پیمان صالحی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به عوامل تهدید کننده سلامت کلیهها اظهار کرد: حفظ سلامت کلیهها با توجه به عملکرد آنها در بدن، اهمیت بالایی دارد و بیماریهای مرتبط با کلیه، منجر به بروز اختلال در عملکرد آنها و در نهایت نارسایی کلیوی میشود.
وی با بیان اینکه کلیهها وظیفه تصفیه خون را بر عهده دارند، میزان آب بدن را تنظیم و در ساخت ویتامین D و بعضی از هورمونها نقش اساسی ایفا میکنند، افزود: بیماریهای کلیوی ، قاتلان خاموش شناخته میشود، چراکه تا پیش از رسیدن به مرحله پیشرفته بیماری ، علائمی از خود نشان نمیدهند .
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه داشتن چکاب سالانه از عوامل اصلی تشخیص بیماریهای کلیوی پیش از رسیدن به مراحل جدی است، تصریح کرد: نوشیدن آب و مایعات کافی از جمله دمنوشها و آبمیوهها، از مواردی است که میتواند سلامت کلیهها را تأمین کند.
صالحی با بیان اینکه در صورت نوشیدن آب سموم بدن را دفع میکند و کلیهها درگیر کاهش رطوبت نمیشوند، ادامه داد: نوشابه از عوامل بروز بیماریهای کلیوی به شمار میرود و افراد باید از مصرف مداوم این نوشیدنی پرهیز کنند.
وی با بیان اینکه مصرف کردن خودسرانه داروها تواند منجر به آسیب کلیهها شود، گفت: به طور کلی مصرف زیاد نمک، میزان پروتئین دفع شده در ادرار را افزایش میدهد و در صورتی که بیمار درگیر با بیماریهای کلیوی باشد، علائم وی را تشدید خواهد کرد.
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری اضافه کرد: مصرف زیاد شکر نیز منجر به افزایش میزان دفع پروتئینها از کلیه و همچنین منجر به جذب نشدن کلسیم و سدیم و در نهایت، بروز سنگ کلیه میشود.
صالحی افزود: ورزش یکی از عواملی است که علاوه بر داشتن تأثیرات مثبت بر ابعاد مختلف سلامت جسمی و روانی افراد، منجر به بهبود سلامت کلیهها نیز شود، اما افراد باید در نظر داشته باشند که ورزش بیش از حد میتواند منجر به بروز آسیب در کلیهها شود.
وی ادامه داد: استفاده از استروئیدهای بدنسازی و داروهای هورمونی که برخی افراد برای عضلهسازی از آنها استفاده میکنند، منجر به ایجاد زخم در بخشهایی از کلیه میشود، از همین رو افراد باید از مصرف این استروئیدها پرهیز کنند.
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری خاطرنشان کرد: مصرف دخانیات علاوه بر تهدیداتی که برای ابعاد مختلف سلامت دارد، میتواند از علل بروز سرطان کلیه نیز باشد، مصرف کردن دخانیات از جمله سیگار، جریان خون را کند میکند، بر کلیهها تأثیر سو دارد و در عین حال با افزایش فشار خون، از عوامل اصلی بروز بیماریهای کلیوی به شمار میرود.