هاشم داداش پور در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش آرونو ، اظهار داشت: با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ساخت خوابگاه های متاهلی در دانشگاه های کشور خیلی جدی شده است. در حال حاضر تعداد واحدهای خوابگاه متاهلی حدود ۱۵۰۰ واحد است و چنانچه حمایت دولت و خیرین افزایش یابد و مشکل بودجه مرتفع شود، تا پایان دولت سیزدهم می توان این عدد را به ۱۰۰ هزار واحد رساند.
سازمان امور دانشجویان کمی بیش از یک دهه است که از معاونت به سازمان ارتقای جایگاه یافته و با فعالیت های متنوع و گستردهای که دارد، روز به روز در جهت رفع نیازهای دانشجویان و ارائه خدمات بهتر تلاش کرده و رو به جلو در حرکت است.
وی در ادامه به انتصاب یکساله خود اشاره کرد و افزود: هفته نخست مهرماه به ریاست سازمان امور دانشجویان منصوب شدم و در این مدت دوازده ماهه که از حضورم در سازمان میگذرد در تلاش و تکاپو بودم تا خلاءها و گره هایی را که بر قامت سازمان سنگینی می کرد و دست و پاگیر شده و در مسیر حل مسائل و مشکلات دانشجویان یا ارائه خدمات بهتر و مفیدتر باعث کندی شده بود تا حد ممکن و در حد وسع خویش با همکاری پرسنل خدوم و متعهد سازمان رفع کنم تا امور مربوط به دانشجویان شفاف تر و سهل تر شود.
داداش پور به برخی اقدامات به عنوان اولین های انجام شده در سازمان امور دانشجویان اشاره و خاطر نشان کرد: برگزاری جشنواره ملی سلامت، جشنواره فرهنگی، هنری دانشجویان بین الملل، المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان بین الملل، دوره های بصیرت افزایی دانشجویان شاهد و ایثارگر و نیز دانشجویان بین الملل، جشن دانش آموختگان به طور همزمان در حرم رضوی، جشنواره فرهنگی، زیارتی دانشجویان بین الملل نخبه در حرم رضوی و جشنواره انتخاب دانشجوی نمونه بین الملل برای نخستین بار در این دوره برگزار شد.
وی افزایش تعداد رایزنان علمی در کشورهای مختلف، ایجاد فرصتهای تحقیقات بین دانشگاهی برای استفاده دانشجویان از امکانات و ظرفیتهای کارگاهی و آزمایشگاهی و اساتید دانشگاههای سطح کشور، سازمان دهی فرصت های مطالعاتی خارجی بر اساس نیاز کشور، طراحی و تدوین آیین نامه و شیوه نامه موسسات جذب دانشجو، راه اندازی فراخوان سامانه الکترونیکی درخواست مجوز فعالیت موسسه جذب دانشجو، تهیه و تدوین طرح بورس برای برنامه ریزی عملیاتی در راستای ایجاد مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران در اهداف و برنامه های مدنظر و اخذ مجوز برای دانشجویان بین الملل در خصوص اقامت در طول تحصیل را از دیگر اقدامات سازمان امور دانشجویان برای نخستین بار عنوان کرد که به مرحله اجرا درآمده است و همچنان ادامه دارد.
رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: به دنبال طرحهای نو و جدید برای پویایی و شکوفایی و رشد هرچه بیشتر دانشجویان هستیم.
۹۴ دانشجوی بین الملل در دانشگاههای کشور
داداش پور با تاکید بر اهمیت حضور دانشجویان بینالملل در هر کشوری برای پویایی و بالارفتن سطح علمی دانشگاه، استاد و دانشجو، گفت: در حال حاضر ۹۴ هزار دانشجوی بین الملل در دانشگاههای کشور داریم. ولی با توجه به ظرفیت و جایگاه علمی که در مراکز آموزش عالی کشور وجود دارد باید تلاش کنیم این میزان از نظر جذب دانشجویان هم از جنبه های کیفی و کمی افزایش چشمگیری پیدا کند.
وی افزود: جذب دانشجوی بین الملل هم از نظر بالا بردن سطح علمی دانشگاه، هم از نظر دیپلماسی علمی و هم از لحاظ مرجعیت علمی یک ضرورت است. در دولت سیزدهم با رویکردی که وزارت علوم دارد این بخش را هم بسیار فعال کردیم و موانع بر سر راه جذب دانشجویان را شناسایی و با نشست با سازمان ها و نهادهای دیگر در حال رفع موانع هستیم و امیدواریم با ریل گذاری جدیدی که در حال انجام است، در این بخش هم به موفقیت دست پیدا کنیم.
معاون وزیر علوم درباره سفرهای استانی و بازدید از دانشگاه های دور و نزدیک گفت: در این مدت به اکثر دانشگاه های کشور در نقاط دور و نزدیک سرزده و بخش های مختلف را مورد بازدید قرار داده ام و با مشکلات و کمبودها و نیز ظرفیت ها و پتانسیل های هر دانشگاه به صورت دقیق آشنا شده ام. این آشنایی به تصمیم گیری هایی که در ستاد انجام می شود، کمک کرده است تا در تخصیص بودجه و امکانات بر اساس نیازها و ضرورت ها دقیق تر عمل میکنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای این سازمان برای ارائه خدمات بیشتر به دانشجویان افزود: از تمام ظرفیتهای مادی و معنوی سازمان استفاده کردیم تا خدمات دهی خوبی در عرصه های مختلف ماموریت سازمان به دانشجویان داشته باشیم، چرا که سیاست وزارت علوم و شخص وزیر بر محوریت دانشجو استوار است. بدون دانشجو، دانشگاه معنای خود را از دست میدهد و بر اساس همین نگاه و باور تلاش کردیم تا هم در سازمان امور دانشجویان و هم در صندوق رفاه امور دانشجویان و فدراسیون و پژوهشگاه تربیت بدنی این شعار محوری را مدنظر قرار داده و در این مسیر حداکثر تلاش خود را بکار ببندیم تا خدمت به دانشجو در پیشانی همه کارها و اهداف سازمان قرار گیرد.
وی درباره تعطیلات دوساله دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به خاطر شیوع و فراگیری ویروس کرونا اظهار داشت: به خاطر جبران تعطیلی دو ساله، در تابستان امسال تمام المپیادها و جشنواره ها و برنامه های دانشجویی را که تعطیل شده یا از زمان انجامش عقب افتاده بودند، فعال کردیم و با تمام سختی هایی که از نظر زمان، بودجه و غیره در سر راه بود، با کیفیت عالی بخش اعظم برنامه ها اجرا شد. باقی برنامه ها تا پایان نیمه اول شهریور ماه امسال به اتمام می رسد و ظرفیت سازمان را برای بازگشایی کامل دانشگاهها در سال تحصیلی جدید معطوف خواهیم ساخت.
وی در ادامه درباره تورم و آزادسازی قیمت برخی کالاهای خوراکی و مشکلاتی که دانشگاه ها با آن مواجه شده و دغدغه اصلی برای بازگشایی دانشگاه ها است، گفت: برای بازگشایی دانشگاه ها، نشست های متعددی را با سازمان برنامه و بودجه برگزار کرده ایم که حاصل این جلسات توافق به رفع مشکلات و اختصاص بودجه لازم برای حوزه رفاه دانشجویی بوده است. امیدوارم قبل از مهرماه و شروع سال تحصیلی جدید این مشکل رفع شود تا نگرانی و دغدغه دانشگاه ها در این زمینه به حداقل ممکن برسد.
داداش پور تاکید کرد: با همت دانشگاه ها امیدواریم شروع سال تحصیلی بسیار خوبی داشته باشیم و دانشجویان با روحیه عالی و بدون کمترین دغدغه به فعالیت علمی بپردازند چرا که مسیر توسعه کشور از طریق تحولات علمی است و تحولات علمی بدون نقش و حضور دانشجو بی مفهوم خواهد بود؛ بنابراین وظیفه خود می دانیم این بستر را برای دانشجویان به نحوی مناسب فراهم سازیم.