به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، سلامت دهان و دندان از اهمیت ویژهای برخوردار است، مواد غذایی که مصرف میکنید تأثیر مستقیمی بر سلامت دندانها میگذارد، بنابراین باید در انتخاب مواد غذایی دقت کنید و از مصرف خوراکیهایی که سلامت دندان را به خطر میاندازند جلوگیری کنید. در ادامه به بررسی مواد غذایی مفید میپردازیم:
شیر
در حالی که کلسیم موجود در شیر میتواند به تقویت دندانها کمک کند، فسفر آن نیز باعث حفظ مینای دندان میشود. همچنین مصرف شیر تولید بزاق را تحریک میکند که باعث هضم بهتر نشاسته میشود. پروتئینهای کازئین موجود در لبنیات پوششی روی دندانها ایجاد میکند و از آنها در برابر پوسیدگی محافظت میکند.
چای سبز و چای سیاه
چای سبز و سیاه هر دو حاوی فلوراید هستند که از پوسیدگی دندان محافظت میکند و همچنین به کاهش التهاب لثه کمک میکند. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که چای سیاه میزان چسبندگی باکتریها به دندانها را کاهش میدهد.
میوه
مصرف میوهها میتوانند به تمیز کردن طبیعی دندانها کمک کند، همچنین به از بین بردن بعضی از باکتریهای بدن دهان کمک میکند. علاوه بر این، میوهها دارای مقدار زیادی مواد مغذی و آنتیاکسیدان هستند که از دندانها در برابر آسیب و حفره دندانی محافظت میکند.
آب
نوشیدن آب حاوی فلوراید میتواند به جلوگیری از پوسیدگی دندانها کمک کند، همچنین آب میتواند دندانها را تمیز کند و باقیمانده غذا را از بین ببرد. نوشیدن آب به تولید بزاق کمک میکند که اولین دفاع دهان در برابر پوسیدگی دندان است. علاوه بر این، نوشیدن آب کافی میتواند از خشکی دهان جلوگیری کند.
اسفناج
اسفناج سرشار از کلسیم، ویتامینهای C و A است که میتواند به تقویت دندانها کمک میکند.
آدامس بدون قند
متخصصان معتقدند که جویدن آدامس بدون قند میتواند میزان تولید بزاق را افزایش دهد که به شستن ذرات غذا و خنثی کردن اسیدهای تولید شده توسط باکتریها در دهان کمک میکند. افزایش جریان بزاق احتمال تشکیل پلاک دندانی را نیز کاهش میدهد.