هیچ تمدنی بدون معلمان فرهیخته ساخته نمی‌شود

فهرست مطالب

محمدرضا ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به اهمیت بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: از جمله روایات مهمی که از پیامبر اکرم (ص) نقل شده، این جمله گران‌سنگ است که گفته شده است «إِنَّمَا بُعِثْتُ مُعَلِّمًا»؛ بی‌گمان پیامبر اسلام (ص) دارای فضائل و صفات برجسته فراوانی بوده است و به عنوان انسان کامل شناخته می‌شوند، اما یکی از ویژگی‌هایی که خود ایشان به‌صراحت بیان فرموده‌اند، این است که «من معلم بشریت هستم.»

وی با تاکید بر اینکه جایگاه معلم، جایگاه تربیت و جایگاه انسان‌سازی است، افزود: هر جامعه‌ای که بخواهد به پیشرفت دست پیدا کند، تمدن‌سازی داشته باشد و به فرهیختگی برسد، باید نگاه ویژه‌ای به معلمان خود داشته باشد و باید افراد شایسته، فرهیخته، با بهره هوشی بالا و دارای درک و فهم عمیق‌تر از مسائل گوناگون جامعه، به حرفه معلمی روی آورند. اگر جامعه چنین بستری را فراهم کند، بی‌تردید تمام ارکان آن به سامان خواهد رسید.

مدیرکل سابق آموزش و پرورش استان اصفهان ادامه داد: در بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، معلمان به‌عنوان «معماران تمدن اسلامی» معرفی شده‌اند و باور داریم به فضل الهی و تحت هدایت ایشان، تمدن نوین اسلامی در گستره جهان اسلام با محوریت جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌گیری و تحقق است، در این مسیر، معلمان گران‌قدر به‌عنوان یکی از ارکان اساسی تمدن‌سازی، نقشی بی‌بدیل ایفا می‌کنند.

ابراهیمی عنوان کرد: این واقعیت انکارناپذیر است که در عصر حاضر، هیچ فردی را نمی‌توان پیدا کرد که از گذرگاه مدرسه عبور نکرده باشد، بنابراین اگر این مسیر به درستی طراحی و هدایت شود، بی‌تردید فرزندان این مرزوبوم از برکات آن بهره‌مند خواهند شد. بر این اساس، بر جامعه فرهیخته فرهنگیان، دانش‌آموزان و به‌ویژه خانواده‌ها تکلیفی بزرگ است که مقام معلم را پاس بدارند.

وی اضافه کرد: تکریم معلم تنها به معنای احترام به یک فرد نیست، هرچند این امری پسندیده است، بلکه در حقیقت، تجلیل از فرهیختگی، علم و کمال انسانی است و اگر بتوانیم این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنیم، به یمن الطاف الهی، جامعه‌ای متعالی و سعادتمند را شاهد خواهیم بود.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *