به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، مغز یکی از قدرتمندترین اندامها است و مانند دیگر اعضای بدن برای سلامت ماندن به مواد مغذی مناسب نیاز دارد، با این وجود استرس، پیری و چالشهای مرتبط با سبک زندگی احتمال بروز مشکلاتی مانند از دست دادن حافظه، مه مغزی و خستگی ذهنی را افزایش میدهد. در ادامه به بررسی مواد مغذی مفید برای تقویت حافظه و مقابله با زوال عقل میپردازیم:
منیزیم
منیزیم نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز و تنظیم خلقوخو دارد، این ماده به فعال شدن انتقالدهندههای عصبی کمک میکند که مسئول ارتباط بین سلولهای مغز است، زمانی که سطح منیزیم بدن پایین باشد، احتمال بروز تمرکز ضعیف، اضطراب و مشکلات حافظه را افزایش میدهد. غذاهای سرشار از منیزیم شامل سبزیجات برگدار، آجیل، دانهها و غلات کامل میشود. مصرف مکملهای منیزیم نیز ممکن است به کاهش احتمال بروز مه مغزی و بهبود عملکرد شناختی کمک کند.
اسیدهای چرب امگا -۳
اسیدهای چرب امگا -۳ به ساخت غشای سلولی کمک میکند و از ارتباط سلولهای مغزی پشتیبانی میکند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف منظم اسیدهای چرب امگا -۳ باعث بهبود یادگیری، سلامت شناختی و جریان خون به مغز میشود. این چربیهای سالم التهاب مغز را کاهش میدهند و احتمال بروز بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را کم میکنند. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا -۳ شامل ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون، دانه چیا و گردو میشود.
کاتچین
کاتچین آنتیاکسیدانی است که در چای سبز یافت میشود و به خنثی کردن رادیکالهای آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو کمک میکند، بنابراین از سلولهای مغز در برابر آسیب محافظت میکند. همچنین، کاتچین جریان خون به مغز را بهبود میبخشد و باعث بهبود هوشیاری میشود. مصرف منظم چای سبز میتواند حافظه فرد را بهبود ببخشد و خطر زوال عقل را کاهش میدهد.
میریستین
میریستین یک ترکیب گیاهی است و دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی است، این ماده به محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیب کمک میکند و حتی میتواند خطر ابتلاء به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را کاهش دهد. بعضی از منابع رایج میریستین شامل انواع توتها، پیاز و چای میشود.
ویتامین E
ویتامین E یک آنتیاکسیدان محلول در چربی است که از سلولهای مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت میکند. مصرف منظم این ویتامین با حفظ غشای سلولی و کاهش آسیبهای مرتبط با سن، از سلامت مغز پشتیبانی میکند. مواد غذایی مفید حاوی ویتامین E شامل آجیل، دانهها، اسفناج و آووکادو میشود.
ویتامین D
ویتامین D که اغلب با نام ویتامین آفتاب نیز شناخته میشود، با عملکرد مناسب مغز در ارتباط است. سطح پایین این ویتامین خطر از دست دادن حافظه و زوال عقل را افزایش میدهد. ویتامین D اغلب از طریق خورشید جذب میشود، اما ماهیهای چرب، غذاهای غنی شده و مکملها نیز میتواند به تأمین ویتامین D بدن کمک میکند.
ویتامین B12
ویتامین B12 برای سلامت اعصاب و عملکرد صحیح مغز ضروری است و کمبود آن باعث بروز مشکلات مرتبط با حافظه، خستگی و حتی افسردگی میشود. این ویتامین از تولید انتقالدهندههای عصبی پشتیبانی میکند و به تشکیل غلاف محافظ اطراف اعصاب کمک میکند. ویتامین B12 عمدتاً در محصولات حیوانی مانند گوشت، تخممرغ و لبنیات یافت میشود، مصرف مکملهای آن نیز برای گیاهخواران ضروری است.
کوئرستین
کوئرستین یک آنتیاکسیدان قوی با خاصیت ضدالتهابی است که از مغز در برابر آسیبهای ناشی از التهاب و سموم محافظت میکند. این ماده مغذی از فرآیند یادگیری و بهبود عملکرد حافظه پشتیبانی میکند. سیب، انواع توتها، انگور و پیاز قرمز سرشار از کوئرستین است.