مهرداد دشتی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به لزوم بهروز بودن والدین و با بیان اینکه جای خالی بعضی آموزههای نسلهای قدیمیتر در دنیای امروز احساس میشود، اظهار کرد: بعضی از آموزههای نسلهای قدیمیتر باید به نسلهای جدید نیز منتقل شود و این اقدام میتواند باعث انتقال ارزشهایی والا به نسل امروزی شود.
وی افزود: اطلاع و داشتن آگاهی از نحوه برقراری ارتباط با نسل جدید از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که والدین و به ویژه مادر از این آگاهی برخوردار باشند، میتواند به راحتی ارزشهای والای اخلاقی و انسانی نسلهای قدیمیتر را به فرزندان خود منتقل کنند و فرزندان آنها بهتر پذیرای این ارزشها خواهند بود.
روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه انتقال پیامها و آموزههای مفید نسلهای قدیمیتر به نسل جدید، نیازمند خلاقیت و تلاش است، تصریح کرد: در واقع بهروز بودن والدین به معنای آشنایی و سازگاری با تغییر و تحولات محتوایی دنیای امروز است.
دشتی ادامه داد: در واقع والدین باید با نگرش متفاوت فرزندان خود نسبت به زندگی و پدیدههای مختلف آشنا شوند و بپذیرند که سطح دانش و اطلاعات فرزندان با والدین تفاوت بسیاری دارد و فرزندان دنیا را متفاوت از والدین خود میبینند.
وی گفت: والدین باید نسبت به تحولات شکلی دنیای امروز نیز آگاه باشند، در واقع باید از تحولات ایجاد شده در ابزارهای دنیای جدید اطلاع داشته باشند و نمونه بارز آن، عبور از نسل اینترنت و رسیدن به عصر هوش مصنوعی است، در واقع والدین باید تحولات شکلی دنیای جدید را درک کنند و با ابزارهای جدیدی که در دسترس فرزندان قرار دارد، آشنا شوند.
روانشناس و مشاور خانواده اضافه کرد: والدین به منظور آشنا شدن با تغییر و تحولات دنیای امروز، باید به فرزندان خود نزدیک باشند و از آنها برای افزایش آگاهی خود کمک بگیرند، والدین در این مسیر باید تحمل وسیعی برای شنیدن و پذیرش داشته باشند، چراکه بسیاری اوقات، اندیشههای فرزندان با اندیشههای والدین متفاوت است و در صورتی که والدین نسبت به این تفاوتها واکنش هیجانی نشان دهند، فرزندان از آنها دورتر میشوند.