایی «اتاقک گلی» در سینمای ساحلی، گعده سینمایی روباز جشنواره فیلم مقاومت، شاهد مراسم امضاء تفاهم‌نامه یادشده بود.
بنیاد فرهنگی روایت فتح یکی از حامیان و مشارکت‌کنندگان اصلی جشنواره فیلم مقاومت است که پروژه تولید پنج فیلم سینمایی جنگی مزیور را در دل این جشنواره اعلان کرد و علنا کلید زد.
برای این منظور، سیدمحمدیاشار نادری – مسئول بنیاد فرهنگی روایت فتح -، جلال غفاری قدیر – دبیر هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت -، سردار علی مقواساز – معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین – میزبان فرماندهان سپاه استان‌ همدان، استان خراسان شمالی، استان گیلان، استان مازندران و تهران بزرگ بودند.
این فرماندهان، پیش از امضاء تفاهم‌نامه یادشده، پیشنهادهای خود را برای سوژه این فیلم‌ها، در حضور جمعی از نمایندگان رسانه‌ها، هنرمندان فیلمساز و مدیران فرهنگی، بیان کردند.
فرمانده سپاه قدس گیلان در سخنانی، با بیان اینکه فضای جبهه‌ها در جریان تحمیلی فقط تحت تاثیر خشونت جنگ و شهادت رزمندگان، عبوث نبوده است، به بیان قصه‌ای واقعی با درونمایه طنز پرداخت که با استقبال حاضران همراه شد.
فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ هم با اشاره به برپایی کنگره بزرگ ۲۴ هزار شهید شهر تهران بزرگ، ساخت فیلم سینمایی براساس زندگی شهید «شاهرخ ضرغام» را پیشنهاد کرد.
او در سخنانی گفت: شاهرخ ضرغام از فرماندهان ما نبود، یکی از لوتی های تهران بود که زمان آغاز جنگ، در آبادان حضور یافتند تا جلو پیشروی دشمن را بگیرند. سرانجام هم در نبردی در منطقه ذوالفقاری آبادان به شهادت می‌رسد و البته هیچوقت پیکرش پیدا نشد.
فرمانده سپاه کربلای مازندران نیز ساخت فیلم براساس زندگی «شهید طوسی» یا «شهید بصیر» را پیشنهاد کرد.
او در سخنانی گفت: این دو فرمانده سپاه مازندران به عنوان بخشی از عملیات بزرگ والفجر ۸ حضور داشتند. وقتی پس از چند سال دوری از گیلان، در سپاه استان حضور یافتم، به دیدار خانواده شهید طوسی رفتیم. او گله کرد که برای مراسم هفته دفاع مقدس به مدرسه‌ای دعوت شده بودند اما در حضور این خانواده شهید، فقط از سرداران شهید مشهوری سخن گفته شده بود که از شهیدان استان‌های دیگر بودند. این واقعیت است که استان مازندران تاکنون چیزی از شهیدان مهم خودش نگفته است و همین انگیزه‌ ماست برای ساخت فیلم سینمایی. در کنگره بزرگ نکوداشت ۱۰۴۰۰ شهید استان در دفاع مقدس و ۴۳ شهید حرم استان هم که در سال ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، بر همین موضوع متمرکز خواهیم بود.
فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی نیز با اشاره به ۳۰۰۰ شهید این استان که در قالب تیپ پیاده تخت لشگر نصر خراسان در جنگ تحمیلی حضور داشتند، ساخت فیلم با موضوع زندگی فرمانده گردان وقت و جانشین یگان دریایی، شهید «رجبعلی محمدزاده» را پیشنهاد کرد که درنهایت مهرماه سال ۱۳۸۸ به همراه فرمانده شهید شوشتری و تعدادی از همراهان اهل سنت، توسط اشرار به شهادت رسید.
او دیگر پیشنهاد موضوعی را زندگی نوجوان شهید «محمد رضایی» برشمرد که در اردوگاه تکریت عراق و در اسارات، زیر شکنجه بعثی‌ها مقاومت کرد و به شکل تراژیکی به شهادت رسید.
همچنین فرمانده سپاه انصارالحسین همدان با اشاره به برگزاری دومین کنگره بزرگداشت شهیدان استان همدان پس از ۱۲ سال از نخستین کنگره، با اشاره به موضوع فیلم «اتاقک گلی» (عملیات مرصاد) که ساعتی قبل به نمایش گذاشته شده بود، گفت: همدانی‌ها دو عملیات مرصاد را تجربه کردند؛ یک بار در جریان انقلاب که ارتش رژیم سلطنتی از کرمانشاه برای سرکوب قیام مردم در تهران عازم شده بودند و به رهبری شهید مدنی، مردم همدان آنان را خلع سلاح کردند. دیگر بار هم در عملیات مرصاد در پایان جنگ که موقعیت شهید شهبازی، محل استقرار ما بود. «شهید سلگی» که در عملیات والفجر ۸ دو پایش را از دست داده بود، در آن زمان فرماندهی جلوگیری از پیشروی منافقان به سمت مرکز را برعهده داشت.
او افزود: در جریان حرکت اخیر موسوم به «زن، زندگی، آزادی»، بحث اهمیت زنان مطرح بود. ما یک زن (مرضیه حدیدچی دباغ) را به مدت ۲ سال در مقام فرمانده سپاه همدان داشتیم. سال ۱۳۶۱ که نمازجمعه همدان بمباران شد، اصابت موشک به صفوف بانوان باعث شهادت ۱۶۱ شهید و مجروحیت ۸۵۰ نفر دیگر شد که با این وجود هم نماز متوقف نشد.
فرمانده سپاه همدان در ادامه به شهادت «سردار همدانی» اشاره کرد که تا پیش از شهادت او، شهیدان حرم زیر عنوان مستشار نظامی دفن می‌شدند و پس از آن واقعه بود که این شهیدان از غربت به در آمدند و با عنوان «شهید حرم» تشییع شدند.
او همچنین به این موضوع اشاره کرد که در دومین کنگره بزرگداشت شهیدان استان همدان قرار است بر شهید «سعید قهاری سعید» تمرکزی انجام شود.
در پایان سخنان ۵ فرمانده منطقه‌ای سپاه و پیش از امضاء و تبادل تفاهم‌نامه ساخت پنج فیلم سینمایی جنگی با مشارکت بنیاد روایت فتح، سردار مقواساز – معاون فرهنگی بسیج مستضعفین – در سخنان کوتاهی با اشاره به دیدار چندی پیش جمعی از فرماندهان با فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: قرار است حرکت جدیدی در حوزه سینما برای سپاه رقم بخورد.
انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *