وعده‌هایی برای خارج کردن جشنواره فیلم رشد از حالت ویترینی

|

فهرست مطالب

دست‌اندرکاران جشنواره فیلم رشد با اشاره به شعار «مدرسه هویت‌ساز» برای این رویداد تاکید کردند که بررسی‌هایی برای فعال شدن وجه هنری و سینمایی این جشنواره باید انجام شود.

به گزارش آرونو ، دوشنبه ـ ۲۳ آبان ماه ـ نشست خبری پنجاه‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد در دبیرستان ماندگار البرز برگزار و نسبت به ارتقای جایگاه این رویداد و توجه بیشتر به وجه سینمایی آن تاکید شد.

در این نشست پوستر جشنواره با حضور مادر یکی از شهدای دبیرستان البرز رونمایی شد.

صادق یزدانی ـ دبیر این جشنواره ـ در بخشی از جلسه با تسلیت برای حادثه تروریستی شاه‌چراغ بویژه سه شهید دانش‌آموز گفت: من مزیت جشنواره را تنها به پرسابقه بودنش که ۵۲ سال سابقه برگزاری دارد، نمی‌دانم بلکه به پرمخاطب بودنش می‌دانم؛ مخاطبان انبوهی که میان دانش‌آموز و خانواده و معلمان هستند.

او با تشریح بخش‌های مختلف این جشنواره که در فراخوان آمده، ادامه داد: هر سال جایزه‌ای از نهادهای مختلف داریم و امسال جایزه پیوند بین نماز و مدرسه یکی از آن‌هاست‌. هم‌چنین فیلم‌هایی که به جمعیت و جوانی خانواده می‌پردازد نیز جداگانه داوری می‌شوند و برترین فیلم‌ها در حوزه کار نیز توسط وزارت تعاون جایزه می‌گیرند.

او در پاسخ به سوالی درباره آمار فیلم‌های بخش بین‌الملل گفت: حدود ۳۴۶۰ فیلم را به طور کلی دریافت کردیم که از این بین از ۱۱۵ کشور ۲۴۷۳ فیلم خارجی رسیده است.

به گفته وی جشنواره در هفت روز در سینما فلسطین تهران برپا می‌شود و شامل بخش‌های محختلف نمایشی و آموزشی نیز است. همچنین گفته شد پلتفرمی طراحی شده که علاوه بر نمایش فیلم برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی نیز استفاده می‌شود.

یزدانی در بخشی از نشست خبری در پاسخ به اینکه این جشنواره چقدر در این سال‌ها رشد کرده، توضیح داد: جشنواره رشد با توجه به پسوند علمی، آموزشی و تربیتی‌اش روی فیلم‌های خاصی تمرکز دارد. این رویداد در سال‌هایی افول داشته و در سال‌هایی هم اوج، ما تلاش می‌کنیم امسال اقداماتی را درباره افول جشنواره و راه‌های ارتقای آن انجام دهیم.

حجت‌الاسلام لطیفی ـ معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ـ نیز که در این جلسه حاضر بود، ادامه داد: ما سعی کردیم جشنواره رشد را از یک رویداد صِرف درآوریم و آن را به فرایند تبدیل کنیم. ما به دنبال این هستیم که جشنواره را از حالت ویترینی خارج کنیم.‌ 

بیشتر بخوانید:

قدیمی‌ترین جشنواره فیلم ایران عقبگرد دارد؟

چه بر سر قدیمی‌ترین جشنواره فیلم ایران آمده؟

آرزوی بنیانگذاران جشنواره فیلم “رشد” برآورده می‌شود؟

لطیفی در پاسخ به سوال آرونو مبنی بر اینکه جایگاه سینما و سینماگران در جشنواره فیلم رشد کجاست و چرا در شورای سیاست‌گذاری جشنواره هم نامی از سینماگران دیده نمی‌شود، بیان کرد: این سوال درست است و یک ضلع این جشنواره قطعا سینما است. ما هم بررسی فیلم‌های آموزشی را در دستور کار داریم چون جنبه هنری فیلم‌های آموزشی و تربیتی نیز اهمیت دارد.

دبیر جشنواره هم درباره غیبت فیلمسازان با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور سینماگران گفت: این دوره آقای شفیع آقامحمدیان رییس هیأت داوران است و در کارگاه‌ها و افتتاحیه و اختتامیه از حضور سینماگران استفاده خواهد شد. در دورهای مختلف وجوه متعددی پررنگ بوده و طبیعتا این مسئله همچنان باید بررسی شود که برچه اساسی حرکت کنیم.‌

لطیفی در بخشی دیگر اظهار کرد: رویداد فیلم‌بازی بخشی از پازلی است که برای رفع برخی خلأها از مدتی قبل در سینما فلسطین شروع شده و آگاه هستیم که در حوزه آموزشی خلأهای زیادی وجود دارد. 

یزدانی نیز افزود: برای دانش‌آموزان برنامه‌های آموزشی از طریق کارگاه‌ها ‌و نیز بعدها از طریق پلتفرم طراحی شده، ارائه می‌کنیم.‌

حجت الاسلام لطیفی ـ معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ـ در این نشست خبری همچنین اظهار کرد: شعار این جشنواره «مدرسه هویت‌ساز» است‌ و تمرکز ما بر مدرسه خواهد بود. سه نشان ویژه «معلم»، «ایثار و ازخودگذشتگی» و «مدرسه به مثابه مبدأ پیشرفت» در نظر گرفته شده که بر اساس این محورها تدارکاتی درنظر گرفته می‌شود. بنا داریم این جشنواره در خدمت اهداف نظام آموزشی و برای ترویج این فرهنگ در میان آموزش و پرورشی‌ها باشد که با استفاده از فیلم، برنامه‌های خود را منتقل کنند.

پروانه افشاریان ـ معاون پژوهشی پژوهشکده رویان ـ نیز در این نشست خبری حضور داشت و صحبت‌هایی را در باب اهمیت آموزش و توجه به دنیای متاورس ارائه کرد.

جشنواره فیلم رشد اواخر آبان‌ماه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *