به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که افراد زیادی در سراسر دنیا درگیر بیماریهای کبدی هستند، سبک زندگی ناسالم مانند سیگار کشیدن و پیروی از رژیم غذایی ناسالم تأثیر منفی بر سلامت کبد دارد. برای نمونه، مصرف بعضی از مواد غذایی سلامت کبد را به خطر میاندازد، در ادامه به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم:
نوشیدنیهای انرژیزا و فستفود
نوشیدنیهای انرژیزا عملکرد کبد را دچار اختلال میکند، به طوری که مصرف آن باعث افزایش قند خون و مقاومت به انسولین میشود که با آسیب کبدی همراه است. علاوه بر این، نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف فستفود سطح چربی کبد را افزایش میدهد و باعث بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود.
گوشتهای فرآوری شده و غذاهای سرشار از سدیم
نتایج پژوهشهای منتشر شده حاکی از این است که مصرف غذاهای سرشار از سدیم خطر ابتلاء به بیماری کبد چرب را ۳۵ درصد افزایش میدهد. گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و هاتداگ به دلیل وجود نیتریتها، نیتراتها و مواد نگهدارنده، احتمال بروز بیماریهای کبدی، مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش میدهد.
کربوهیدراتهای تصفیهشده
کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند شیرینی، پاستا و برنج سفید از جمله دیگر مواد غذایی هستند که احتمال بروز بیماری کبد چرب را افزایش میدهند. بنابراین توصیه شده است برنج را با گندم یا غلات جایگزین کنید تا اثرات معکوس داشته باشد.
زردچوبه
اگرچه زردچوبه فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیش از حد آن باعث بروز آسیب کبدی میشود.






