واگذاری بخشی از سهام پالایشگاه خلیج‌ فارس به قرارگاه خاتم‌

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، احسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد و دارایی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت اقتصاد و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص)، اظهار کرد: این تفاهم‌نامه یکی از موارد دارای اهمیت برای دولت و رئیس جمهور بود. ایشان بر مصوباتی که در حوزه مولدسازی وجود داشت تاکید داشت. دولت همزمان با تصویب اولین آیین‌نامه مولدسازی، بسته پیشبرد پروژه‌های عمرانی نیمه تمام استانی را نیز تصویب کرد.

وی افزود: این اتفاق نیازمند شناسایی اموال مولدسازی در استان‌های کشور و رعایت موارد دیگری بود تا این کار در شفافبت کامل انجام شود. گزارش عملکرد سال اول مولدسازی که از 15 فروردین سال 1402 آغاز شد، حاکی از این است که 54 همت عملکرد مولدسازی بوده است. 21 همت حاصل مولدسازی زیرمجموعه‌های وزارت اقتصاد، بانک‌های دولت و 33 همت نیز مولدسازی‌هایی است که در قالب مولدسازی زمین از سوی سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است.

خاندوزی تصریح کرد: انتظار ما نیز همین بود که سهم بزرگی از مولدسازی را تهاتر با پیمانکاران و فعالان اقتصادی جلو ببریم. سال گذشته کمتر از 7 همت از مجموع 54 همت مولدسازی عملکرد نقدی بوده است. باقی رقم از طریق دستگاه‌های اجرایی به شکل غیرگردش خزانه‌ای انجام شده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه سال اول اجرای مولدسازی نیازمند اجرای 6 دستورالعمل و هماهنگ کردن پروژه‌های اولویت‌ها دار استانی بود، گفت: امیدوار هستیم سال دوم عملکرد بسیار بهتری داشته باشد. بسیاری از پروژه‌ها با تایید هیئت مولدسازی در رویه ارزش افزایی قرار گرفتند. انتظار ما این است که در سال جاری نیز سهم گردش نقدی خزانه باز هم حداقلی باشد و به دنبال این هستیم که با انتقال املاک مازاد، پیمانکاران پروژه های اولویت دار را به پیش ببرند.

وی ادامه داد: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در پیشبرد بسیاری از پروژه‌ها نقش ویژه‌ای داشته است. به همین دلیل بطور مشخص در خصوص شرکت ستاره خلیج فارس اهتمام وزارت اقتصاد ابتدا بورسی شدن و واگذاری بخشی از سهام این شرکت است. ورود این شرکت به بورس گامی موثر به شمار می‌آید. پس از آن یکی از توافقات این تفاهم‌نامه این است که بخشی از سهام این شرکت در اختیار قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا قرار بگیرد.

موافقت قرارگاه سازندگی با تهاتر مطالبات از دولت با مالیات

سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در پاسخ به سوالی در خصوص امکان تهاتر بدهی‌های دولت به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با مالیات گفت: در بحث مالیات‌ها ما بروز هستیم. با این وجود قرارگاه موافق تهاتر بدهی‌های دولت با مالیات است.

وی در خصوص تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت اقتصاد و دارایی به امضا رسید گفت: در مدت سه سال گذشته، دولت و قرارگاه وارث تعداد زیادی پروژه‌های نیمه تمام بودند. دولت برنامه‌های سفرهای استانی فشرده را با وجود هزینه‌هایی که مصوبات این سفرها داشت برای امیدواری مردم انجام می‌داد.

در مدتی که با دولت کار کردیم وظیفه خود می‌دانستیم که تلاش خود را در جهت اجرای مصوبات دولت انجام دهیم. دوستان ما با انگیزه بالایی کار کردند چراکه انگیزه دولت برای خدمت به مردم را می‌دیدند. بسیاری فکر می‌کنند با امضای این تفاهم‌نامه درآمد خالص برای ما است.

سردار عابد ادامه داد: ما اکثر دارایی‌ها و اموال خود را برای آنکه بدهکار پیمانکاران بخش خصوصی و سایرین نشویم تهاتر کردیم. بنابراین با وجود این تفاهم‌نامه همچنان بدهی‌هایی از سمت دولت باقی خواهد ماند. امیدوار هستیم با حمایت دولت پروژه‌های باقی مانده که در دولت سیزدهم قول اتمام آنها داده شده است را به اتمام برسانیم.

واگذاری اموال مازاد دولت برای توسعه زیرساخت/ اولویت با پیمانکاران بزرگ است

بازیان رئیس سازمان خصوصی‌سازی نیز در این نشست گفت: به جهت انجام تکالیف مقرر در جلسه شورای هماهنگی سران قوا در زمینه طرح‌های عمرانی نیمه تمام و تامین مالی آنها از طریق مولدسازی و فروش برخی شرکت‌ها اقداماتی صورت گرفته است. این تفاهم‌نامه براساس ظرفیت اموال و املاک مازاد در فهرست مولدسازی و واگذاری سهام انجام می‌شود تا ضمن واگذاری بخشی از دارایی‌های مازاد، امکان توسعه زیرساخت‌ها فراهم شود.

در این روند اولویت با پیمانکارانی است که پروژه‌های بزرگ کشور را راهبری می‌کنند. تاکید دولت براین بوده است که از ظرفیت دارایی‌های مازاد برای توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز کشور استفاده کنیم.

انتهای پیام/

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *