به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، ایمان شمسایی درباره عملکرد رسانههای داخلی برای پوشش اخبار جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه اظهار کرد: اگر بخواهیم نگاه منصفانهای داشته باشیم، باید بگوییم جامعه رسانهای ما از هر طیف سیاسی و حتی رسانههایی که وابسته فکری به دو جناح هستند، در مجموع در پوشش اخبار فلسطین و حمایت از جنبشهای مقاومت عملکرد خوبی دارند، اگرچه امروز جناحهای سیاسی بر سر مسائل گوناگون با هم اختلاف دارند، اما بر سر این موضوع با کمترین اختلاف اجماع دارند.
وی افزود: البته در این میان نکاتی وجود دارد، برای مثال این مسئله که آغازگر جنگ چه کسی بوده، نیازمند تبیین بیشتری است، زیرا برخی از رسانهها در این مسئله تمرکز کرده و در این راستا در مجموع ما از یک مشکل اساسی در حوزه رسانه رنج میبریم و آن مسائل تحلیلی است.
مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد تصریح کرد: رسانههای ما فقط اطلاعرسانی میکنند که امروز موشکهای حماس به کجا اصابت کرده و اسرائیل چه جنایتهایی را در غزه مرتکب شده است، در حالیکه ما به روزنامهنگاری تحلیلی-تحقیقی احتیاج داریم تا ریشههای این اتفاق را بررسی کنند.
شمسایی درباره اخبار برخی رسانهها بهویژه در روزهای نخستین طوفانالاقصی که بدون موضعگیری یا محکوم کردن جنایتهای رژیم صهیونیستی منتشر شد، خاطرنشان کرد: همه مردم در روز اول طوفانالاقصی در حیرت بودند، در آن زمان ما لبنان بودیم و هاشم صفیالدین معاون اجرایی حزبالله گفت که آنها هم خبر نداشتند و حتی سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در برنامه تلویزیونی اعلام کرد که طوفانالاقصی یک کار کاملاً فلسطینی بوده و او نیز اطلاعی نداشته است.
وی گفت: وقتی حزبالله لبنان بگوید ما خبر نداشتیم، طبیعی است رسانههای ایرانی هم که بیاطلاع بودند، تیتر بزنند «ناگهان جنگ شد» و نمیتوان از آنها خردهای گرفت، اما روزهای بعد همین رسانهها میانهروی منفی را کنار گذاشتند و به مسئله فلسطین پرداختند، بنابراین هیچ ابهامی در میان رسانهها پیرامون مسئله فلسطین وجود ندارد.
شمسایی خاطرنشان کرد: هرچند ممکن است در راهکارها مواضع مختلفی داشته باشند که معمولاً سیاسیون نیز گاهی راهکارهای عجیبی میدهند، در واقع سیاسیون مسائلی را مطرح میکنند و رسانه مجبور است پاسخ دهد، اما در این مسئله همه رسانهها به جز روزهای اول، به خط حمایت از جبهه مقاومت پیوستند.
وی ادامه داد: همان رسانههایی که در روزهای اول مطالبی را مطرح کردند و بدون دفاع از فلسطین فقط گفتند جنگ بد است، در روزهای بعد به دفاع از فلسطین پرداختند بنابراین رسانههای ما کمترین اختلاف را بر سر این موضوع دارند، این درحالی است که بسیاری از کسانی که در دنیا مدافع حقوق فلسطینیان هستند، بیشتر از هر چیز بر پرهیز از اصل جنگ میپردازند.
مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد تاکید کرد: البته از این به بعد مهم است که به تبیین این مسئله بپردازیم که چرا حماس حمله کرد و هفتههای قبل چه اتفاقهایی افتاد و اسرائیل چگونه با سیاستهای خود مردم غزه را مجبور به خروج از غزه میکرد.
منبع: ایرنا