به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری مجله آرونو، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه افتتاح شبکه علمی با اشاره به اینکه افتتاح این شبکه از آرزوهای بنده در این دوران بود، اظهار داشت: اهمیت این مسئله برای این است که مخاطب اصلی آن فرهیختگان و مجموعه علمی کشور هستند. لذا بسیار علاقه مند بودم که این کار در این دوره انجام شود.
وی افزود: از سوی دیگر ما تجربه افتتاح دو فاز قبلی آن را نیز داشتیم لذا نمیخواستیم کار فانتزی یا غیردقیق انجام دهیم. به همین دلیل اتمام این طرح دو سال طول کشید و خوشبختانه در وزارت ارتباطات و وزارت علوم این کار با انگیزه دنبال شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه به آینده این طرح بسیار امیدوار هستیم تأکید کرد: دانشگاههای امروز دیگر مانند سابق نیستند و به مرکز تولید ثروت تبدیل شدند به طوری که در کنار هر دانشگاه بزرگی مرکز رشدی فعالیت میکند و شبکه علمی کشور میتواند به خوبی در راستای این هدف قرار گیرد.
واعظی با اشاره به اینکه تردید نداریم دانشگاه های کشور با دانشجویان و اساتید جوان میتوانند حداکثر بهره برداری را از این پروژه داشته باشند یادآور شد: چه بخواهیم و چه نخواهیم کار دانشگاه ایجاد محتواست قطعا امروز با کمک شبکه علمی میتوانیم به خوبی در این زمینه قدم برداریم و به سرعت به تولید محتوای علمی با هدف هم افزایی علم در کشور نزدیک شویم.
وی تصریح کرد: در ابتدا قرار بود این شبکه و این طرح به صورت گام به گام پیش رود اما ورود شرکت مخابرات باعث شد روند کار اصلاح شود تا جایی که امروز آن را افتتاح میکنیم و حتما در آینده در این بخش جهش خوبی خواهیم داشت و همه دانشگاه های کشور به سرعت به این شبکه متصل میشوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه نگاه ما در زمینه شبکه اطلاعات علمی انتفاعی نیست و دنبال این نیستیم هزینه های خود را از این طرح دریافت کنیم، گفت: شرکت مخابرات هم اگر خمس فعالیت خود را به این شبکه بپردازد قطعا خداوند کمک میکند تا فواید خوبی برای آن ایجاد شود و خداوند نیز به همین اندازه به آنها میبخشد.
واعظی با اشاره به زحمات وزیر علوم در زمینه کسب بودجه بیشتر برای دانشگاهها گفت: بنده در جلسات هیئت دولت میبینم دکتر فرهادی چگونه برای هزینهها و بودجههای دانشگاه تلاش میکنند اما ما نیز میتوانیم بخشی از این مسائل را پیگیری کنیم به شکلی که 50 درصد تعرفه بین المللی را کاهش میدهیم و شبکه علمی بتواند به راحتی تعاملات علمی را با دنیا برقرار کند و هزینههای داخلی این شبکه نیز ارتباطی به این 50 درصد ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتقادات رهبر انقلاب درباره ایجاد زیرساختها و شبکه ملی اطلاعات گفت: برخی از رسانهها پس از این سخنان رهبری بی محابا به وزارت ارتباطات هجمه کردند و این درحالی است که ایجاد زیرساخت و شبکه ملی جزو وظایف ما بود که راه اندازی شد. آنچه که رهبری فرمودند و مطالبه ایشان است، مسئله محتوا و اطلاعات است که وزارت ارتباطات در زمینه تولید محتوا فعالیتی ندارد. لذا تلاش کردهایم زیرساختها را در شبکه ملی ارتباطات افزایش دهیم به طوری که پهنای باندزیرساخت شبکه ملی کشور 15 برابر شده و شبکه انتقال کشور که 900 بود 11 برابر رشد کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: فاز اول و دوم شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد و در کمتر از یک ماه دیگر فاز سوم آن راه اندازی میشود.
واعظی تصریح کرد: افرادی که به ما انتقاد می کردند در دورانی که خود مسئولیت داشتند با وجود اینکه دو بار شبکه علمی کشور را افتتاح کردند هیچ اماری ارائه ندادند لذا ما از آقای دکتر فرهادی میخواهیم از محتوای این شبکه مردم را مطلع سازند.
انتهای پیام/